235
Ντόναλντ Τραμπ και Κυριάκος Μητσοτάκης ενώπιος ενωπίω στις δευρυμένες συνομιλίες των δύο πλευρών στις 7 Ιανουαρίου | INTIMEnews

«Και αν χάσετε κύριε Μητσοτάκη;» – «Δεν θα χάσουμε κύριε Τραμπ»

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2020, 12:19
Ντόναλντ Τραμπ και Κυριάκος Μητσοτάκης ενώπιος ενωπίω στις δευρυμένες συνομιλίες των δύο πλευρών στις 7 Ιανουαρίου
|INTIMEnews

«Και αν χάσετε κύριε Μητσοτάκη;» – «Δεν θα χάσουμε κύριε Τραμπ»

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2020, 12:19

Ο Πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν σαφής μιλώντας προ ημερών σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον. Στη συνάντηση με τον αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, είπε, «τέθηκαν εμφατικά όλα τα ζητήματα που αφορούν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα» και «έγινε ξεκάθαρο στην αμερικανική πλευρά ότι δεν θα δείξουμε καμιά ανοχή σε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Η εφημερίδα «Εστία» ωστόσο μεταφέρει και τον διάλογο που είχε ο Πρωθυπουργός με τον πρόεδρο των ΗΠΑ μετά τις κοινές τους δηλώσεις μπροστά στις κάμερες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Μητσοτάκης, χωρίς να μιλήσει για «θερμό επεισόδιο» Ελλάδος-Τουρκίας, ξεκαθάρισε ότι η χώρα μας θα αντιδράσει σε περίπτωση που αμφισβητηθούν τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

«Και αν χάσετε;» τον ρώτησε τότε ο Ντόναλντ Τραμπ, με τον Πρωθυπουργό να του απαντά:  «Δεν θα χάσουμε κ. Πρόεδρε».

«Η αντίδραση της Ελλάδας σε περίπτωση καταπάτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας κοινοποιήθηκε στον κύριο Τραμπ. Αρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξέρει αυτή τη στιγμή ποια θα είναι η απάντηση της χώρας μας σε περίπτωση καταπάτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων», εξήγησε σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ, η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Δεν είναι προς τα συμφέροντα των ΗΠΑ η ένταση δύο χωρών-μελών του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε, γι’ αυτό και «οι ΗΠΑ θα προσπαθήσουν δια της διπλωματικής οδού να στείλουν τα σχετικά μηνύματα ότι παιδιά, αυτό δεν μας συμφέρει εμάς, πρώτα δηλαδή τις ΗΠΑ και από εκεί και πέρα ολόκληρη την περιοχή». «Αρα αυτό είναι ένα κεκτημένο», τόνισε η κυρία Μπακογιάννη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...