191
Ο γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον | REUTERS/Benoit Tessier/Pool

«Είμαι ομοφυλόφιλος και αυτό δεν με εμπόδισε» παραδέχτηκε γάλλος υπουργός

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2020, 21:03
Ο γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον
|REUTERS/Benoit Tessier/Pool

«Είμαι ομοφυλόφιλος και αυτό δεν με εμπόδισε» παραδέχτηκε γάλλος υπουργός

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2020, 21:03

Σε δημόσια παραδοχή για την ομοφυλοφιλία του προχώρησε ο γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον, θέλοντας να δείξει, όπως είπε, ότι η ομοφυλοφιλία του «δεν ήταν εμπόδιο» στο να γίνει υπουργός.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Têtu είπε σχετικά: «Είμαι ομοφυλόφιλος και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το πω».

Επιπλέον υποσχέθηκε να επισκεφθεί την Πολωνία στις αρχές της επόμενης χρονιάς, όπως και ότι θα στηρίξει την οργάνωση για το δικαίωμα της άμβλωσης.

Η συζήτηση για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας διχάζει την Πολωνία. Το 2019, ο δήμαρχος της Βαρσοβίας Ράφαλ Τρασκόφσκι είχε υπογράψει διακήρυξη με την οποία υποστήριζε τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ προσώπων στη χώρα ενώ δεσμευόταν να εντάξει τη συζήτηση για την ομοφυλοφιλία στη  σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.

Η «απάντηση» τοπικών κυβερνήσεων σε αυτή την πρωτοβουλία ήταν να αυτοανακηρυχθούν «ζώνες ελεύθερες από ΛΟΑΤΚΙ». Παράλληλα, ο πρόεδρος Αντρέι Ντούντα άρχισε να επιτίθεται σε δημόσιες παρεμβάσεις του στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Ο Μπον δεν είναι ο πρώτος υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν που μιλά για την ομοφυλοφιλία του. Το 2018 ο Μουνίρ Ματζούμπι, πρωην υπουργός Ψηφιακών Ζητημάτων, είχε εκφράσει την  ελπίδα ότι με την αποκάλυψη που έκανε θα βοηθούσε τους ομοφυλόφιλους σε μια εποχή που οι ομοφοβικές ενέργειες  είναι σε άνοδο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...