398
|

Αδιόρθωτοι: Η Θεσσαλονίκη «βράζει» από κορονοϊό, αλλά ο κόσμος συγκεντρώθηκε στην πλατεία Ευόσμου!

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2020, 08:30

Αδιόρθωτοι: Η Θεσσαλονίκη «βράζει» από κορονοϊό, αλλά ο κόσμος συγκεντρώθηκε στην πλατεία Ευόσμου!

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2020, 08:30

Αστυνομικές δυνάμεις χρειάστηκε να διενεργήσουν αργά την Τρίτη ελέγχους στην πλατεία Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από καταγγελία στην Αμεση Δράση ότι στο σημείο συναθροίζονται δεκάδες νεαροί, παρά τους περιορισμούς που ισχύουν για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Αυτά σε μια πόλη που είναι ήδη στο «κόκκινο», με έναν από τους αναλογικά μεγαλύτερους αριθμούς κρουσμάτων –αλλά και θυμάτων– από τον κορονοϊό στη χώρα. Λίγη ώρα νωρίτερα, εξάλλου, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε παραδεχτεί ότι η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και είχε αποκαλύψει ότι η θετικότητα του ιού στην πόλη είναι στο 32%!

Οπως ανέφερε το voria.gr, οι αστυνομικοί έλεγξαν εάν οι νεαροί δικαιολογούσαν την παρουσία τους εκεί, με την προβλεπόμενη αποστολή SMS και την κατοχή εγγράφων, χωρίς να είναι σαφές εάν επιβλήθηκε κάποιο πρόστιμο. Στη θέα των αστυνομικών οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να διαλύονται.

Υπό αυτές τις συνθήκες –έξαρσης της επιδημίας και απείθειας ορισμένων– ανακοινώθηκε η επίσκεψη στην πόλη τόσο του κ. Κικίλια όσο και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος είχε βρεθεί και προ τριών εβδομάδων στη Θεσσαλονίκη (εδώ) και είχε δεσμευτεί ότι «δεν πρόκειται να ανεχθούμε τους λίγους ανεύθυνους και ασυνείδητους με τον κορονοϊό».

Αυτό το σκηνικό ενισχύει την άποψη ότι μια απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00 (πέραν δηλαδή του SMS στο 13033), δεν είναι απλώς σκέψη, αλλά και μια δράση σε μια προσπάθεια η πόλη να μη μετατραπεί σε Μπέργκαμο.

Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι οριακή και ελάχιστοι πλέον πιστεύουν ότι το lockdown θα αρθεί στις 30 Νοεμβρίου όπως είχε πει ο Πρωθυπουργός.

Χαρακτηριστικά τα όσα είπε το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής μικροβολιογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος παρέπεμψε στην επόμενη βδομάδα για να είμαστε σε θέση να δούμε πότε και πώς θα μπορούμε να βγούμε από την εθνική καραντίνα μετά τις 30 του μήνα.

Ως προς τη Θεσσαλονίκη, όμως, ο ίδιος σημείωσε ότι είναι λογική σκέψη να συνεχιστεί το lockdown στην πόλη, καθώς όπως εξήγησε, το 32% θετικότητας του ιού δείχνει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα και λιγότερη ευκολία στο να φύγει.

Παράλληλα, ο κ. Βατόπουλος υπογράμμισε ότι μάσκα και άλλα μέτρα θα μείνουν μαζί μας όλο τον χειμώνα και θα χρειαστεί πολύς καιρός για να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος.

Ερωτηθείς αν θα κάνει το εμβόλιο, απάντησε πως «φυσικά θα κάνω το εμβόλιο. Είμαι υγειονομικός και ανήκω στις ευπαθείς ομάδες».

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι ο κόσμος πρέπει να βγαίνει από το σπίτι μόνο όταν είναι ανάγκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...