• Ο Κακλαμάνης για τον Ζαγοράκη: «Ευτυχώς που τον ξεφορτωθήκαμε»

    Γράφαμε προχθές, εδώ στη Βαβέλ, ότι πολλή συζήτηση γίνεται με την παρουσίαση, την Κυριακή στο «Caravel», του Θοδωρή Ζαγοράκη, ευρωβουλευτή της ΝΔ ακόμα εκείνη την ώρα, ως υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις προσεχείς ευρωεκλογές.

     

    Ε, λοιπόν, η συζήτηση για τον κ. Ζαγοράκη συνεχίστηκε. Τρίτη βράδυ και αφού ο κ. Ζαγοράκης (από το 2014 ευρωβουλευτής της ΝΔ, με εξαίρεση ένα διάλειμμα το 2020, όταν είχε θυμώσει με την κυβέρνηση λόγω του ΠΑΟΚ και είχε προσωρινά διαγραφεί) είχε ανεξαρτητοποιηθεί, η περίπτωσή του απασχόλησε το πάνελ της πολιτικής εκπομπής του Action24, όπου καλεσμένοι ήταν ο Νικήτας Κακλαμάνης, βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ και ο Κώστας Χρυσόγονος, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

     

    Ο κ. Χρυσόγονος, ο οποίος είχε εκλεγεί το 2014 ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, υποβάθμισε το όλο θέμα, παρατηρώντας πως «επί της ουσίας ο κ. Ζαγοράκης ήταν τυπικά μεν Νέα Δημοκρατία, αλλά πολιτικά ήταν άχρωμος. Δεν έπαιρνε θέση υπέρ των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας, δεν μιλούσε»– το είπε διακριτικά ο άνθρωπος, ότι ο δις εκλεγμένος με τη ΝΔ ευρωβουλευτής είχε επιλεγεί για τη βιτρίνα και ήταν επί της ουσίας απών από τα κοινοβουλευτικά δρώμενα στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο.

     

    Το ενδιαφέρον ήταν στα όσα είπε ο κ. Κακλαμάνης.

     

    «Οφειλε να πάρει και έναν δεξιό το ΠΑΣΟΚ. Εχουμε μαζέψει το μισό ΠΑΣΟΚ. Αφήστε να φύγει ένας από εμάς να πάει στο ΠΑΣΟΚ», είπε αρχικά, επαναλαμβάνοντας τη θέση του και τη δυσφορία για την ενσωμάτωση στη ΝΔ και στην κυβέρνηση τόσων και τόσων Πασόκων.

     

    Και έπειτα προσέθεσε: «Για όνομα του Θεού που γίνεται ολόκληρος ντόρος. Εμένα να πειράζει; Ευτυχώς που τον ξεφορτωθήκαμε».

     

    Οντως η ΝΔ ξεφορτώθηκε τον κ. Ζαγοράκη, που τον είχε επιλέξει ενθουσιασμένος ο Αντώνης Σαμαράς και τον κράτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αλλά δεν θυμόμαστε τον κ. Κακλαμάνη να έλεγε τέτοια για τον κ. Ζαγοράκη όσο… τιμούσε το ψηφοδέλτιο και την ευρωομάδας της ΝΔ.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

     

    ΥΓ. Στον κ. Κακλαμάνη απάντησε –ή τέλος πάντων κάτι είπε, γιατί απάντηση δεν το λες– ο κ. Ζαγοράκης, ο οποίος βγήκε, το πρωί της Τετάρτης, τηλεφωνικά στην εκπομπή «Το πρωινό» του ΑΝΤ1 και ερωτηθείς από τον Γιώργο Λιάγκα, παραπονέθηκε πως «δεν έχω δώσει δικαίωμα ποτέ» και συνέστησε στον κ. Κακλαμάνη: «Καλά θα κάνει να ενημερωθεί πρώτα για το τι έχει συμβεί». Τι έχει συμβεί; Δεν μας είπε ο κ. Ζαγοράκης, πέρα από το ότι πήγε από τη ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

     

    «Είμαι Εθνική Ελλάδος και τώρα είμαι με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη», απάντησε όταν ρωτήθηκε αν τελικά είναι ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ.

  • Ο Ανδρουλάκης ανέβασε βίντεο με τη μητέρα του να του μαγειρεύει χοχλιούς μπουμπουριστούς

    Μένουμε στον χώρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ των ευρωεκλογών, για να πούμε ότι μοιάζει σαν κάτι να άλλαξε στον τρόπο με τον οποίο ο Νίκος Ανδρουλάκης πολιτεύεται –ή έστω στον τρόπο με τον οποίο το υπηρετεί επικοινωνιακά.

     

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέβασε στο TikTok ένα βίντεο κάπως χιουμοριστικό και, βεβαίως, αυτοαναφορικό, με πρωταγωνίστρια μάλιστα τη μαμά του.

     

    Σε μια –ενδεχομένως καθυστερημένη, αλλά επιβεβλημένη από τις αρνητικές δημοσκοπήσεις– αναγνώριση ότι το προεκλογικό παιχνίδι, καλώς ή κακώς, παίζεται και στα social media και σε μια εμφανή προσπάθεια να βγάλει από πάνω του τη γενικευμένη νύστα και να εμφανιστεί ως κάπως ενδιαφέρων τύπος, ίσως και σε ένα «κοίτα-Κασσελάκη-μπορώ-κι-εγώ-να-κάνω-βιντεάκια-στο-ΤikTok», ο κ. Ανδρουλάκης εγκαινίασε την επίσκεψή του στο Ηράκλειο με μια ανάρτηση με την παραδοσιακή συνταγή της μητέρας του, Πόπης: χοχλιοί μπουμπουριστοί ήταν η σπεσιαλιτέ που μαγείρεψε η κυρία Πόπη στον κανακάρη της.

     

    @nikos.androulakis Ξεκιναμε ομιλία στην Κρήτη και κάνουμε pit stop για χοχλιούς στο σπίτι της Πόπης #crete ♬ original sound – Nikos Androulakis

  • Ξένοιαστοι καβαλάρηδες α λα γκρέκα: Βασίλης Σπανάκης και Χάρης Θεοχάρης ποζάρουν δικάβαλο σε μοτοσικλέτα 24.350 ευρώ

    Οχι ότι στην εποχή της εικόνας και του φαίνεσθαι, οι κυβερνητικοί αποφεύγουν τον πειρασμό για τους δικούς τους θεατρινισμούς.

     

    Τελευταίο παράδειγμα ο Χάρης Θεοχάρης, υφυπουργός Οικονομικών, και ο Βασίλης Σπανάκης, υφυπουργός Εργασίας, οι οποίοι είχαν την τιμή, την Τετάρτη, να εγκαινιάσουν την Έκθεση Μοτοσικλέτας 2024 στο Metropolitan Expo, αλλά δεν έμειναν εκεί.

     

    Οι δύο υφυπουργοί και βουλευτές Νοτίου Τομέα Αθηνών της ΝΔ, είπαν να κάνουν και ένα δικάβαλο, ποζάροντας με τα κοστούμια τους πάνω σε μια πορτοκαλί μοτοσικλέτα και προσφέροντας ένα ιλαρό θέαμα: όχι μόνο ως αταίριαστο και ανισοβαρές για τέτοιο ακροβατικό δίδυμο, αλλά κυρίως επειδή είχαν το θράσος (ή το απωθημένο) να καβαλήσουν μια ΚΤΜ 1390 Super Duke R, που κοστίζει 24.350 ευρώ, βγάζει 190 άλογα και από τους aficionados της κίνησης στους δύο τροχούς αποκαλείται «The Beast».

     

    Σιγά τα γκάζια…




text
  • Με το καλό να περάσει  και ο Ολυμπιακός στο final four, να γίνει το Βερολίνο ελληνικό και θερινό


    8 Μαΐου 2024, 21:47