236
«Προστατέψτε την πόλη μας», η έκκληση του δημάρχου προς συμμετέχοντες και διοργανωτές του συλλαλητηρίου | ΙΝΤΙΜΕnews

Καμίνης για συλλαλητήριο: Σεβαστείτε την πόλη – απομονώστε τους ταραξίες

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2018, 18:21
«Προστατέψτε την πόλη μας», η έκκληση του δημάρχου προς συμμετέχοντες και διοργανωτές του συλλαλητηρίου
|ΙΝΤΙΜΕnews

Καμίνης για συλλαλητήριο: Σεβαστείτε την πόλη – απομονώστε τους ταραξίες

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2018, 18:21

Μήνυμα σεβασμού της πόλης της Αθηνών και απόκρουσης ακραίων στοιχείων και ταραξιών που ενδεχομένως θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευθούν τη λαοσύναξη της Κυριακής για τη Μακεδονία, έστειλε σε διοργανωτές και συμμετέχοντες του συλλαλητηρίου ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Γιώργος Καμίνης.

«Ζητώ από όλους όσοι θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο να σεβαστούν την πόλη και να απομονώσουν τους ταραξίες απ’ όπου κι αν προέρχονται», τόνισε  ο δήμαρχος Αθηναίων σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν θα δώσει το «παρών» γιατί δεν θεωρεί ότι απειλείται με οποιοδήποτε τρόπο η εθνική ταυτότητα από τις εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας. Σημείωσε ωστόσο ότι όλη του ζωή την έχει αφιερώσει στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων και έτσι και τώρα σέβεται και υπερασπίζεται την ελευθερία στην έκφραση.

«Τους γείτονες πρέπει να τους αγκαλιάζουμε» ανέφερε ο κ. Καμίνης, εκτιμώντας πως «η Ελλάδα χρειάζεται να κάνει γενναία βήματα» στο Σκοπιανό και να μην αντιμετωπίζει το θέμα φοβικά. «Εμείς είμαστε η ευρωπαϊκή δύναμη, εμείς σε σχέση με το κράτος αυτό, είμαστε η μεγάλη χώρα, εκείνοι μας τείνουν το χέρι και εμείς πρέπει να το λάβουμε πραγματικά υπόψη, όχι όμως έναντι παντός τιμήματος», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Το ζήτημα αποτελεί αγκάθι στα πλευρά της χώρας μας», σημείωσε ο δήμαρχος της Αθήνας και «μας εμποδίζει να έχουμε στενές σχέσεις με όλα τα Βαλκάνια, αμοιβαίως επωφελείς σχέσεις με την πΓΔΜ, εμποδίζει την είσοδο της χώρας αυτής στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. και συντελεί στην προσπάθεια αποσταθεροποίησης όλης της περιοχής».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...