264
Ο Ντόναλντ Τραμπ μετράει ημέρες στον Λευκό Οίκο. Στο μεταξύ παίζει γκολφ | Reuters

Συμβόλαια 100 εκατομμυρίων στα πόδια του «πολίτη» Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2020, 17:16
Ο Ντόναλντ Τραμπ μετράει ημέρες στον Λευκό Οίκο. Στο μεταξύ παίζει γκολφ
|Reuters

Συμβόλαια 100 εκατομμυρίων στα πόδια του «πολίτη» Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2020, 17:16

Τι μέλλει γενέσθαι για τον «πολίτη» Τραμπ; Σύμφωνα με πηγή που βρίσκεται πολύ κοντά στον απερχόμενο πρόεδρο, ο Τραμπ «βομβαρδίζεται» με προτάσεις για βιβλία και εκπομπές, της τάξεως των 100 εκατ. δολαρίων.

Αυτό προβλέπει το «Plan B» για τον ίδιο, αν χάσει τη δικαστική μάχη των εκλογών και δεν καταφέρει να εξασφαλίσει δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο. Την αποκλειστικότητα έχει το Μέσο Page Six, κάνοντας λόγο για άνθρωπο πολύ κοντά στον Τραμπ.

Εκδοτικοί οίκοι και τηλεοπτικά κανάλια τον προσεγγίζουν προσφέροντας εξαιρετικά συμφέρουσες για τον ίδιο συμφωνίες, καθώς ξέρουν ότι αυτές οι 70 εκατ. ψήφοι που πήρε μπορούν εύκολα να μεταφραστούν σε επικερδείς πωλήσεις βιβλίων και υψηλές τηλεθεάσεις. Ο Τραμπ έχει εκδώσει ήδη 19 βιβλία για τα πάντα, από επιχειρηματικά μυστικά μέχρι και συμβουλές για γκολφ.

Και οι προηγούμενοι ένοικοι του Λευκού Οίκου, το ζεύγος Ομπάμα, έβγαλαν μεγάλα ποσά μετά τη θητεία του Μπαράκ. Το ύψος του συμβολαίου τους με την εταιρεία Crown το 2017 φημολογείται ότι άγγιξε τα 65 εκατ. δολάρια.

Ο Τραμπ αρνείται για την ώρα να αποδεχτεί την ήττα του, προβαίνοντας σε αβάσιμους ισχυρισμούς για εκτεταμένη εκλογική νοθεία. «Ολα τα βιβλία κατά του Τραμπ έβγαλαν καλά λεφτά, ένα βιβλίο δικό του θα είναι σίγουρα μπεστ σέλερ», σημείωσε η πηγή από το Page Six.

Για την ώρα, πάντως, δεν υπάρχουν εκδοτικοί οίκοι που να έχουν επιβεβαιώσει ότι βρίσκονται σε συνομιλίες με τον Τραμπ για ένα βιβλίο του με θέμα τα χρόνια που πέρασε στο Οβάλ Γραφείο.

Ωστόσο, άνθρωποι με μακρά πείρα στον χώρο των εκδόσεων που μίλησαν στο πρακτορείο AP, θεωρούν ότι τα ποσά που ακούγονται είναι παρατραβηγμένα, καθώς, όπως εκτιμούν, ο Τραμπ δεν έχει την παγκόσμια απήχηση του Ομπάμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...