• Ο Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι θα κάνει κόμμα, αλλά του έχουν πάρει το όνομα «Εμπρός»

    Τον θυμάστε τον Ανδρέα Λοβέρδο έτσι δεν είναι; Τον βουλευτή και κορυφαίο υπουργό του ΠΑΣΟΚ, που έφτασε μέχρι και να διεκδικήσει την αρχηγία της Κεντροαριστεράς, αλλά τώρα δεν είναι καν μέλος του κοινοβουλίου και έχει αποχωρήσει από το κόμμα; Αυτόν.

     

    Ο κ. Λοβέρδος λοιπόν, ύστερα από μια καλοκαιρινή αγρανάπαυση κατά την οποία αφιερώθηκε στη μουσική και στα ντραμς και δύο μήνες ύστερα από εκείνη την εκδήλωση στην οποία είχε ανακοινώσει την επιστροφή του στην ενεργό δράση –«έφυγα από το ΠΑΣΟΚ όχι από την πολιτική» είχε πει– αποκάλυψε τα σχέδιά του: θα κατεβεί με δικό του κόμμα στις ευρωεκλογές.

     

    Ο κ. Λοβέρδος, 67 ετών, βγήκε το βράδυ της Τρίτης στην ΕΡΤ, στην εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά «Στο Κέντρο» και αρχικά περιέγραψε το κενό που υπάρχει στο πολιτικό σύστημα, όπου κατά την ανάλυσή του, υπάρχει ένα μεγάλο κόμμα και επτά μικρά.

     

    Στη δημοσιογραφική παρατήρηση ότι αυτή η κατάσταση μοιάζει με τη «Χιονάτη και τους Επτά Νάνους» και στην ερώτηση αν ο ίδιος φοβάται μη γίνει ο όγδοος, ο κ. Λοβέρδος αποφάσισε να κάνει την ανακοίνωση. Ακολουθεί η στιχομυθία:

     

    Τον ρώτησε ο δημοσιογράφος: «Θα κάνετε κόμμα;»

     

    «Ναι».

     

    –Στις Ευρωεκλογές;

     

    «Ναι, ναι. Σας το απαντάω ευθαρσώς».

     

    – Θα είστε υποψήφιος ευρωβουλευτής;

     

    – «Ναι».

     

    – Θα πάτε και στις Βρυξέλλες αν εκλεγείτε;

     

    «Βεβαίως θα πάω».

     

    – Πολιτικά, αυτό το κόμμα πού θα τοποθετείται;

     

    «Στον χώρο του Κέντρου».

     

    -Αρα ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

     

    «Καλά τα λέτε. Οταν το ανακοινώσω, δεν το ανακοινώνω ακόμα, έχω ακόμα δρόμο προετοιμασίας. Ολα τα έχω βρει. Αφού σας είπα ότι στον Αρειο Πάγο είδα το “Εμπρός”».

     

    -Είναι του Μακρόν αυτό (από το «En marche» του γάλλου προέδρου).

     

    «Το “Εμπρός” είναι σύνθημα. Είναι σύνθημά μου. Είναι που έρχεται από πίσω από βαθιά από πολλά κινήματα στην Ευρώπη. Το έχουν κατοχυρώσει άλλοι, το κοίταξα στον Αρειο Πάγο, δεν έχει κανένα νόημα. Είναι όμως το σύνθημά μου».

     

    Κάπου εκεί και για να σταματήσει η φημολογία περί προσχώρησής του ή συνεργασίας του με τη ΝΔ –και αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε τις θέσεις των πασοκικών για την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, με την απόκτηση της Εύης Χριστοφιλοπούλου– ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε πως δεν υπήρξε ποτέ φλερτ με το κυβερνών κόμμα.

     

    «Απόψε σας απαντώ γιατί θέλω να τελειώνει και μια φιλολογία (ότι μπορεί να πάω στη ΝΔ). Κράτησε τρεις μήνες έντονα, μετά άρχισε να κοπάζει και τώρα ξαναρχίζει. Δεν υπήρχε αυτό το θέμα ποτέ. Οταν με ρώταγαν συνάδελφοί σας, μετά από δημοσιεύματα ή σχόλια στην τηλεόραση, έλεγα “ρε παιδιά, ξέρετε κάτι που δεν ξέρω;”», είπε ο κ. Λοβέρδος.

     

    Και τώρα αναμένουμε το όνομα του κόμματος, που ας ελπίσουμε ότι θα είναι πιο ευφάνταστο και λειτουργικό από εκείνα τα ΡΙΚΣΣΥ (Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας) και ΣΝΕΛ (Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα), με τα οποία είχε δοκιμάσει την τύχη του ως free agent τέτοια εποχή πριν από δέκα χρόνια.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

  • Η Εύη Χριστοφιλοπούλου λέει ότι δεν είναι δορυφόρος της ΝΔ

    Μένουμε στη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης αλλά και στο ευρύτερο πασοκικό περιβάλλον, για να πούμε ότι η Εύη Χριστοφιλοπούλου, πρώην βουλευτής και υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, βγήκε το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή «Συνδέσεις», στην πολύ καλή ενημερωτική εκπομπή των Χριστίνας Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζου, και απάντησε στον Νίκο Ανδρουλάκη, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα την είχε αποκαλέσει «δορυφόρο» της Νέας Δημοκρατίας.

     

    «Εγώ δορυφόρος δεν υπήρξα. Υπήρξα φίλη, και του Κυριάκου Μητσοτάκη, και τώρα μπορώ να ενταχθώ σε μια παράταξη η οποία είναι πολυσυλλεκτική», είπε η κυρία Χριστοφιλοπούλου, η οποία μάλιστα απαρίθμησε κάποιους από τους πιο προβεβλημένους πασόκους της κυβέρνησης:

     

    «Η ΝΔ έχει κατορθώσει με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ενσωματώσει τόσο στοιχεία του δημοκρατικού κέντρου, όπως πολλοί με τους οποίους συνεργάστηκα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Γιώργος Φλωρίδης, η Λίνα Μενδώνη και άλλοι πολλοί, διατηρώντας και το συντηρητικό μέρος, τους πιο συντηρητικούς πολιτικούς και τον κόσμο που ψηφίζει, αλλά βεβαίως και την φιλελεύθερη πλευρά που έχει πολύ μεγάλη σημασία για τα ανθρώπινα δικαιώματα», είπε.

     

    Σε ερώτηση γιατί η ίδια είχε υποστηρίξει, σε άλλη της συνέντευξη, ότι ο κ. Ανδρουλάκης είναι εγκλωβισμένος, η κυρία Χριστοφιλoπούλου απάντησε: «Δεν είπα ότι είναι εγκλωβισμένος ο κ. Ανδρουλάκης από κάποιους. Και δεν μίλησα μόνο για τον κ. Ανδρουλάκη, μίλησα και γενικά (…) ο εγκλωβισμός αφορά ευρύτερα, αφορά μια ευρύτερη πρόκληση, αν θέλετε και σε εθνικό επίπεδο και σε ευρωπαϊκό. Τι εννοώ; Εννοώ ότι τα κόμματα σήμερα, τα μεγάλα παλιά κόμματα, δηλαδή κεντροαριστερά ευρωπαϊκή, κεντροδεξιά ευρωπαϊκή έχουν συγκλίνει και οι πραγματικοί αντίπαλοι βρίσκονται Ακρα Αριστερά και Ακρα Δεξιά. Αρα, αν θέλετε, για να πάμε σε συγκρούσεις θα πάμε σε συγκρούσεις με τον λαϊκισμό, τον ακροδεξιό και τον ακροαριστερό και μπορούμε να δούμε συγκλίσεις. Αυτό εννοούσα όταν είπα να μην εγκλωβιζόμαστε».

     

    Το πρόβλημα, κατά την κυρία Χριστοφιλoπούλου, είναι πως το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει πολύ ΣΥΡΙΖΑ για τα γούστα της.

     

    «Είναι πολύ προς ΣΥΡΙΖΑ… Είχα αποστασιοποιηθεί και πριν από την εκδημία της Φώφης Γεννηματά. Τότε μου πρότειναν όταν δεν βγήκε η έδρα κάποιες θέσεις στο κόμμα, ένα think tank, αλλά και πάλι δεν μπορούσα» σημείωσε.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

  • Ο μητροπολίτης Σεραφείμ λέει ότι «δεν υπάρχει ομοφυλοφιλία στην Εκκλησία»

    Περνάμε στην τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΪ, για να πούμε ότι το πρωί της Τετάρτης βγήκε στην εκπομπή «Αταίριαστοι», των Χρήστου Κούτρα και Γιάννη Ντσούνου, ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για να μιλήσει για –τι άλλο;– τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

     

    Ως εδώ καμία είδηση, μιλάμε για έναν ιεράρχη τέτοιου πνευματικού επιπέδου που έχει δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν ότι «δεν υπάρχει ομοφυλοφιλία, είναι ηθοποιία» και που πιστεύει ότι η ομοφυλοφιλία είναι κάτι σαν κτηνοβασία κ.λπ.

     

    Το εντυπωσιακό είναι ότι ο συγκεκριμένος Μητροπολίτης, από τους πλέον προβεβλημένους, καθώς είναι του Πειραιά, υποστήριξε αυτή τη φορά ότι «ο ομοφυλόφιλος θέτει τον εαυτό του εκτός Εκκλησίας από μόνος του», ότι «δεν μπορείς να είσαι μέλος της Εκκλησίας και να είσαι ομοφυλόφιλος» και ότι, με λίγα λόγια –και δεν θέλουμε γέλια εδώ please–, «δεν υπάρχει ομοφυλοφιλία στην Εκκλησία, αυτό είναι μια συκοφαντία».

     

    Α, επίσης προειδοποίησε όσους βουλευτές ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, να μην πάνε στην Εκκλησία. Μιλάμε για θρησκεία της αγάπης, όχι αστεία…

     

    [απολαύστε -πολύ- υπεύθυνα]

  • Ο Αγγελος Συρίγος λέει ότι θα απέχει από την ψηφοφορία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

    Ενας πάντως που λογικά θα είναι ευπρόσδεκτος στην Εκκκλησία από τον Μητροπολίτη Σεραφείμ, έστω και αν δεν ανήκει στην ενορία του ούτε εκλέγεται (διότι εκεί είναι το ζητούμενο) στον Πειραιά, είναι ο Αγγελος Συρίγος, βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας.

     

    Ο οποίος κ. Συρίγος, αν και είναι καθηγητής πανεπιστημίου και συστήνεται ως διεθνολόγος, άνθρωπος δηλαδή που βλέπει τι γίνεται στο εξωτερικό και έχει υψωμένες τις κεραίες του για το τι φέρνει και απαιτεί η εποχή, έσπευσε να προσθέσει το όνομά του στον κατάλογο των κυβερνητικών βουλευτών που δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, το οποίο προωθεί η κυβέρνηση.

     

    Βγήκε ο κ. Συρίγος στο Action24, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή, και είπε ότι θα απέχει από την ψηφοφορία.

     

    «Περιμένω να δω το κείμενο και απ’ όσο έχω δει, επιμένω στη λογική της αποχής, αφού και ο Πρωθυπουργός δίνει αυτή τη δυνατότητα. Θεωρώ πως δεν χρειάζεται να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην κυβέρνηση γι’ αυτό το θέμα. Προσωπικά θα επιλέξω την αποχή», είπε συγκεκριμένα.

     

    Και συνέχισε: «Ο,τι ισχύει για τον υπουργό ισχύει και για όλους τους βουλευτές. Από εκεί και πέρα ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεών του. Αυτή την ώρα έχουμε τόσες μεγάλες προκλήσεις. Προσωπικά θεωρώ ότι κάποιος μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί αλλά πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα».

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]




text
  • Να αρχίσει ο Γ Παγκόσμιος από ελικόπτερο;


    20 Μαΐου 2024, 07:04