569
Ο Ινδός σεφ Φλόιντ Καρντόζ | Facebook / Floyd Cardoz

Και άλλη απώλεια από κορονοϊό: Πέθανε διάσημος σεφ

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2020, 17:00
Ο Ινδός σεφ Φλόιντ Καρντόζ
|Facebook / Floyd Cardoz

Και άλλη απώλεια από κορονοϊό: Πέθανε διάσημος σεφ

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2020, 17:00

Συνεχίζονται οι απώλειες διασήμων λόγω του κορονοϊού.

Μετά τον μουσικό Μανού Ντιμπάνγκο και τον θεατρικό συγγραφέα Τέρενς Μακνάλι, θύμα του ιού έπεσε και ο διάσημος ινδός σεφ Φλόιντ Καρντόζ ο οποίος πέθανε την Τετάρτη στο Νιου Τζέρσεϊ, σε ηλικία 59 ετών.

«Με βαθιά οδύνη σας ενημερώνουμε για τον θάνατο του σεφ Φλόιντ Καρντόζ» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου, στην κουζίνα του οποίου ο Καρντόζ διετέλεσε διευθυντής.

Ο Καρντόζ πήγε μόνος του σε νοσοκομείο στις 17 Μαρτίου, όταν εμφάνισε πυρετό.

Μία ημέρα μετά διαγνώστηκε θετικός στον Covid-19 και μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο του Mountainside στο Νιου Τζέρσεϊ.

Αντεξε οκτώ ημέρες διασωληνωμένος και τελικά υπέκυψε.

 

View this post on Instagram

 

Heartbroken over the loss of Floyd Cardoz to COVID-19. Rest in peace Floyd…we will carry on your beautiful legacy. #tablaforever #bombaycanteen #sonofgoa

A post shared by Dave Chang (@davidchang) on

Ο Καρντόζ μεγάλωσε στο Μουμπάι (την παλιά Βομβάη), στην Ινδία, και σπούδασε στη σχολή Les Roches της Ελβετίας προτού μείνει στη Νέα Υόρκη.

Ήταν επικεφαλής σεφ στο Tabla, το πρωτοποριακό εστιατόριο σύγχρονης ινδικής κουζίνας, το οποίο άνοιξε με τον Ντάνι Μέγιερ το 1998, κερδίζοντας πλήθος βραβείων και αναγνώριση από τους κριτικούς γεύσης.

Αργότερα άνοιξε και το Pao Walla στο Σόχο της Νέας Υόρκης, ενώ διέθετε τρία εστιατόρια στη γενέτειρά του, τα Bombay Canteen, O Pedro και Bombay Sweet Shop.

Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή του στην τρίτη σεζόν του ριάλιτι μαγειρικής «Top Chef Masters».

Ο ίδιος είχε γράψει πλήθος βιβλίων για τη μαγειρική, ενώ προσφάτως είχε επιστρέψει από την Ινδία, όπου συμμετείχε σε επεισόδιο της σειράς του Netflix «Ugly Delicious».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...