348
Ο ιδιοκτήτης της Μπεϊτάρ, Μοσέ Χοβάβ, ποζάρει χαμογελαστός δίπλα στον σεΐχη Χαμάντ Μπιν Καλίφα Ναχιάν | Reuters

Σεΐχης από τα ΗΑΕ αγόρασε την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ με τους ακροδεξιούς οπαδούς

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2020, 18:10
Ο ιδιοκτήτης της Μπεϊτάρ, Μοσέ Χοβάβ, ποζάρει χαμογελαστός δίπλα στον σεΐχη Χαμάντ Μπιν Καλίφα Ναχιάν
|Reuters

Σεΐχης από τα ΗΑΕ αγόρασε την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ με τους ακροδεξιούς οπαδούς

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2020, 18:10

«Θάνατος στους Αραβες». Αυτό το ρατσιστικό – εθνικιστικό σύνθημα έχει ακουστεί ουκ ολίγες φορές στο γήπεδο της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ – μίας από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ομάδες του Ισραήλ που είναι γνωστή και για τις ακραίες πολιτικές πεποιθήσεις των οργανωμένων οπαδών της.

Οι περισσότεροι άλλωστε ήταν ανέκαθεν συνδεδεμένοι με ακροδεξιούς κύκλους (και το κόμμα δεξιό κόμμα Λικούντ) ενώ η ομάδα ήταν για χρόνια πιστή στον «στόχο» της να μην υπογράψει ποτέ συμβόλαιο συνεργασίας με ισραηλινό παίκτη αραβικής καταγωγής.

Σε αυτήν την ομάδα λοιπόν αποφάσισε να επενδύσει ένας… σεΐχης.

Η εξέδρα των -ακροδεξιών- φανατικών φίλων της Μπεϊτάρ

Ο Χαμάντ Μπιν Καλίφα Ναχιάν, εννοείται δισεκατομμυριούχος και μέλος της βασιλικής οικογένειας του Αμπου Ντάμπι, αγόρασε το 50% των μετοχών της ομάδας. Φυσικά, οι αντιδράσεις δεν άργησαν να έρθουν: τα μέλη του κλαμπ «La Familia» -που θεωρούνται από τους πιο «σκληρούς» ακροδεξιούς στο Ισραήλ- ξεσηκώθηκαν.

Πριν από μερικούς μήνες, όμως, το Ισραήλ ξεκίνησε διπλωματικές και επιχειρηματικές σχέσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και έτσι προχώρησε και η συγκεκριμένη συμφωνία, με τον νυν ιδιοκτήτη της Μπεϊτάρ, Μοσέ Χοβάβ να έχει μπει στο στόχαστρο των ακροδεξιών, που διέκοψαν την τελευταία προπόνηση της ομάδας ζητώντας να ακυρωθεί η πώληση των μετοχών.

Οι υπογραφές έπεσαν τη Δευτέρα

«Αυτοί οι 70 που πήγαν στην προπόνηση δεν πρόκειται να ακυρώσουν καμία συμφωνία ή το μέλλον της ομάδας. Είμαι ενθουσιασμένος για την συμφωνία, όπως και η πλειοψηφία των φιλάθλων της Μπεϊτάρ» είπε ο Χοβάβ, ενώ ο σεΐχης Χαμάντ είπε από την πλευρά του: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα είμαι μέλος ενός μεγάλου συλλόγου που έχει έδρα την πρωτεύουσα του Ισραήλ, μία από τις πιο ιερές πόλεις στον πλανήτη».

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Χαμάντ σκοπεύει να επενδύσει περίπου 70 εκατ. ευρώ μέσα στα επόμενα 10 χρόνια στην ομάδα. Και με αυτά τα χρήματα ίσως η οργή των ακροδεξιών οπαδών… κατευναστεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...