537
Μέλη του ιατρικού προσωπικού του «Παπανικολάου» στο κατώφλι του νοσοκομείου | ΙΝΤΙΜΕnews

Iατρός στο «Παπανικολάου»: Η ΜΕΘ γέμισε σε 14 ώρες – «Θα πιστέψετε επιτέλους για να τηρήσετε τα μέτρα;»

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2020, 10:00
Μέλη του ιατρικού προσωπικού του «Παπανικολάου» στο κατώφλι του νοσοκομείου
|ΙΝΤΙΜΕnews

Iατρός στο «Παπανικολάου»: Η ΜΕΘ γέμισε σε 14 ώρες – «Θα πιστέψετε επιτέλους για να τηρήσετε τα μέτρα;»

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2020, 10:00

Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων της χώρας μεταφέρει ιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου», απευθύνοντας ταυτόχρονα ύστατη έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα, ώστε να έχει νόημα η σκληρή μάχη που δίνουν καθημερινά ο ίδιος και ο συνάδελφοί του.

Χρειάστηκαν μόλις 14 ώρες για να γεμίσει η ΜΕΘ του «Παπανικολάου», περιγράφει ο Λευτέρης Σιώμος για την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας.

«Ο πόλεμος [κατά του κορονοϊού] μαίνεται με πολλές πολλές μάχες να ‘ναι μπροστά μας. Εμείς, πρώτα ο Θεός, θα μαχόμαστε, εσείς; Θα κάνετε αυτές τις μάχες να έχουν αντίκρυσμα; Θα πιστέψετε επιτέλους για να τηρήσετε τα μέτρα;» είναι η αγωνιώδης έκκλησή του στην υπευθυνότητα όλων, την ώρα που σύμφωνα με επίσημα στοιχεία η διασπορά του ιού είναι τεράστια στη Θεσσαλονίκη, με τη θετικότητα πάνω από το 30%,

Στην κραυγή αγωνίας –και όχι απόγνωσης– ενός από τους μαχητές πρώτης γραμμής κατά του κορονοϊού, ξεχωρίζει τέλος το μήνυμά του προς τους πάσης φύσεως αρνητές – αμφισβητίες του ιού και της σοβαρότητας της κατάστασης από την εξάπλωσή του, οι οποίοι ακόμη και σήμερα επιμένουν σε θεωρίες εξαπάτησης της κοινής γνώμης με πρόσχημα την υγειονομική κρίση, «σχεδίων» από «σκοτεινά» κέντρα και λοιπά συνωμοσιολογικά αφηγήματα.

«Αν δεν πιστεύετε στη σοβαρότητα της κατάστασης, καλό είναι να συνηθίσετε στο άκουσμα της λέξης “ψεκασμένοι” (ω ναι). Δεν υπάρχει άλλη αλήθεια, ο covid-19 υπάρχει και οι ηλικίες που νοσούν σοβαρά είναι αρκετά πιο χαμηλές, ίσως επειδή η διασπορά του στο γενικό πληθυσμό είναι τεράστια», υπογραμμίζει ο ιατρός του «Παπανικολάου», θέλοντας να προσγειώσει –αν και δύσκολο– στη σκληρή πραγματικότητα τους επίμονους αρνητές που επιμένουν να περιφρονούν τον αγώνα των ανθρώπων του ΕΣΥ και τη ζωή δεκάδων συμπολιτών τους.

«Η διασπορά του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη είναι τεράστια», τόνισε κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, με το ποσοστό θετικότητας του πληθυσμού  στο 32%, δηλαδή περισσότεροι από τρεις στους δέκα που ελέγχονται, είναι θετικοί στον κορονοϊό. Πρόκειται για πολύ υψηλό ποσοστό, με δεδομένο ότι είναι υπερδιπλάσιο σε σχέση με το ποσοστό θετικότητας στο σύνολο της χώρας, το οποίο  κυμαίνεται στο 14%.

Παρά το τοπικό lockdown και ακολούθως το γενικό απαγορευτικό που επεβλήθη, το ιικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη είναι τεράστιο και δεν βαίνει ελεγχόμενο.

«Ηρθε η στιγμή της μεγάλης μάχης», υπογράμμισε ο υπουργός και κάλεσε τον κόσμο να προσέχει ώστε να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω το ήδη πιεσμένο σύστημα υγείας.

Το κείμενο της ανάρτησης του κ. Σιώμου έχει αναλυτικά ως εξής:

Χθες η Β ΜΕΘ τέθηκε εκ νέου (2η φορά) στη μάχη έναντι στον covid-19. Πόσος χρόνος νομίζετε χρειάστηκε για να γεμίσει σχεδόν; Να σας πω εγώ: 14 ώρες‼️Δεχόμενη τεράστια πίεση τόσο από τη γενική εφημερία του ΓΝ «Γ.Παπανικολάου» όσο και από νοσοκομεία γειτονικών νομών.

Αν δεν πιστεύετε στη σοβαρότητα της κατάστασης, καλό είναι να συνηθίσετε στο άκουσμα της λέξης «ψεκασμένοι» (ω ναι). Δεν υπάρχει άλλη αλήθεια, ο Covid-19 υπάρχει και οι ηλικίες που νοσούν σοβαρά είναι αρκετά πιο χαμηλές, ίσως επειδή η διασπορά του στο γενικό πληθυσμό είναι τεράστια.

Η χτεσινή μάχη κερδήθηκε με πολύ κόπο (στους συναδέλφους), ο πόλεμος όμως μαίνεται με πολλές πολλές μάχες να ‘ναι μπροστά μας. Εμείς, πρώτα ο Θεός, θα μαχόμαστε, εσείς; Θα κάνετε αυτές τις μάχες να έχουν αντίκρυσμα; Θα πιστέψετε επιτέλους για να τηρήσετε τα μέτρα;

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...