377
Τα Δυτικά μέσα προβάλλουν την είδηση για τη ρωσική «υπερβόμβα» που μεταβάλλει το τοπίο, κυριολεκτικώς και μεταφορικώς | web

Καμπή στον πόλεμο με τη ρωσική «υπερβόμβα» UPAB-1500B;

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2023, 18:32
Τα Δυτικά μέσα προβάλλουν την είδηση για τη ρωσική «υπερβόμβα» που μεταβάλλει το τοπίο, κυριολεκτικώς και μεταφορικώς
|web

Καμπή στον πόλεμο με τη ρωσική «υπερβόμβα» UPAB-1500B;

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2023, 18:32

Η ρωσική αεροπορία έχει αρχίσει να κάνει αισθητή την παρουσία της στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο εξαπολύοντας επιθέσεις ακριβείας με «ευφυή» όπλα έγραψε η Repubblica και άλλα Δυτικά μέσα. Επιχειρώντας κατά διαφόρων στόχων, τα ρωσικά αεροσκάφη ρίχνουν βόμβες 1,5 τόνου εκρηκτικών, οι οποίες προκαλούν τρομακτικές εκρήξεις. Οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν τη βόμβα UPAB-1500B, ένα από τα πλέον σύγχρονα όπλα τους.

Τα ρωσικά αεροσκάφη βάλλουν κατά των ουκρανικών αποθηκών, αλλάζοντας τη φύση του πολέμου. Η είσοδός τους στις μάχες συμβαίνει την ίδια ώρα που το Κρεμλίνο βγάζει από τις δικές του αποθήκες εκλεκτά κομμάτια του οπλοστασίου του, τα οποία μέχρι τώρα είχαν κρατηθεί στην εφεδρεία. Γιατί δεν τα χρησιμοποίησαν εξ αρχής οι Ρώσοι; Διότι τα κρατούσαν για την περίπτωση άμεσης σύγκρουσης με τον στρατό του ΝΑΤΟ. Γενικό συμπέρασμα από το ιταλικό μέσο: «Ο Πούτιν αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα».

Οι τελευταίες πληροφορίες από τα μέτωπα συγκλίνουν στα εξής: στο μεν έδαφος επιχειρούν τα τανκς T-14 Armata, που θεωρούνται τα καλύτερα παγκοσμίως, ενώ στους αιθέρες τα Sukhoi 57, δηλαδή το ρωσικό stealth. Οι ΝΑΤΟϊκές μυστικές υπηρεσίες επισημαίνουν ότι πρέπει τώρα να βοηθηθεί η ουκρανική κυβέρνηση, όπως επιμόνως ζητάει, ενώ συγχρόνως τα αμερικανικά media μεταδίδουν ότι δύο ουκρανοί πιλότοι βρίσκονται κιόλας στις ΗΠΑ για να ξεκινήσουν την εκπαίδευση στα μαχητικά F-16.

Την «υπερβόμβα» οι Ρώσοι δεν τη χρησιμοποίησαν στο πολιορκούμενο από φίλιες δυνάμεις (Wagner) Μπαχμούτ, αλλά στην περιοχή Αβντίβκα. Γιατί εκεί; Διότι προσπαθούν να αποτρέψουν ουκρανική επίθεση στη Μαριούπολη και, δι’ αυτής, στην Κριμαία. Ορισμένες πηγές, ουκρανικές φυσικά, ισχυρίζονται ότι το UPAB-1500B έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο, κατά την πρώτη φάση του, στην επίθεση εναντίον των περιχώρων του Κιέβου.

Οι Ιταλοί σχολίασαν ότι οι αεροπορικές επιδρομές των Ρώσων δείχνουν ότι «σχεδίασαν ασπίδα προστασίας της Κριμαίας», συγχρόνως όμως και «ξίφος εναντίον του Κιέβου». Και σημείωσε ότι το ουκρανικό επιτελείο και ο Ζελένσκι πρέπει να αποφασίσουν αν θα ξεκινήσουν αμέσως την αντεπίθεση ή θα περιμένουν την άφιξη των οπλικών συστημάτων που τους έταξε η Δύση.

Η Ρωσία, συνέχισε το ρεπορτάζ, εξαπολύει καθημερινώς δεκάδες μικρές επιθέσεις σε διαφορετικά σημεία του μετώπου, ενώ δεν έχει μετακινήσει ακόμη το μεγαλύτερο μέρος των χερσαίων δυνάμεών της, δηλαδή τους πεζικάριους που στρατολογήθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο. Κυρίως επιχειρεί στο Ντονμπάς ο ρωσικός στρατός, όμως με ολοένα και πιο δυναμικές συμμετοχές της αεροπορίας, αλλά και νέα όπλα όπως η «υπερβόμβα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...