213
|

Σολτς: Μόνο ο Πούτιν μπορεί να δώσει τέλος στον πόλεμο

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2023, 10:57

Σολτς: Μόνο ο Πούτιν μπορεί να δώσει τέλος στον πόλεμο

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2023, 10:57

Η ευθύνη για τη λήξη του πολέμου ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία βαρύνει τον Βλαντίμιρ Πούτιν, είπε χαρακτηριστικά ο Ολαφ Σολτς.

«Κατά την άποψή μου, είναι απαραίτητο ο Πούτιν να καταλάβει ότι δεν θα επιτύχει με την εισβολή και την ιμπεριαλιστική επιθετικότητά του και ότι πρέπει να αποσύρει στρατεύματα. Αυτή είναι η βάση για διαπραγματεύσεις», δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN.

Ο γερμανός καγκελάριος παραδέχθηκε ότι ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας βρίσκεται σε αδιέξοδο προκαλώντας τεράστιες ζημιές στην Ουκρανία. Ωστόσο, ανέφερε ότι δεν πρόκειται να πιέσει τους Ουκρανούς να κάνουν «άβολους συμβιβασμούς».

«Δεν θα υπάρξουν αποφάσεις χωρίς τους Ουκρανούς», είπε ο Σολτς, τονίζοντας ότι ο Πούτιν είχε σαφώς παρεξηγήσει «τη δύναμη της Ουκρανίας», καθώς και την «ενότητα όλων των φίλων της Ουκρανίας».

Και πρόσθεσε: «Είναι πολύ δύσκολο να κρίνουμε ποια θα είναι τα επόμενα πράγματα που θα συμβούν στην Ουκρανία, αλλά υπάρχει κάτι που είναι απολύτως σαφές: Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία με οικονομική, ανθρωπιστική βοήθεια αλλά και με όπλα».

Ο Σολτς απένειμε επίσης τα εύσημα στον Τζο Μπάιντεν για την ηγεσία του κατά τη διάρκεια της τρέχουσας διεθνούς κρίσης.

«Είναι πολύ ενημερωμένος για τις διεθνείς σχέσεις. Νομίζω ότι είναι ένας από τους πιο ικανούς προέδρους, που γνωρίζει πώς λειτουργούν τα πράγματα στον κόσμο, κάτι που είναι σημαντικό σε καιρούς που γίνονται όλο και πιο επικίνδυνοι», τόνισε ο καγκελάριος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...