164
Πολίτης στην Κω μετά την ισχυρή δόνηση του Ιουλίου | Intimenews/ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗΣ

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,1 βαθμών στην Κω

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2017, 11:45
Πολίτης στην Κω μετά την ισχυρή δόνηση του Ιουλίου
|Intimenews/ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗΣ

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,1 βαθμών στην Κω

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2017, 11:45

Μετασεισμός με ένταση 5,1 βαθμών σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης μεταξύ της Κω και των μικρασιατικών ακτών, στην ευρύτερη περιοχή στην οποία είχε σημειωθεί η φονική δόνηση των 6,3 βαθμών.

Σύμφωνα με Γεωδυναμικό Ινστιτούτου η δόνηση είχε μέγεθος 5,1 βαθμών και σημειώθηκε στις 10:42 σε θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κω και τα τουρκικά παράλια.

Το Αμερικανικό Γεωλογικό Παρατηρητήριο (USGS) ανακοίνωσε πως η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 5,3 βαθμών σημειώθηκε κοντά στο Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός) της Τουρκίας.

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας πρόκειται για τον ισχυρό μετασεισμό που περίμεναν ως φυσιολογική εξέλιξη μετά τον σεισμό του Ιουλίου. Ο σεισμός της Τρίτης προέρχεται από την ίδια επικεντρική περιοχή σε ακτίνα 60 χιλιομέτρων.

Εν τω μεταξύ, στις 04:46 της Τρίτης είχε σημειωθεί δόνηση 4,3 βαθμών στην ευρύτερη περιοχή της Κω. Το επίκεντρο ήταν περίπου 47 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά του νησιού, κοντά στα τουρκικά παράλια. Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στους κατοίκους του νησιού χωρίς να προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...