492
Εξαλλη με τον συνάδελφό της στον ΣΥΡΙΖΑ η Νίνα Κασιμάτη που κάλεσε το Προεδρείο της Βουλής να επιβάλει πραγματικές κυρώσεις | INTIMEnews

Κασιμάτη: Υποκριτής ο Καραγιαννίδης, να τιμωρηθεί παραδειγματικά

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2019, 13:32
Εξαλλη με τον συνάδελφό της στον ΣΥΡΙΖΑ η Νίνα Κασιμάτη που κάλεσε το Προεδρείο της Βουλής να επιβάλει πραγματικές κυρώσεις
|INTIMEnews

Κασιμάτη: Υποκριτής ο Καραγιαννίδης, να τιμωρηθεί παραδειγματικά

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2019, 13:32

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, επιμένει και απαιτεί την τιμωρία του «συντρόφου» Χρήστου Καραγιαννίδη και των άλλων δύο βουλευτών τους οποίους κατηγορεί για τη διαρροή του ψηφοδελτίου της κατά την πρώτη ψηφοφορία της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Μιλώντας την Τρίτη στην Ολομέλεια για το νομοσχεδιο στο οποίο περιέχονται ρυθμίσεις για την προώθηση της ισότητας των δύο φύλων, η κυρία Κασιμάτη επικέντρωσε τα «πυρά» της στον βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της εφορευτικής επιτροπής, Χρήστο Καραγιαννίδη, ο οποίος «συνελήφθη» από την κάμερα της Βουλής να σηκώνει το κινητό του την ώρα της καταμέτρησης των ψήφων, και να φωτογραφίζει το ψηφοδέλτιό της.

Σε δηλώσεις της την Τετάρτη στον «Realfm 97,8», η βουλευτής ζήτησε την τιμωρία των τριών βουλευτών-μελών της εφορευτικής, καθώς όπως υπογράμμισε, πρόκειται για «παραβίαση μίας κορυφαίας διαδικασίας μέσα στη Βουλή».

«Καταρχάς», τόνισε, «θα πρέπει να το παραδεχτούν δημόσια και να υπάρξει και η δημόσια μομφή τους στη Βουλή… Μιλάμε για μία ευτέλεια που έλαβε χώρα μέσα στο Κοινοβούλιο και δεν είναι ζήτημα κομματικό, είναι ζήτημα της Βουλής να διασφαλίσει το κύρος των διαδικασιών».

«Το θέμα το δημιούργησαν οι συνάδελφοι οι οποίοι είχαν επιφορτιστεί με την εμπιστοσύνη του σώματος να διασφαλίσουν το κύρος μίας κορυφαίας διαδικασίας, μίας κορυφαίας ψηφοφορίας για την Συνταγματική Αναθεώρηση μέσα στην Ολομέλεια», πρόσθεσε, κατηγορώντας τους τρεις βουλευτές ότι «λειτούργησαν το λιγότερο σαν να ήταν πρωτοετείς φοιτητές στις εκλογές φοιτητικού συλλόγου, όπου και εκεί νομίζω έτσι δεν θα λειτουργούσαν».

Ερωτηθείσα για τους λόγους που οδήγησαν τους τρεις συναδέλφους της να διαρρεύσουν με τον τρόπο αυτό το ψηφοδέλτιό της, η κυρία Κασιμάτη απάντησε λέγοντας ότι «τα κίνητρά τους δεν ήταν επειδή είμαι γυναίκα, αλλά καθαρά ιδεολογικά και πολιτικά. Απλά οι συνάδελφοι θεώρησαν ότι μπορούν να το κάνουν ενδεχομένως επειδή είμαι γυναίκα».

Εστιάζοντας τα «πυρά της» στον Χρήστο Καραγιαννίδη, χαρακτήρισε υποκριτικό ότι ο βουλευτής Δράμας «μίλησε κιόλας για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα  (των γυναικών)». «Δεν είναι, όμως, μόνο δικό του το ζήτημα», σημείωσε, «ήταν τριμελής η επιτροπή, μπορεί εκείνος να φωτογράφισε και να διοχέτευσε στον Τύπο τη φωτογραφία όμως έγινε και με την ανοχή των άλλων δύο». «Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό και δεν έχει και εσωκομματικό χαρακτήρα», επανέλαβε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , ενώ όπως αποκάλυψε,  ο Ιάσων Φωτήλας «είχε την ευγένεια να μου ζητήσει συγνώμη και να το παραδεχτεί ότι αυτό συνέβη ενώπιον άλλων συναδέλφων στη Βουλή».

«Αυτό που μου είπε είναι ‘τι να κάνω τώρα; Να τα βάλω με τον Καραγιαννίδη;’ Του λέω ‘εντάξει, προφανώς επέλεξες τους αντιπάλους σου, θα δούμε ποιος είναι ο καλύτερος’», υποστήριξε για τον διάλογο που είχε με τον βουλευτή της ΝΔ σχετικά με το θέμα της διαρροής του ψηφοδελτίου της,

Ο Νίνα Κασιμάτη ζητεί την παραπομπή των τριών μελών της εφορευτικής επιτροπής στην επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, καλώντας το Προεδρείο της Βουλής να εφαρμόσει πραγματικές κυρώσεις σε βάρος τους.

Ενδεικτική ήταν η δήλωσή της την Τρίτη στην Ολομέλεια:  «Πρέπει να τύχουν δημόσιας μομφής. Γιατί, όταν αυτά γίνονται με ανοιχτές τις κάμερες, φανταστείτε τι γίνεται σε άλλες περιπτώσεις. Γιατί  όπως λέει και ο Μπρεχτ, ‘η κακία έφερε τη βλακεία ή η βλακεία την κακία;‘».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...