324
Η Μαλάλα και η οικογένειά της γιορτάζουν το πτυχίο της | Twitter

Καλυμμένη με… τούρτα γιόρτασε το πτυχίο από την Οξφόρδη η Μαλάλα Γιουσαφζάι

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2020, 15:37
Η Μαλάλα και η οικογένειά της γιορτάζουν το πτυχίο της
|Twitter

Καλυμμένη με… τούρτα γιόρτασε το πτυχίο από την Οξφόρδη η Μαλάλα Γιουσαφζάι

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2020, 15:37

Οκτώ χρόνια μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον της 15χρονης τότε Μαλάλα Γιουσαφζάι από τους Ταλιμπάν, σε χωριό του Πακιστάν, επειδή αρνήθηκε να σταματήσει το σχολείο, η διάσημη ακτιβίστρια αποφοίτησε από το περίφημο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Παγκόσμιο σύμβολο πλέον για τα δικαιώματα των κοριτσιών στην εκπαίδευση και με ένα Νομπέλ Ειρήνης στο βιογραφικό της, σε ηλικία μόλις 17 ετών –η μικρότερη στην ιστορία του θεσμού– η Μαλάλα πήρε πτυχίο Φιλοσοφίας, Πολιτικής και Οικονομίας.

«Δύσκολο να εκφράσω τη χαρά και την ευγνωμοσύνη μου που απέκτησα το πτυχίο μου στη Φιλοσοφία, Πολιτική και Οικονομία από την Οξφόρδη», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter.

«Δεν γνωρίζω ποια θα είναι η συνέχεια. Προς το παρόν, θα είναι Netflix, διάβασμα και ύπνος», έγραψε.

Την ανάρτηση συνόδευσε με δύο φωτογραφίες από τους οικογενειακούς εορτασμούς, στη μία από τις οποίες, είναι καλυμμένη με… τούρτα.

Η οικογένεια της Μαλάλα φαίνεται ότι καταδιασκέδασε την απονομή του πτυχίου!

Η Μαλάλα έγινε δεκτή στο ονομαστό ακαδημαϊκό ίδρυμα το 2017, μετά την αποφοίτησή της από λύκειο του Μπέρμιγχαμ, στην κεντρική Αγγλία, όπου βρέθηκε ως πρόσφυγας με την οικογένειά της, το 2012, και αφού είχε αναρρώσει από τα τραύματα από σφαίρες, σε τοπικό νοσοκομείο.

Η Μαλάλα είχε ξεκινήσει τον προσωπικό της αγώνα το 2007, όταν οι Ταλιμπάν είχαν επιβάλει τον ισλαμικό νόμο στην κοιλάδα Σουάτ του Πακιστάν. Στα 11 της χρόνια, η κόρη διευθυντή σχολείου, που αγωνιζόταν για τα δικαιώματα των μαθητριών και μιας αναλφάβητης μητέρας, ενημέρωνε με το ψευδώνυμο Γκουλ Μακάι ένα blog του ΒΒC στα ουρντού, τη μητρική της γλώσσα, περιγράφοντας τη ζωή υπό το απάνθρωπο καθεστώς των Ταλιμπάν.

Η Μαλάλα έγινε γνωστή παγκοσμίως όταν οι Ταλιμπάν αποφάσισαν να την εξολοθρεύσουν, κατηγορώντας την ότι εξυπηρετεί την προπαγάνδα των Δυτικών. Στα 15 της δέχθηκε σφαίρες στο κεφάλι και τον ώμο, έπειτα από επίθεση κατά του λεωφορείου που τη μετέφερε στο σχολείο της στη Μινγκόρα, στην κοιλάδα του Σουάτ. Μετά την εκτεταμένη δημοσιότητα, μεταφέρθηκε στο Μπέρμιγχαμ, όπου θεραπεύθηκε και παρέμεινε με την οικογένειά της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...