317
Η Ρένα Δούρου προσερχόμενη στα γραφεία της Κουμουνδούρου για την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

H «επιτυχημένη» Δούρου και οι άλλοι έξι υποψήφιοι Περιφερειάρχες του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2018, 10:01
Η Ρένα Δούρου προσερχόμενη στα γραφεία της Κουμουνδούρου για την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

H «επιτυχημένη» Δούρου και οι άλλοι έξι υποψήφιοι Περιφερειάρχες του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2018, 10:01

Παρά τις πολύνεκρες τραγωδίες στη Μάνδρα και το Μάτι και μολονότι οι ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής είναι υπό δικαστική διερεύνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στη Ρένα Δούρου. Αυτό αποφασίστηκε και στην πολύωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Πέμπτης. Προφανώς η κυρία Δούρου στη βάρδια της οποίας έκατσε η περίφημη «στραβή» (δικά της λόγια) με συνολικά 123 νεκρούς θεωρείται από την Κουμουνδούρου «επιτυχημένη»…

Τη σχετική εισήγηση έκανε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος αναφέρθηκε σε συσκέψεις που έχουν γίνει σε επίπεδο κομματικών οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε θέση να ανακοινώσει το «χρίσμα» σε επτά Περιφέρειες –ως το τέλος Οκτωβρίου, ή τις αρχές Νοεμβρίου θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιπες.

Οπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τους νυν περιφερειάρχες που είχαν στηριχθεί και την προηγούμενη φορά: τη Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής, τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τον Θεόδωρο Καρυπίδη (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας), τον Απόστολο Κατσιφάρα (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας), καθώς και τους Γιώργο Δέδε για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, Κωνσταντίνο Κατσιμίγα για την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και Δημήτρη Αναγνωστάκη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Στο θέμα της Περιφέρειας Αττικής η στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι εμφανής: να βρεθεί η κυρία Δούρου στη δεύτερη Κυριακή απέναντι στον «γαλάζιο» δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη και εκεί να ελπίσει στα αντιδεξιά αντανακλαστικά του εκλογικού σώματος. Ωστόσο υπάρχει πάντα η υποψηφιότητα του Γιάννη Σγουρού από το Κίνημα Αλλαγής, ο οποίος έχει μια θεμελιώδη διαφορά με την κυρία Δούρου: αυτός όντως υπήρξε επιτυχημένος Περιφερειάρχης Αττικής και άφησε έργο και μια νοικοκυρεμένη περιφέρεια στη διάδοχό του.

Κατά τα άλλα, αναφορικά με την εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας την ερχόμενη Κυριακή, φαίνεται να προκρίνεται να υπάρξει πρόταση για ενιαία ΠΓ, με μικρότερο αριθμό μελών από τη σημερινή, η οποία αριθμεί 29 μέλη, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει και πρόταση για διατήρηση της σημερινής δομής της. Τονίστηκε η επιθυμία όλων η νέα ΠΓ να προκύψει με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...