403
Ο Ελον Μασκ (αριστερά) ετοίμαζε για τον Ρον ΝτεΣάντις ένα σόου το οποίο τελικά απέβη φιάσκο | CreativeProtagon / ReuterS

Κακή αρχή για το παράξενο δίδυμο της αμερικανικής Δεξιάς

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2023, 16:41
Ο Ελον Μασκ (αριστερά) ετοίμαζε για τον Ρον ΝτεΣάντις ένα σόου το οποίο τελικά απέβη φιάσκο
|CreativeProtagon / ReuterS

Κακή αρχή για το παράξενο δίδυμο της αμερικανικής Δεξιάς

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2023, 16:41

H μέσω Twitter Space ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Ρον ΝτεΣάντις για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών (συνεπώς και της προεδρίας των ΗΠΑ, αν και εφόσον) έγινε όπως είχε αναγγελθεί μεν, στις 24 Μαΐου, ωστόσο με τεχνικές δυσλειτουργίες που σχολιάστηκαν αρνητικά από τον διεθνή Τύπο και λοιδορήθηκαν από τους Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ. Ετσι, ο Ελον Μασκ αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για το σόου, που υποτίθεται ότι θα ήταν θρίαμβος και τελικά απέβη φιάσκο.

Τα τεχνικά προβλήματα οδήγησαν σε διακοπή της ζωντανής ροής, αλλά πίσω από αυτά κρύβονται οι περικοπές προσωπικού που έκανε ο Μασκ (απέλυσε το 75% των εργαζομένων στην πλατφόρμα μόλις την αγόρασε). Τι απομένει από αυτή την ιστορία; Η προοπτική της πολιτικής συνεργασίας των δύο ανδρών, η οποία ενδέχεται να αλλάξει τα δεδομένα στην αμερικανική Δεξιά, υπό προϋποθέσεις βέβαια.

Aριστερά, φωτογραφική αποτύπωση του φιάσκου στη συζήτηση πλατφόρμας μεταξύ Μασκ και ΝτεΣάντις και, δεξιά, ο ιοβόλος σχολιασμός του Τζο Μπάιντεν |Elon Musk via Twitter/Handout via REUTERS & Twitter

Η Corriere della Sera έγραψε ότι ο Μασκ είναι θαυμαστής του κυβερνήτη της Φλόριντα. Οι δυο τους συναντήθηκαν το 2021 σε ένα δείπνο στο Οστιν του Τέξας όπου ήταν προσκεκλημένοι επενδυτές από τον κόσμο της τεχνολογίας και διάφοροι άλλοι αξιωματούχοι. Ο Κροίσος ιδιοκτήτης του Twitter και της Tesla λέει ότι ψήφισε υπέρ του Μπάιντεν το 2020, όμως το μετάνιωσε και πλέον στηρίζει το Ρεπουμπλικανικό κόμμα. Η αλήθεια είναι ότι κατά το παρελθόν έχει δωρίσει διάφορα ποσά και στα δύο αμερικανικά κόμματα εξουσίας, ακολουθώντας την πεπατημένη των αμερικανών επιχειρηματιών.

Γιατί ο Μασκ θέλησε να στηρίξει τον ΝτεΣάντις; Επειδή πιστεύει ότι ο Τραμπ δεν «τραβάει» και δεν θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές. Σημειωτέον ότι ο Τραμπ, αν και ο λογαριασμός του στο Twitter απελευθερώθηκε αφότου το αγόρασε ο Μασκ, εξακολουθεί να μην το χρησιμοποιεί. Γιατί ο ΝτεΣάντις προτίμησε το Twitter Space για να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του; Επειδή ήθελε να παρακάμψει τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης και να ψαρέψει οπαδούς από το κοινό της πλατφόρμας. Ασφαλώς το έχει μετανιώσει.

Ακολουθεί το δηλητηριώδες ποστ του προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος υπενθύμισε με νόημα στους  Αμερικανούς ότι η δική του σύνδεση… λειτουργεί.

Από πλευράς του, ο Τραμπ κυκλοφόρησε ένα ψευδώνυμο για τον ΝτεΣάντις (DeSantis) στο δικό του κοινωνικό δίκτυο «Truth»: έφτιαξε το χάσταγκ #DeSaster, που σημαίνει καταστροφή και γνωρίζει πιένες στο web.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...