281
Οι μάσκες που χρησιμοποιούν οι ληστές στο σίριαλ «La Casa de Papel» παραπέμπουν εμφανώς στη μορφή του σπουδαίου Νταλί | Netflix

Ιδρυμα Νταλί εναντίον «Casa de Papel»

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2019, 14:44
Οι μάσκες που χρησιμοποιούν οι ληστές στο σίριαλ «La Casa de Papel» παραπέμπουν εμφανώς στη μορφή του σπουδαίου Νταλί
|Netflix

Ιδρυμα Νταλί εναντίον «Casa de Papel»

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2019, 14:44

H ισπανική σειρά «La Casa de Papel» έχει γίνει γνωστή σε όλον τον κόσμο μέσω της πλατφόρμας του Netflix, με τις κόκκινες ολόσωμες στολές και τις μάσκες με το χαρακτηριστικό πρόσωπο του Σαλβαδόρ Νταλί να έχουν γίνει το σήμα κατατεθέν της. Η σειρά έχει φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

Ομως δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι με το τηλεοτικό σουξέ που έχουν οι συγκεκριμένες μάσκες, που όπως μπορούμε να καταλάβουμε από τα πρώτα μαγαζιά με αποκριάτικα που κάνουν την εμφάνισή τους και στη χώρα μας, εφέτος πολλοί θα ντυθούν… «Casa de Papel». Οπως αναφέρουν πολλά ξένα δημοσιεύματα, το ίδρυμα Σαλβαδόρ Νταλί προχωρά σε νομικές ενέργειες, προκειμένου να αποτρέψει τη χρήση της εικόνας του κορυφαίου ζωγράφου, καθώς δεν δόθηκε ποτέ σχετική αδεία.

(Netflix)

«Είμαστε στη διαδικασία της τακτοποίησης των πνευματικών δικαιωμάτων για τη χρήση της εικόνας του Σαλβαδόρ Νταλί», λέει το Ιδρυμα σε δήλωση του στην ισπανική εφημερίδα El Pais. Από την πλευρά τους, οι παραγωγοί του «Casa de Papel» υποστηρίζουν πως «η μάσκα είναι ένα αξεσουάρ που θυμίζει τον Σαλβαδόρ Νταλί, όμως ο καθένας μπορεί να έχει ένα τέτοιο μουστάκι, ακόμη και αν ο Νταλί είναι εκείνος που το έκανε τόσο δημοφιλές».

Το Netlfix προσθέτει πως η σειρά είναι «η καλύτερη στρατηγική μάρκετινγκ» για την εικόνα του Νταλί παγκοσμίως. Πριν από λίγες ημέρες πάντως, η παραγωγή έκλεισε τους δρόμους της Μαδρίτης για να γυριστεί μία σκηνή και σχολιάστηκε ιδιαίτερα το γεγονός πως οι ηθοποιοί φορούσαν στρατιωτικές στολές και όχι τη χαρακτηριστική μάσκα του Νταλί.

Αυτό ίσως να σημαίνει πως υπάρχει ήδη εμπλοκή με το συγκεκριμένο ίδρυμα. Τα γυρίσματα για τον τρίτο κύκλο της σειράς έχουν ήδη αρχίσει και αναμένεται να προβληθεί μέσα στο 2019.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...