• Κούλογλου κατά Τσίπρα για τον παραγκωνισμό Τσακαλώτου

    Τα όσα ειπώθηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα στην high tech παρουσίαση του «εναλλακτικού δρόμου για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας» συζητήθηκαν και μάλλον ξεχάστηκαν· λεφτά που δεν έχει να δώσει και υποσχέσεις που έχει όσες θέλει.

     

    Αυτό που περισσότερο έμεινε ήταν η φροντίδα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει μια τρόπον τινά νέα ομάδα οικονομικού επιτελείου (Αχτσιόγλου, Χαρίτσης, Λούκα κ.ά.) και να θέσει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο περιθώριο.

     

    Ο παραγκωνισμός του κ. Τσακαλώτου ήταν δίχως άλλο εντυπωσιακός. Από τον ΣΥΡΙΖΑ λένε βέβαια ότι τη θέση στο πάνελ κάλυπτε η Εφη Αχτσιόγλου που στα κόκκινα και ως τομεάρχης Οικονομικών τα είπε ωραία και χωρίς γωνίες. Μόνο που ο Ευκλείδης δεν ήταν μόνο ο πρώην υπουργός Οικονομικών, αλλά είναι και ο εποπτεύων την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ –έτσι τον όρισε ο ίδιος ο πρόεδρος Αλέξης.

     

    Αναπόφευκτα υπήρξαν αντιδράσεις και στο εσωτερικό του κόμματος. Το έγραψε ο Στέλιος Κούλογλου, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε άρθρο του στο tvxs.gr.

     

    Ασκώντας γενικότερη κριτική για το πώς επιλέγει η ηγεσία στελέχη –με αφορμή το αυτογκόλ Τζάκρη, το άρθρο τιτλοφορείτο «Επιλογή στελεχών στον ΣΥΡΙΖΑ: Έτοιμοι από καιρό για την… πάσα».

     

    Και σε ένα σημείο του κειμένου ο κ. Κούλογλου παρατήρησε:

     

    «Με έκπληξη παρατήρησα στη χθεσινή, επικοινωνιακά άψογα οργανωμένη, συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ για τo οικονομικό του πρόγραμμα, ότι απουσίαζε ο υπουργός που χειρίστηκε επί χρόνια την οικονομία και τα πήγε και καλά.

     

    »Υποτίθεται ότι, με τις αλλαγές που έγιναν το φθινόπωρο, ο Ε. Τσακαλώτος θα επόπτευε τον τομέα της οικονομίας, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται ο τίτλος του επόπτη ήταν κάτι σαν τιμητική αποστρατεία. Η Ε. Αχτσιόγλου και ο Α. Χαρίτσης είναι πολύ αξιόλογα στελέχη, αλλά ο Τσακαλώτος είναι γνώστης του θέματος και δεν υπήρχε λόγος να λείπει. Αποκλείστηκε και από τη συνάντηση της προηγούμενης Δευτέρας με το ΤΧΣ (Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας), παρότι κανείς άλλος δεν γνωρίζει τόσο καλά τις χρηματοπιστωτικές και τεχνικές λεπτομέρειες»…

  • Ο μεγάθυμος Αδωνις, ο χιουμορίστας Ευκλείδης και ο... θιγμένος Κατσανιώτης για τα tweets της Πελώνη

    Μια που έφερε η συζήτηση τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, να πούμε ότι έχει τον τρόπο του να κάνει αισθητή την παρουσία του –μέγα όπλο και πλεονέκτημα το άτιμο το χιούμορ, ιδίως το ευκλείδιο.

     

    Η ιστορία ξεκίνησε όπως ξεκινούν συχνά τα πράγματα στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα. Με ένα hashtag: #Πελωνη_σβηνε.

     

    Κάποιοι, βλέπετε, πήγαν και αναζήτησαν τι έγραφε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στο Twitter πριν από δέκα χρόνια και ενώ ήταν ακόμα πολιτική συντάκτρια στα «Νέα». Εκείνη την εποχή λοιπόν, η κυρία Πελώνη σχολίαζε και επέκρινε, με το καυστικό και συνοπτικό ύφος που απαιτούν οι 140 χαρακτήρες των tweets, νυν κυβερνητικά στελέχη, όπως ο Αδωνις Γεωργιάδης, ή ακόμα και ο Αντώνης Σαμαράς.

     

    Κάπως ξεφουσκωμένο όλο αυτό –σιγά την ανακάλυψη δηλαδή, ότι ένας άνθρωπος είχε κάποιες απόψεις προ δεκαετίας που διαφέρουν από τις σημερινές και ότι τις έγραφε στο Twitter– αλλά, καλώς ή κακώς, έτσι παίζεται ακόμα το παιχνίδι στο ελληνικό Διαδίκτυο.

     

    Από τον ΣΥΡΙΖΑ χάρηκαν ότι βρήκαν μια ρωγμή στο κυβερνητικό μέτωπο και άρχισαν να το σπινάρουν, συμπαρασύροντας έτσι και διάφορους πρόθυμους «σαμαρικούς» που είναι στην απ’ έξω – όπως για παράδειγμα ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης, που θεώρησε ότι θίχτηκε η παράταξη από τα παλαιά tweets της κυρίας Πελώνη και απαίτησε μια συγγνώμη.

    Η ίδια η κυβερνητική εκπρόσωπος ρωτήθηκε σχετικά την Πέμπτη στο μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών και έδωσε μια καλή και μάλλον αποστομωτική απάντηση:

     

    «Για ποιο πράγμα εγκαλούμαι ακριβώς εδώ; Επειδή σχολίαζα, σχεδόν 10 χρόνια πριν, σε άλλο πλαίσιο με τη δημοσιογραφική μου ιδιότητα, με την οποία έγραφα κιόλας και σε εφημερίδες όπως γνωρίζετε; Ή μήπως εγκαλούμαι, επειδή δεν έσβησα τα tweets, όπως έκαναν άλλα πρόσωπα που εισήλθαν στην πολιτική; Θεωρώ ότι αυτή η τακτική των «τυμβωρύχων» του διαδικτύου που θέλει να παίξει ένα ρόλο Ιεράς Εξέτασης, είναι μια πολύ φθηνή τακτική, που δείχνει και την απελπισία κάποιων».

     

    Στο πλευρό της κυρίας Πελώνη εξάλλου τάχθηκε και ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος είχε υπάρξει εκ των στόχων στην παλαιά κριτική της. Μιλώντας στη Βουλή ουσιαστικά εξύμνησε την κυβερνητική εκπρόσωπο:

     

    «Για εμάς που είμαστε έμπειροι στην πολιτική, γνωρίζουμε την έννοια του πολιτικού χρόνου και πως όλα κρίνονται στον κατάλληλο πολιτικό χρόνο, κάτι που το μαθαίνουμε, ως φοιτητές, στο πρώτο έτος της επιστήμης της Ιστορίας.

     

    »Η κυρία Πελώνη τα tweets της τα έχει γράψει ως δημοσιογράφος. Και ήταν ασφαλώς δικαίωμά της και υποχρέωσή της, ως δημοσιογράφος, να ασκεί κριτική και στη ΝΔ τότε και στα στελέχη της. Αυτή ήταν η δουλειά της. Αλίμονο αν ήταν δημοσιογράφος και όλα της τα tweets να ήταν υποστηρικτικά της ΝΔ και είναι προς τιμήν της που δεν τα έσβησε. Την προτιμώ που δεν τα έσβησε. Ξέρω πολλούς που παίρνουν καρέκλα και το πρώτο που κάνουν είναι τα σβήνουν. Ούτε εγώ τα έχω σβήσει. Διότι αυτά είναι ιστορικά γεγονότα και την ιστορία δεν μπορείς να την παραγράψεις. Θα κρίνετε την κυρία Πελώνη για τη δουλειά που κάνει τώρα και για αυτά που λέει τώρα».

     

    Πού κολλάει όμως ο κ. Τσακαλώτος; Μα και αυτός ανακάλυψε ένα παλαιό tweet της κυρίας Πελώνη, στον οποίο η νυν κυβερνητική εκπρόσωπος τον χαρακτήριζε «Θεό».

     

    «Υπερβόλες», είπε ο χιουμορίστας Ευκλείδης.

     

    Υπερβάλλετε… #Πελωνη_σβηνε

    Δημοσιεύτηκε από Ευκλείδης Τσακαλώτος στις Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021

  • Τα... μοναχικά γενέθλια της Νατάσας Παζαΐτη στο Instagram

    Σε άλλα νέα, η Νατάσα Παζαΐτη, σύζυγος του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, γιόρτασε τα 55α γενέθλιά της με μια τούρτα, κεράκια και βεγγαλικά και έκανε τη σχετική ανάρτηση στα social media –διότι χωρίς ανάρτηση στο Instagram είναι σαν να μην υπάρχουν γενέθλια.

     

    «Αφήνω πίσω μου μόνο τις πίκρες. Και παίρνω όλες τις λύπες και τις χαρές των χρόνων που πέρασαν για να στολίσουν τα χρόνια που έρχονται», σημείωσε η κυρία Παζαΐτη, η οποία εφέτος επέλεξε μια εορταστική πλην όμως μοναχική φωτογραφία για να συμβολίσει τα γενέθλιά της –δεδομένου ότι πέρυσι, στην αντίστοιχη περίσταση, είχε δημοσιοποιήσει την περίφημη πια φωτογραφία με τα παιδιά της και τον… μουσάτο κ. Καραμανλή (εδώ).

     

    Της έκανε βέβαια «καρδούλα» η Ολγα Κεφαλογιάννη, η οποία τελευταία οτιδήποτε το «καραμανλικό» –είτε αυτό είναι τα γενέθλια της κυρίας Παζαΐτη είτε η απάντηση του κ. Καραμανλή στον Κώστα Σημίτη– το επικροτεί με ενθουσιασμό.

  • Μαρκόπουλος και Πλεύρης φέρνουν στη Βουλή το «ΦλΕΡΤ» επειδή ο Γραμμένος τραγούδησε το «Είμαι κουκουλοφόρος»

    Θύμα της επιτυχίας της η ΕΡΤ1. Από εκεί που δεν την έβλεπε και δεν ενδιαφερόταν κανείς, τώρα έχει τηλεθέαση –και έτσι δύο εξέχοντα μέλη της νέας γενιάς της ΝΔ, ο Θανάσης Πλεύρης και ο Δημήτρης Μαρκόπουλος εθίχθησαν με το περιεχόμενο μιας καλλιτεχνικής εκπομπής σε σημείο μάλιστα που να φέρουν το όλο θέμα στη Βουλή.

     

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και ο βουλευτής Β’ Πειραιώς εξοργίστηκαν που προ ημερών στην καθημερινή εκπομπή «ΦλΕΡΤ» ο γνωστός σατιρικός μουσικός Σπύρος Γραμμένος ερμήνευσε το τραγούδι «Μαμά, μπαμπά, είμαι κουκουλοφόρος».

     

    Και με ερώτησή τους προς τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό Θοδωρή Λιβάνιο απαίτησαν να υπάρχει έλεγχος στο περιεχόμενο της συγκεκριμένης εκπομπής –της συγκεκριμένης και προς το παρόν όχι άλλης– «προκειμένου να απόσχει στο μέλλον από παρόμοιες ενέργειες που προκαλούν την κοινή γνώμη».

     

    Δεν το δηλώνουν ευθαρσώς, αλλά ας μην το κουράζουμε. Οι δύο γαλάζιοι βουλευτές απαιτούν από την κυβέρνηση να λογοκρίνει προκαταβολικά το περιεχόμενο των εκπομπών της δημόσιας τηλεόρασης, με γνώμονα το αν προκαλείται η «κοινή γνώμη».

     

    Υποθέτουμε ότι αν ζούσε ο συγχωρεμένος ο Τζιμάκος ούτε αυτόν θα τον ήθελαν –άλλος που προκαλούσε την «κοινή γνώμη». Οπως κάποτε προκαλούσαν και τα ρεμπέτικα.




text
  • Eλεύθερος o Φλώρος υπό τον όρο να μην πλησιάζει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα. Κοινώς δεν μπορούν να είναι και οι δύο ταυτοχρόνως στην ολομέλεια, σωστά;


    25 Απριλίου 2024, 15:57