• Το «καρφί» της Ντόρας για το γεύμα του Μητσοτάκη στην Ικαρία και δύο άλλες ερμηνείες

    Πολλά γράφτηκαν και ακόμα πιο πολλά ειπώθηκαν για το πολυσυζητημένο πια γεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία (βλέπε άλλη Βαβέλ, εδώ), παρουσία πολλών συνδαιτυμόνων –κάτι που δεν μπορεί να κάνει ένας απλός πολίτης. Ηταν μια εικόνα που κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Χρήστο Ταραντίλη, καλό είναι είναι να αποφεύγεται στο μέλλον, γιατί, όπως εξήγησε και η αναπληρώτριά του Αριστοτελία Πελώνη, ακυρώνει την ουσία της επίσκεψης.

     

    Δεν έχει νόημα να πιάσουμε το τι είπαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, έφτασαν στο σημείο να μιλήσουν και για «μονάρχη». Το ενδιαφέρον είναι πώς το μεταβόλισε η κυβερνητική παράταξη.

     

    Ας πούμε ο Αδωνις Γεωργιάδης επέμεινε με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας ότι δεν υπάρχει καμία παραβίαση των μέτρων, επειδή ο κ. Μητσοτάκης «ανέβηκε για 10 λεπτά» –φαστ φουντ η βεράντα του Χριστόδουλου Στεφανάδη ένα πράγμα.

     

    Από την άλλη πλευρά, ο Μάκης Βορίδης δεν μίλησε για 10 λεπτά. Απέδωσε το συμβάν στο ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ιδιαίτερα αγαπητός. «Οταν εμφανίζεται πολιτικός, μάλιστα του διαμετρήματος και της εμβέλειας του συγκεκριμένου πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος –τι να κάνουμε τώρα, και τον σέβεται και τον αγαπά ο ελληνικός λαός– θα υπάρχουν αναπόφευκτα, ό,τι μέτρα και να πάρεις, κάποιες εκδηλώσεις αγάπης και σεβασμού προς το πρόσωπό του», είπε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών.

     

    Και επειδή είναι και καλός δικηγόρος, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι το τραπέζωμα στην οικία του τοπικού βουλευτή έγινε στο πλαίσιο της εργασίας του Πρωθυπουργού –είναι λάθος να εκλαμβάνεται ως αναψυχή η διακοπή του Πρωθυπουργού από το πρόγραμμά του για ένα γεύμα, εξήγησε, για να συμπληρώσει: «Πάμε στην ουσία πέρα από την εικόνα; Η ουσία είναι ότι αποπειράται κάτι απίστευτα προκλητικό και εσφαλμένο, η εργασία του Πρωθυπουργού, η ανάγκη να βρίσκεται κοντά στον κόσμο να εποπτεύει την λειτουργία του εμβολιασμού (…) εξομοιώνεται με το επιχείρημα να μαζέψω 30 φίλους μου να φάμε». 

     

    Πιο ενδιαφέροντα, πάντως, ήταν τα όσα είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτής Χανίων της ΝΔ και αδελφή του Πρωθυπουργού:

     

    «Η άποψή μου είναι ότι σε ένα πάρα πολύ μικρό νησί, όταν έρχεται ο Πρωθυπουργός της χώρας, υπάρχει ένας λογικός ενθουσιασμός των ανθρώπων, οι οποίοι τον πλησιάζουν. Κατά την άποψή μου, οι άνθρωποι που είχαν την ευθύνη της επίσκεψης θα έπρεπε πάντα να έχουν στο μυαλό τους ότι η εικόνα μετράει πάρα πολύ και να λάβουν τα μέτρα τους, να προστατέψουν τον Πρωθυπουργό. Αυτό δεν έγινε και από ’δω και πέρα θα γίνεται», είπε η κυρία Μπακογιάννη στα hania.news.

  • Ο Τρύφων Αλεξιάδης επέστρεψε στην «comfort zone» των κακών δημοσκοπήσεων

    Ο Τρύφων Αλεξιάδης βρήκε την απάντηση για τη δημοσκοπική καθήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο εδώ και 18 μήνες δεν υπάρχει μία (1) σφυγμομέτρηση να τον δείχνει έστω λίγο κοντά στην εκλογική του επίδοση του 2019.

     

    Ο πρώην αν. υπουργός Οικονομικών και νυν βουλευτής Β’ Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε στο κανάλι Blue Sky και είπε ότι οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν την πραγματική εικόνα –η αλήθεια κρύβεται αλλού (όχι στους Sex Pistols).

     

    «Φανταστική εικόνα οι δημοσκοπήσεις στα ΜΜΕ που εμφανίζουν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού ικανοποιημένη από την κυβέρνηση, τα πραγματικά γκάλοπ γίνονται στις περιοδείες στις γειτονιές της Β’ Πειραιά», είπε συγκεκριμένα ο κ. Αλεξιάδης, ο οποίος κάλεσε μάλιστα τους παρευρισκόμενους στην εκπομπή να τον ακολουθήσουν με κάμερα σε περιοδεία στα μαγαζιά της Νίκαιας, «να δουν τι λένε τώρα για την κυβέρνηση οι ψηφοφόροι της ΝΔ και άλλων κομμάτων».

     

    Μια εξήγηση είναι ότι ο κ. Αλεξιάδης νοστάλγησε εκείνο το περιβόητο «δημοσκοπήσεις της συμφοράς» που έλεγε στις πλατείες ο Αλέξης Τσίπρας πριν από τις ευρωεκλογές του 2019. Και απλώς θα ξέχασε ότι μετά ήρθε μια συντριβή με σχεδόν 10% στην ευρωκάλπη. Ισως πάλι ο πρώην υπουργός να θυμάται ότι τις καλές δημοσκοπήσεις τις κάνει μια Vox Pop που έδινε διαφορά 1,2% τον Μάιο του ’19, το δημοσίευαν χαρούμενες η «Documento» και η «Νέα Σελίδα», αλλά έκτοτε αγνοείται η τύχη της.

     

    Το πιθανότερο, όμως, είναι ότι απλώς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφουν σιγά σιγά στη ζώνη ασφάλειας, στην comfort zone που τους παρέχει μια καλή θεωρία συνωμοσίας ότι οι δημοσκόποι είναι κακοί και δεν μετρούν σωστά την απήχηση του Αλέξη και της παρέας του στην κοινωνία.




text
  • O Στέφανος μας λέει ότι όταν βαφτίστηκε σχηματίστηκε ένας σταυρός από λάδι. Μα είναι όλος ένα θαύμα!


    16 Απριλίου 2024, 21:43