257
Χορευτική φιγούρα σε διαγωνιστική εκδήλωση του 2017 στη Γερμανία | EPA/FRIEDEMANN VOGEL

Και το μπρέικντανς έγινε πλέον ολυμπιακό άθλημα!

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2020, 15:13
Χορευτική φιγούρα σε διαγωνιστική εκδήλωση του 2017 στη Γερμανία
|EPA/FRIEDEMANN VOGEL

Και το μπρέικντανς έγινε πλέον ολυμπιακό άθλημα!

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2020, 15:13

Το μπρέικντανς, ο ακροβατικός χορός που γεννήθηκε στους δρόμους της νεοϋορκέζικης συνοικίας Μπρονξ τη δεκαετία του ’70 και έκτοτε αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της κουλτούρας του χιπ χοπ, θα είναι ολυμπιακό άθλημα από τους Αγώνες του 2024.

Πρόκειται για «επαναστατική απόφαση» του αρμόδιου οργάνου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που συνεδρίασε στη Λωζάνη της Ελβετίας και απεφάνθη σχετικώς.

Κορονοϊού επιτρέποντος, νωρίτερα από τους μύστες του ακροβατικού χορού που ξεκίνησε από τους Αφροαμερικανούς, ολυμπιακά μετάλλια θα διεκδικήσουν και οι σέρφερ επί κυμάτων όπως και οι σκέιτερ επί δαπέδων, διότι αυτά τα δύο σπορ περιλαμβάνονται ήδη στο πρόγραμμα των αναβληθέντων για το 2021 Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Ολες αυτές οι επιλογές των «αθανάτων» δείχνουν ότι το «ολυμπιακό κίνημα» συμβαδίζει με τις επιταγές της εποχής λέει η Corriere della Sera, φανερώνουν ότι στόχος είναι η προσέλκυση νέων σε έναν θεσμό που χρειάζεται αναζωογόνηση μέσα στον πολύ χρόνο που έχει κυλήσει από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της σύγχρονης εποχής, εκείνους τους αθηναϊκούς του 1896.

Οσον αφορά την ποσόστωση, η ΔΟΕ θέλει στο Παρίσι να υπάρξει αριθμητική ισότητα ανδρών και γυναικών στις συμμετοχές, να είναι 50 – 50 δηλαδή. Στο Παρίσι θα απονεμηθούν κατά 10% λιγότερα μετάλλια σε σχέση  με τους Αγώνες που θα γίνουν στο Τόκιο, ενώ ο αριθμός των αθλητών θα μειωθεί, από 11.100 που θα πάνε στην Ιαπωνία, σε 10.500.

Πάντως διαμαρτυρίες ακούγονται σε όλον τον κόσμο από την απόφαση των «αθάνατων» για το μπρέικντανς, τη στιγμή που καθαυτό αθλήματα, όπως το σκουός λόγου χάρη, απορρίπτονται ενώ άλλα που έχουν πάρει το «ολυμπιακό βάπτισμα» στο παρελθόν βγαίνουν από το πρόγραμμα των Αγώνων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...