763
Η Ούμα Θέρμαν καταφθάνει στο κόκκινο χαλί των Καννών με δημιουργία–υπερπαραγωγή του Κριστιάν Ντιόρ | REUTERS/Sarah Meyssonnier

Κάννες: Το glamour επέστρεψε στο κόκκινο χαλί

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2023, 18:02
Η Ούμα Θέρμαν καταφθάνει στο κόκκινο χαλί των Καννών με δημιουργία–υπερπαραγωγή του Κριστιάν Ντιόρ
|REUTERS/Sarah Meyssonnier

Κάννες: Το glamour επέστρεψε στο κόκκινο χαλί

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2023, 18:02
Ο Μάικλ Ντάγκλας θαυμάζει την κόρη του, Κάρις, ενώ η Κάθριν Ζίτα-Τζόουνς ποζάρει για τους φωτογράφους με την πλάτη της γυρισμένη (REUTERS/Yara Nardi)

Πρόκειται για το μεγαλύτερο και σημαντικότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ στον πλανήτη όπου, όπως όλες οι μεγάλες διοργανώσεις, ταλαιπωρήθηκε πολύ στην τριετία της πανδημίας. Ολα αυτά, όμως, ανήκουν πια στο παρελθόν και η φετινή διοργάνωση του φεστιβάλ των Κανών επέστρεψε με πληθώρα πολυαναμενόμενων ταινιών και, κυρίως, την αίγλη των εμφανίσεων στο κόκκινο χαλί.

Η αειθαλής Κατρίν Ντενέβ, συνοδευόμενη από την κόρη της, Κιάρα Μαστρογιάνι. Και οι δύο έχουν δεκάδες υποψηφιότητες στο φεστιβάλ (REUTERS/Sarah Meyssonnier)

Οι τρεις πιο υψηλού βεληνεκούς πρεμιέρες του φετινού φεστιβάλ είναι η γαλλική υπερπαραγωγή «Jeanne Du Barry», που σηματοδοτεί την επιστροφή του Τζόνι Ντεπ μετά τη δικαστική περιπέτεια με την πρώην σύζυγό του, σε έναν γαλλόφωνο ρόλο, η πέμπτη ταινία της σειράς «Ιντιάνα Τζόουνς» με τον Χάρισον Φορντ να εμφανίζεται και ως νέος, με τη βοήθεια των ειδικών εφέ, και το νέο έπος του Μάρτιν Σκορσέζε, «Killers of the Flower Moon» με τη δεύτερη συνύπαρξη των Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Λεονάρντο Ντι Κάπριο στην οθόνη.

Η γαλλίδα συμπρωταγωνίστρια της ταινίας «Jeanne du Barry» Φρεντερίκ Μπελ ποζάρει στο κόκκινο χαλί με εντυπωσιακό φόρεμα (REUTERS/Sarah Meyssonnier)

Οι λαμπερές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί στην πρεμιέρα του φεστιβάλ περιελάμβαναν τον Τζόνι Ντεπ, την Ούμα Θέρμαν, την Κατρίν Ντενέβ, την Ελεν Μίρεν και το ζεύγος Μάικλ Ντάγκλας – Κάθριν Ζίτα-Τζόουνς. Οι κυρίες εμφανίστηκαν με δημιουργίες των μεγαλύτερων σχεδιαστών μόδας – μεταξύ άλλων των Αλεξάντερ Μακουίν, Σανέλ, Ελι Σάαμπ, Λουί Βουιτόν και Χαϊτέ.

Η επανεμφάνιση του ελαφρώς γερασμένου Τζόνι Ντεπ στις Κάννες είναι γεγονός (REUTERS/Sarah Meyssonnier)

Οι Κάννες έχουν ιστορία στην προσφορά μαγικών στιγμών στυλ. Λαμπερές στιγμές από τα περασμένα χρόνια περιλαμβάνουν το φόρεμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα από την Κάθριν Ουόκερ το 1987, το σουτιέν με κώνο του Ζαν Πολ Γκοτιέ που φόρεσε η Μαντόνα το 1991 και το ηλιόλουστο φόρεμα του Atelier Versace της Αμάλ Κλούνι το 2016. Πιο πρόσφατα, το μοντέλο Μπέλα Χαντίντ έκανε πάταγο με ένα φόρεμα Σιαπαρέλι με έναν χρυσό θώρακα, που έμοιαζε με πνεύμονα.

Η Ντέιμ Ελεν Μίρεν με γαλάζιο φόρεμα και μαλλιά βαμμένα στο ίδιο χρώμα (REUTERS/Sarah Meyssonnier)

Στη φετινή πρεμιέρα τις εντυπώσεις έκλεψε η Κατρίν Ντενέβ, με σύνολο Λουί Βουιτόν και κοσμήματα από τον οίκο Καρτιέ. Ο Μάικλ Ντάγκλας πάτησε το κόκκινο χαλί της γαλλικής Ριβιέρας συνοδευόμενος από την σύζυγό του, Κάθριν Ζίτα-Τζόουνς, που επέλεξε μια ανάλαφρη δημιουργία του οίκου Ελι Σάαμπ και την κόρη του, Κάρις. Η γοητευτικότατη 77χρονη Ντέιμ Ελεν Μίρεν εμφανίστηκε με γαλάζιο φόρεμα από τον οίκο Ντελ Κόρ, και μαλλιά βαμμένα στο ίδιο χρώμα.

Λες κι ο χρόνος δεν την αγγίζει: Η βρετανίδα θεά της πασαρέλας Ναόμι Κάμπελ (REUTERS/Sarah Meyssonnier)

Η αγέραστη Ναόμι Κάμπελ εμφανίστηκε με δημιουργία Ζιβανσί, ενώ η γαλλίδα σταρ Εμανουέλ Μπεάρ φόρεσε μια δημιουργία Μπαλμέν με ένα ανδρόγυνο λευκό σακάκι και ένα τεράστιο μαύρο καπέλο. Μέχρι τη λήξη του στις 27 Μαΐου, το φεστιβάλ αναμένεται να παρουσιάσει τα πιο δραματικά και πολυτελή ρούχα — είτε είναι ειδικά κατασκευασμένα για την περίσταση, είτε είναι βγαλμένα από τις πιο πρόσφατες πασαρέλες, είτε έχουν ξεθαφτεί από το παρελθόν.

Η γαλλίδα ηθοποιός Εμανουέλ Μπεάρ έκανε αίσθηση με το λευκό ανδρόγυνο σακάκι και το τεράστιο μαύρο καπέλο της (REUTERS/Sarah Meyssonnier)

Μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι τόσο στο κόκκινο χαλί, όσο και στις βόλτες στην Κρουαζέτ, η μόδα θα έχει τον πρώτο λόγο – ειδικά αν υπολογίσουμε τους υψηλούς αστέρες που αναμένεται να καταφθάσουν. Στην ταινία «Asteroid City» του Γουές Αντερσον πρωταγωνιστούν οι Σκάρλετ Γιοχάνσεν, ο Τομ Χανκς, η Τίλντα Σουίντον και η Μάργκο Ρόμπι, ενώ στο «May December» του αμερικανού Τοντ Χέινς, πρωταγωνιστούν η Τζουλιάν Μουρ και η Νάταλι Πόρτμαν.

Μέλος της κριτικής επιτροπής, εφέτος, η αμερικανίδα ηθοποιός Μπρι Λάρσεν (REUTERS/Sarah Meyssonnier)

Και, φυσικά, υπάρχουν και τα μέλη της φετινής κριτικής επιτροπής, που περιλαμβάνουν την αμερικανίδα καλλονή και πρωταγωνίστρια των ταινιών της Marvel, Μπρι Λάρσεν, τον αμερικανό ηθοποιό Πολ Ντάνο και την πανέμορφη γαλλίδα σκηνοθέτιδα, Τζούλια Ντικουρνό.

Το πλήρες καστ της γαλλικής ταινίας «Jeanne Du Barry», που «άνοιξε» το φετινό Φεστιβάλ Καννών, με την σκηνοθέτιδα και συμπρωταγωνίστρια, Μαϊγουέν, στο κέντρο και τον πρωταγωνιστή Τζόνι Ντεπ στα δεξιά της (REUTERS/Yara Nardi)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...