437
Ο Τραμπ ακούει τον μονόλογο του Γουέστ | REUTERS/Kevin Lamarque

Κάνιε Γουέστ: «Ο Τραμπ με κάνει να νιώθω Σούπερμαν»

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2018, 10:53
Ο Τραμπ ακούει τον μονόλογο του Γουέστ
|REUTERS/Kevin Lamarque

Κάνιε Γουέστ: «Ο Τραμπ με κάνει να νιώθω Σούπερμαν»

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2018, 10:53

Να που βρέθηκε ένας άνθρωπος που έκανε τον Ντόναλντ Τραμπ να σιωπήσει και να τον παρακολουθήσει με ενδιαφέρον – μάλλον ειλικρινές – αν όχι και με κάποια περιέργεια.

Μπροστά σε δεκάδες δημοσιογράφους και μέσα στο Οβάλ Γραφείο, ο διάσημος ράπερ Κάνιε Γουέστ επιδόθηκε την Πέμπτη σε ένα μακρύ μονόλογο για σειρά ζητημάτων. Τυπικά και μόνο είχε προσκληθεί για να μιλήσει για την αναθεώρηση του συστήματος των φυλακών.

Τα είπε χύμα, χωρίς να διστάσει να προσθέσει και μερικά «γαλλικά» μπροστά στις κάμερες και μπροστά στον ίδιο τον πρόεδρο μέσα στο γραφείο του. Ωστόσο, όλοι συμφωνούν ότι ήταν μια τεράστια επικοινωνιακή επιτυχία για τον Τραμπ.

Ο Κάνιε Γουέστ, σύζυγος της Κιμ Καρντάσιαν, αγκάλιασε τον πρόεδρο και είπε στους παρευρισκόμενους: «Τον αγαπώ αυτόν τον τύπο!». Παράλληλα τον περιέγραψε σαν «μάστερ της βιομηχανίας».

Κεντρική ιδέα ότι ο Τραμπ «κάνει την Αμερική ξανά μεγάλη» όπως έγραφε το κόκκινο καπελάκι που φορούσε ο Γουέστ σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης.

Ο κόσμος νομίζει ότι Αφροαμερικανός σημαίνει και Δημοκρατικός, παρατήρησε με νόημα ο Γουέστ, θέλοντας να διαψεύσει τα στερεότυπα: υπάρχουν και Αφροαμερικανοί που ψηφίζουν και θαυμάζουν Ρεπουμπλικανούς όπως ο Τραμπ.

Ο Γουέστ αποκάλυψε ότι έχει φίλους που προσπάθησαν να τον αποθαρρύνουν από να φορέσει το καπελάκι. Αλλά «εγώ  έχω τα αρχ… να το φορέσω», είπε και εξήγησε ότι αυτό το καπελάκι τον κάνει να νιώθει Σούπερμαν.

Τι άλλο μάθαμε από τον μονόλογο του Γουέστ και τι συνέβη σε αυτή την παράδοξη συνάντηση:

– Οι γονείς του χώρισαν νωρίς και ότι ο ίδιος «δεν είχε αρκετή αρσενική ενέργεια στο σπίτι».

– Ζήτησε από τον πρόεδρο να σταματήσει η πρακτική της προσωρινής κράτησης και της έρευνας για όπλα και ναρκωτικά. Η πιθανόν αντισυνταγματική πρακτική χρησιμοποιείται κατά κόρον κατά μειονοτήτων. Ωστόσο ο Τραμπ έχει στο παρελθόν ταχθεί υπέρ της τακτικής που την θεωρεί αποτελεσματική για την καταπολέμηση του εγκλήματος.

– Οτι το πρόβλημα είναι τα «παράνομα όπλα» όχι τα όπλα γενικώς και ότι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να τα φέρουν.

– Η μεγάλη εξαγωγική βιομηχανία των ΗΠΑ είναι «οι ψυχαγωγία και οι ιδέες, αλλά όταν τα φτιάχνουμε όλα στην Κίνα κοροϊδεύουμε τη χώρα μας».

– Πρότεινε στον Τραμπ να αφήσει το Air Force One για ένα αεροσκάφος που θα κινείται με υδρογόνο! Βρήκε και το όνομα: θα το λένε «iPlane 1».

– Ότι, τέλος, «ο χρόνος είναι ένας μύθος, έχουμε μόνο το τώρα και το σήμερα».

Η απάντηση του Τραμπ ήταν ότι όσα του είπε ο Γουέστ ήταν εντυπωσιακά και ότι είναι ένα «ξύπνιο άτομο, που πιάνει το νόημα».

Ρώτησαν ακόμη τον Τραμπ αν ο Γούεστ θα μπορούσε να είναι υποψήφιος για πρόεδρος. «Θα μπορούσε μια χαρά να είναι», απάντησε. «Αλλά μόνο μετά το 2024», παρενέβη ο Γούεστ που προεξόφλησε και δεύτερη θητεία για τον νυν πρόεδρο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...