355
Η Τζόνι Μίτσελ, όπως και ο Νιλ Γιανγκ, όταν ήταν παιδιά είχαν ασθενήσει από πολιομυελίτιδα, λίγο πριν εμφανιστεί το εμβόλιο | EPA/Al Drago / POOL

Και η Τζόνι Μίτσελ αποσύρεται από το Spotify λόγω του αντιεμβολιαστή Ρόγκαν

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2022, 11:42
Η Τζόνι Μίτσελ, όπως και ο Νιλ Γιανγκ, όταν ήταν παιδιά είχαν ασθενήσει από πολιομυελίτιδα, λίγο πριν εμφανιστεί το εμβόλιο
|EPA/Al Drago / POOL

Και η Τζόνι Μίτσελ αποσύρεται από το Spotify λόγω του αντιεμβολιαστή Ρόγκαν

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2022, 11:42

Η Τζόνι Μίτσελ αποφάσισε να αποσύρει και αυτή τη μουσική της από το Spotify, όπως είχε κάνει ο Νιλ Γιάνγκ, εξαιτίας, όπως τονίζει, ψεμάτων που συνδέονται με την Covid-19 και διαδίδονται μέσω της πλατφόρμας streaming.

«Ανεύθυνοι διαδίδουν ψεύδη που κοστίζουν τη ζωή σε ανθρώπους. Είμαι αλληλέγγυα στο ζήτημα αυτό με τον Νιλ Γιανγκ και με την παγκόσμια επιστημονική και ιατρική κοινότητα», εξήγησε η 78χρονη Καναδή, η οποία έχει στο Spotify 3,7 εκατομμύρια συνδρομητές.

Η Μίτσελ και ο Γιανγκ είναι φίλοι για χρόνια, ενώ όπως σημειώνει το BBC, έχουν ένα κοινό που εύλογα τους ευαισθητοποιεί γύρω από το ζήτημα του εμβολιασμού: είναι και οι δύο επιζώντες της πολιομυελίτιδας. Ασθένησαν και οι δύο στις αρχές της δεκαετίας του ’50, όταν ήταν παιδιά, λίγο καιρό πριν κυκλοφορήσει το εμβόλιο για τη νόσο.

Ο Νιλ Γιανγκ επιβεβαίωσε την Τετάρτη τη θεαματική απόφασή του να αποσύρει τη μουσική του από το Spotify λόγω του podcast του δημοφιλούς και αμφιλεγόμενου αμερικανού παρουσιαστή Τζο Ρόγκαν.

Ο αμερικανοκαναδός τραγουδιστής έχει 2,4 εκατομμύρια συνδρομητές και περισσότερους από έξι εκατομμύρια ακροατές το μήνα στο Spotify, που είναι η πρώτη παγκοσμίως πλατφόρμα μουσικής streaming. Το podcast του Τζο Ρόγκαν, ένα αποκλειστικό περιεχόμενο της πλατφόρμας που συγκεντρώνει εκατομμύρια ακροάσεις, ήταν πρώτο στο Spotify το 2021.

«Το Spotify έχει γίνει ένας χώρος ενδεχομένως θανάσιμης παραπληροφόρησης για την Covid. Ψέματα που πωλούνται έναντι χρημάτων», είχε επισημάνει ο Νιλ Γιάνγκ, την κίνηση του οποίου χειροκρότησε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Ο Τζο Ρόγκαν, του οποίου το συμβόλαιο που υπέγραψε πέρυσι με το Spotify υπολογίζεται σε 100 εκατομμύρια δολάρια, κατηγορείται ότι αποθαρρύνει τον εμβολιασμό μεταξύ των νέων και ότι προώθησε τη χρήση μιας μη εγκεκριμένης θεραπείας κατά του κορονοϊού, της ιβερμεκτίνης.

«Μπορούν να έχουν τον Ρόγκαν ή τον Γιάνγκ, όχι και τους δύο», είχε τονίσει ο Νιλ Γιάνγκ, το τελευταίο άλμπουμ του οποίου, το «Barn», κυκλοφόρησε στα τέλη του 2021. Ο τραγουδιστής τόνισε πως ελπίζει ότι και άλλοι καλλιτέχνες και δισκογραφικές εταιρείες θα ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Μέσω εκπροσώπου του, το Spotify εξέφρασε τη λύπη του για την αποχώρηση του Νιλ Γιάνγκ, υποστηρίζοντας πάντως ότι το ίδιο προέταξε την ισορροπία ανάμεσα «στην ασφάλεια των ακροατών και την ελευθερία της δημιουργίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News