316
Νταγκ Εμχοφ και Κάμαλα Χάρις: ένα ευτυχισμένο ζευγάρι | EPA/DNCC

Και τώρα ο σύζυγος της Κάμαλα θυσιάζει τη δουλειά του…

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2020, 21:34
Νταγκ Εμχοφ και Κάμαλα Χάρις: ένα ευτυχισμένο ζευγάρι
|EPA/DNCC

Και τώρα ο σύζυγος της Κάμαλα θυσιάζει τη δουλειά του…

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2020, 21:34

Είναι δικηγόρος σε μεγάλη αμερικανική εταιρεία παροχής νομικών υπηρεσιών, η οποία έχει μεγάλο πελατολόγιο και δη κάθε είδους: πελάτες της είναι φαρμακευτικές εταιρείες, εταιρείες κατασκευής και εμπορίας όπλων, τηλεπικοινωνιακές επιχειρήσεις, κ.ά., ενώ διαθέτει και γραφεία εκτός ΗΠΑ, σε χώρες σαν τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία.

Είναι όλοι οι παραπάνω λόγοι ικανοί για να παραιτηθεί ένας τέτοιος δικηγόρος, που κινείται πέριξ τέτοιου πόλου ισχύος, αν η σύζυγός του εκλεγεί αντιπρόεδρος των ΗΠΑ; Θα λέγαμε ότι είναι εκ των ων ουκ άνευ. Ε, αυτό θα πράξει και ο κύριος Ντάγκλας Εμχοφ, καθότι τυχαίνει γυναίκα του να είναι η Κάμαλα Χάρις.

Είναι εύλογο ότι η νέα αμερικανική διοίκηση δεν επιθυμεί να δημιουργηθούν ζητήματα από σύγκρουση συμφερόντων -ή, χειρότερα, σκάνδαλα από διαπλοκή συμφερόντων- με οποιαδήποτε ιδιωτική εταιρεία στην οποία δραστηριοποιείται συγγενής της αντιπροέδρου.

Λοιπόν, από τη στιγμή που η Κάμαλα κατέστη μέλλουσα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ (με πρόεδρο ηλικιωμένο κιόλας), ο Ντάγκλας δεν είχε πολλά περιθώρια να πράξει κάτι διαφορετικό από αυτό που σκοπεύει να πράξει.

Κάμαλα και Ντάγκλας σε πρόσφατη φωτογραφία από την προεκλογική εκστρατεία της (REUTERS/Jonathan Ernst)

Ο Εμχοφ είναι 55 ετών, εβραϊκής καταγωγής, παντρεμένος σε δεύτερο γάμο με την Κάμαλα από το 2014, πατέρας δύο 20χρονων παιδιών από την προηγούμενη σύζυγό του. Θα αφήσει τη δουλειά του για να στηρίξει την καριέρα της γυναίκας του, παίρνοντας μια θέση (ακόμα είναι άγνωστο ποια θα είναι ακριβώς) στην αμερικανική διοίκηση.

Λέγεται ότι ο Λευκός Οίκος θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το τεράστιο δίκτυο επαφών και δεξιοτήτων που έχει δημιουργήσει ο Εμχοφ ως κορυφαίος δικηγόρος στην Καλιφόρνια. Εχει τη φήμη του ευχάριστου προσώπου, του «φιλικού Νταγκ», ο οποίος «ξέρει τι θέλει να πάρει και πώς να το πάρει». Προς το παρόν πήρε άδεια απουσίας από την εταιρεία DLA Piper, την Τρίτη μεγαλύτερη νομική επιχείρηση στις ΗΠΑ.

Στον αντίποδα του Εμχοφ  κινήθηκε η σύζυγος του Μπάιντεν η οποία δεν θα παραιτηθεί από τη δουλειά της (διδάσκουσα σε κολέγιο).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...