326
Ενα ζευγάρι Ινδών ζητά αποζημίωση επειδή ο γιος τους δεν τους χάρισε ένα εγγόνι «για να περνάνε χρόνο μαζί του» | Shutterstock

Ινδία: Κάντε μας ένα εγγόνι ή δώστε μας 650.000 δολάρια

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2022, 12:31
Ενα ζευγάρι Ινδών ζητά αποζημίωση επειδή ο γιος τους δεν τους χάρισε ένα εγγόνι «για να περνάνε χρόνο μαζί του»
|Shutterstock

Ινδία: Κάντε μας ένα εγγόνι ή δώστε μας 650.000 δολάρια

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2022, 12:31

Ένα ζευγάρι Ινδών οδήγησε τον γιο του στα δικαστήρια, απαιτώντας από αυτόν και τη σύζυγό του είτε να αποκτήσουν παιδί εντός ενός έτους είτε να τους καταβάλουν αποζημίωση ένα ποσό που αγγίζει τα 650.000 δολάρια.

Οι γονείς του, ο Sanjeev και η Sadhana Prasad, λένε πως εξάντλησαν τις οικονομίες τους μεγαλώνοντας και σπουδάζοντας τον νεαρό άνδρα και πληρώνοντας για έναν πολυτελή γάμο.

Τώρα ζητούν την ανταμοιβή των κόπων τους. «Ο γιος μας είναι παντρεμένος εδώ και έξι χρόνια, αλλά το ζευγάρι δεν σχεδιάζει ακόμα να κάνει ένα μωρό», ισχυρίζεται το ζευγάρι στην αίτηση που κατέθεσε σε δικαστήριο στο Haridwar την περασμένη εβδομάδα. «Aν έχουμε ένα εγγόνι για να περνάμε χρόνο μαζί του, ο πόνος μας θα γίνει υποφερτός».

Η αποζημίωση που ζητούν –50 εκατ. ρουπίες (646.000 δολάρια)– περιλαμβάνει το κόστος της γαμήλιας δεξίωσης σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων, ένα πολυτελές αυτοκίνητο αξίας 80.000 δολαρίων και τα έξοδα για τον μήνα του μέλιτος του ζευγαριού στο εξωτερικό, ανέφεραν την Πέμπτη οι Times of India.

Επιπλέον, οι γονείς κατέβαλαν 65.000 δολάρια προκειμένου ο γιος του να γίνει πιλότος στις ΗΠΑ, «μόνο και μόνο για να επιστρέψει στην Ινδία άνεργος», ανέφερε η εφημερίδα.

«Επίσης, έπρεπε να πάρουμε δάνειο για να χτίσουμε το σπίτι μας και τώρα αντιμετωπίζουμε πολλές οικονομικές δυσκολίες», σημείωσε ακόμη το ζευγάρι στην αίτησή του. «Και ψυχικά είμαστε αρκετά διαταραγμένοι επειδή ζούμε μόνοι μας», προσέθεσαν οι Sanjeev και η Sadhana Prasad.

Ο δικηγόρος του ζευγαριού, Arvind Kumar, δήλωσε ότι η ακροαματική διαδικασία για την αίτηση του ζευγαριού είναι προγραμματισμένη για τις 17 Μαΐου, σύμφωνα με τον Guardian.

Στην Ινδία, οι οικογένειες είναι συχνά στενά δεμένες, και εντός του ίδιου σπιτιού μπορεί να διαβιούν αρκετές γενεές μαζί – παππούδες, ανίψια, θείοι και θείες.

Ωστόσο, όπως παρατηρεί η βρετανική εφημερίδα στο σχετικό δημοσίευμά της, τα τελευταία χρόνια η παραδοσιακή τάση αυτή έχει αλλάξει, καθώς νεαρά ζευγάρια προτιμούν να απομακρύνονται από τους γονείς ή τα αδέλφια τους, ενώ οι σύζυγοι επιλέγουν να εργαστούν αντί να κάνουν ένα παιδί – αυτό συνέβη και στην προκειμένη περίπτωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...