307
Οχι, όχι, εμείς δεν κάνουμε παροχές ούτε προεκλογικά «δώρα», υποστήριξε ο Πρωθυπουργός | INTIMEnews

Ηταν δίκαιο και έγινε πράξη: Αλλες 3.200 προσλήψεις ανακοίνωσε ο Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2018, 14:27
Οχι, όχι, εμείς δεν κάνουμε παροχές ούτε προεκλογικά «δώρα», υποστήριξε ο Πρωθυπουργός
|INTIMEnews

Ηταν δίκαιο και έγινε πράξη: Αλλες 3.200 προσλήψεις ανακοίνωσε ο Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2018, 14:27

Με 3.200 προσλήψεις για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει ακάθεκτος τις προεκλογικές του εξαγγελίες που ευελπιστεί ότι θα του χαρίσουν μία ακόμη κυβερνητική θητεία.

Όπως έσπευσε να υπογραμμίσει από το βήμα της Βουλής την Τρίτη, πρόκειται για θέσεις μόνιμου προσωπικού, οι οποίες θα καλυφθούν μέσω ΑΣΕΠ και θα κατανεμηθούν στις δομές των δήμων όλης της χώρας. Η προκήρυξη, διευκρίνισε, «θα γίνει άμεσα και με μέριμνα να αναγνωριστεί στο μέγιστο βαθμό η προϋπηρεσία και η εμπειρία».

Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός μίλησε για «πράξη ευθύνης» έναντι «τόσο των συμπολιτών μας που έχουν απόλυτη ανάγκη της φροντίδας που παρέχει το πρόγραμμα, όσο  και των εργαζομένων, που για 18 ολόκληρα χρόνια επιτελούν πολύτιμο κοινωνικό έργο, ευρισκόμενοι στον αέρα, με συμβάσεις που καλύπτονται είτε από ΕΣΠΑ, είτε ειδικούς λογαριασμούς είτε άλλες πηγές χρηματοδότησης». Όπως είπε, δεν πρόκειται για παροχή  ή “δώρο”, αλλά για «μία καίρια παρέμβαση».

Εμείς, υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, δεν κάνουμε παροχές, αλλά αποκαθιστούμε αδικίες και χαρακτήρισε προσβλητικά απέναντι στους πολίτες τα περί παροχολογίας!

«Κάποιοι επιμένουν να μην κατανοούν ότι κάθε βήμα μας εντάσσεται σε ένα σαφή και συγκεκριμένο σχεδιασμό. Και μιλούν λοιπόν για παροχολογία και για δωράκια», παρατήρησε αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση και τους «συμπαραστάτες της στα ΜΜΕ και διάφοροι δημοσιολογούντες».

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε εξαιρετικά προσβλητικό τον χαρακτηρισμό περί παροχολογίας, όχι απέναντι στην κυβέρνηση, όπως είπε, αλλά απέναντι στους πολίτες αυτής της χώρας που επί χρόνια στερήθηκαν βασικών αγαθών «επειδή εσείς ρίξατε τη χώρα στα βράχια και σας έβλεπαν να ψηφίζετε Ναι σε όλα μόνο σε περικοπές που εσείς φέρνατε».

«Εμείς, λοιπόν, δεν κάνουμε παροχές. Αλλά αποκαθιστούμε τις αδικίες που γέννησε η σκληρή και πρωτόγνωρη λιτότητα των ημερών σας», τόνισε απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης. «Επιστρέφουμε σταδιακά σε εκείνους που επλήγησαν από την κρίση και τα μνημόνια, αυτά που στερήθηκαν για χρόνια άδικα», επέμεινε και κάλεσε όσους αναμασούν την καραμέλα της παροχολογίας, να δείξουν λίγο σεβασμό σε αυτούς τους ανθρώπους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...