387
|

Κλείνει 40 καταστήματα ως το τέλος του έτους ο Σκλαβενίτης

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2018, 16:12

Κλείνει 40 καταστήματα ως το τέλος του έτους ο Σκλαβενίτης

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2018, 16:12

Στρατηγικό σχέδιο για την πιο εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της –με κλείσιμο όμως δεκάδων καταστημάτων– δρομολογεί η εταιρεία Σκλαβενίτης· είναι ουσιαστικά το επόμενο βήμα μετά την απορρόφηση της Μαρινόπουλος ΑΕ. Το σχέδιο εξορθολογισμού του δικτύου και νέου μισθολογικού συστήματος ακολουθεί την πρόσφατη συγχώνευση εταιρειών «Ι. & Σ. Σκλαβενίτης ΑΕΕ» και «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης ΑΕΕ», στην οποία είχαν μεταβιβαστεί τα σουπερμάρκετ της Μαρινόπουλος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πλάνο της επιχείρησης προβλέπει:

– Τον εξορθολογισμό του δικτύου καταστημάτων της εταιρείας Σκλαβενίτης .

– Την υιοθέτηση νέου ενιαίου μισθολογικού συστήματος που βασίζεται σε ένα πιο δίκαιο και ισορροπημένο πλαίσιο αμοιβών.

– Την απρόσκοπτη υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου, που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εμπορική ενδυνάμωση του δικτύου των καταστημάτων.

Σε κάθε περίπτωση η σημαντικότερη είδηση για το κοινό είναι η διακοπή λειτουργίας 40 σουπερμάρκετ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρεία Σκλαβενίτης έχει ήδη ξεκινήσει τον εξορθολογισμό του δικτύου της στα γεωγραφικά σημεία που σήμερα έχουν υψηλή συγκέντρωση καταστημάτων σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, έχοντας ως στόχο τη διακοπή λειτουργίας 40 καταστημάτων μέσα στους επόμενους μήνες. Στόχος έως το τέλος του 2018 ο συνολικός αριθμός των καταστημάτων να ανέρχεται σε 410.

Σε αυτά περιλαμβάνονται και τα 22 καταστήματα που προβλέπονται στην Απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν θα έχει καμία απολύτως επίπτωση στις θέσεις εργασίας, καθώς όλοι οι εργαζόμενοι θα απορροφηθούν από άλλα γειτονικά καταστήματα της επιχείρησης.

Νέα σύμβαση εργασίας

Παράλληλα, με στόχο την προάσπιση των θέσεων εργασίας των 21.000 εργαζομένων της, η επιχείρηση σε συνεργασία με τα πιο αντιπροσωπευτικά σωματεία εργαζομένων της, προχώρησαν στην από κοινού υπογραφή και υιοθέτηση νέας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η εξασφάλιση των ήδη καταβαλλομένων αποδοχών του 80% περίπου των εργαζομένων, νέες αυξήσεις για χαμηλόμισθους εργαζομένους, που αντιστοιχούν περίπου στο 15% των εργαζομένων, και μειώσεις με παράλληλη εφαρμογή προγράμματος επιβράβευσης (bonus) για τον εξορθολογισμό των αμοιβών περίπου χιλίων υψηλόβαθμων στελεχών της επιχείρησης που αντιστοιχούν στο 5% των εργαζομένων.

Ακόμη, η σύμβαση προβλέπει την καθιέρωση ενιαίας πολιτικής εκπτώσεων για όλους τους εργαζομένους, τόσο για τρόφιμα και είδη ευρείας κατανάλωσης όσο και για είδη οικιακού εξοπλισμού, ένδυσης και υπόδησης.

Η ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ εντός του 2017 επανέφερε σε ομαλή λειτουργία 315 καταστήματα, τα οποία προστέθηκαν στο δίκτυό της την 1η Μαρτίου 2017, ανακαινίζοντας πλήρως τα 120 εξ αυτών, και προχώρησε σε 1.700 προσλήψεις σε όλη την Ελλάδα.

Το επενδυτικό της πλάνο το 2018 προβλέπει την πλήρη ανακαίνιση 100 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα με στόχο την εμπορική ενδυνάμωση του δικτύου της.