557
Κουβέντα στο παγκάκι του Εθνικού Κήπου - Το σακίδιο ήταν στην πλάτη του Τσολιά... | Twitter

Μία διαφορετική συνέντευξη: Ο Θεοδωράκης στον τσολιά της «Ελληνοφρένειας»

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2017, 10:48
Κουβέντα στο παγκάκι του Εθνικού Κήπου - Το σακίδιο ήταν στην πλάτη του Τσολιά...
|Twitter

Μία διαφορετική συνέντευξη: Ο Θεοδωράκης στον τσολιά της «Ελληνοφρένειας»

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2017, 10:48

Σταύρος Θεοδωράκης και τσολιάς (της «Ελληνοφρένειας») μίλησαν για όλα: Για τον νέο ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, τα «άγουρα» χρόνια του υποψηφίου επικεφαλής του ως αφισοκολλητής του ΠΑΣΟΚ, τον Κώστα Σημίτη, τον Ακη Τσοχατζόπουλο, τον Εμανουέλ Μακρόν, τον Αλέξη Τσίπρα, την υπογραφή στο τρίτο μνημόνιο, τα fake news, την εκπομπή με τον Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής, τον νόμο περί αλλαγής φύλου, τη δημοσιογραφία, τα σαρδάμ και φυσικά τους πολιτικούς και την πολιτική.

Ηταν μία διαφορετική εκπομπή της «Ελληνοφρένειας» και σίγουρα μία πολύ διαφορετική τηλεοπτική εμφάνιση πολιτικού προσώπου – πόσω μάλλον υποψηφίου αρχηγού της ενιαίας παράταξης της Κεντροαριστεράς.

ts21

Τόπος, ο Εθνικός Κήπος. Σκηνικό, ένα παγκάκι με φόντο το πράσινο. Διαφοροποιό στοιχείο, το «πολυ-παιγμένο» σακίδιο του Σταύρου Θεοδωράκη στους «Πρωταγωνιστές», το οποίο αυτή τη φορά ήταν στη πλάτη του Τσολιά. Η συζήτηση, χωρίς περιστροφές και πάντοτε με το γνωστό αιχμηρό ύφος του Τσολιά που δεν δίστασε να «χτυπήσει» τον συνομιλητή του κάθε φορά που παρουσιαζόταν η ευκαιρία.

Στο πλαίσιο αυτό ο Τσολιάς ζήτησε από τον επικεφαλής του Ποταμιού να πάρει θέση για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών. «Είμαι υπέρ», απάντησε εκείνος και όταν ρωτήθηκε αν εννοεί μόνο για ιατρική χρήση, είπε «όχι μόνο, και για ψυχαγωγία», αρκεί όπως υπογράμμισε, «να βάλουμε ένα φράγμα για τα παιδιά».

Για την Κεντροαριστερά, ο Σταύρος Θεοδωράκης περιέγραψε το όραμα του για ένα Κίνημα που «ο συνδετικός κρίκος δεν είναι η ιδεολογία, είναι ότι όλοι πιστεύουμε στη λογική».

Επιγραμματικά οι απαντήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη:

Για το όραμά του:

«Διαδίδουμε τις ιδέες μας σε νέα πεδία. Ο συνδετικός κρίκος δεν είναι η ιδεολογία, είναι ότι πιστεύουμε όλοι στη λογική. Καθένας από τους 9 υποψηφίους πιστεύει σε κάτι. Εγώ, λοιπόν, πιστεύω σε κάτι δυσεύρετο στις μέρες μας που είναι η προοδευτική λογική».

Για την εκπομπή με την Χρυσή Αυγή:

«Θα ξαναέκανα εκπομπή με τον Μιχαλολιάκο. Η εκπομπή με τον Μιχαλολιάκο ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία, όχι με όρους θεαματικότητας, αλλά γιατί για πρώτη φορά τέθηκαν όλα τα ζητήματα που σήμερα συζητάμε για τη Χρυσή Αυγή. Δεν υπήρχε κανένα ερώτημα “γλειφτικό”. Δηλαδή δεν ήταν τα ερωτήματα “πώς περνάτε στις διακοπές”. Ήταν: “έχετε εγκληματικές ομάδες που κυνηγάνε μετανάστες σε όλη τη χώρα”, “είσαστε θιασώτες του Χίτλερ”. Το τέρας δεν το κρύβεις. Το τέρας το δείχνεις και του λες ευθέως, τολμηρά τα πράγματα».

 

Για το τρίτο μνημόνιο:

«Το τρίτο μνημόνιο το ψήφισα γιατί στην πολιτική έχεις δύο επιλογές: τις δυσάρεστες και τις καταστροφικές. Έχεις σπανίως καλές επιλογές. Εγώ πήγα σε μια δυσάρεστη επιλογή, κράτησα τη μύτη μου και ψήφισα το μνημόνιο του Τσίπρα γιατί η επόμενη λύση θα ήταν η δραχμούλα και δεν θα είχαμε ούτε το παγκάκι σήμερα που καθόμαστε. Θα είχαμε κάψει και τα ξύλα σήμερα για φωτιά».

Για την πολιτική:

«Είμαι κατά της οικογενειοκρατίας και… είμαι κατά των ανειδίκευτων στην πολιτική, αυτών που μπαίνουν στην πολιτική χωρίς να έχουν δουλέψει ποτέ τους».

Για τις ιδεολογικές ταυτότητες των κομμάτων:

«Πέρα από το ΚΚΕ και τους όξω από εδώ, οι υπόλοιποι δεν έχουν ταυτότητα. Έχουν ψηφοφόρους και όπου πάνε οι ψηφοφόροι πάνε και οι ταυτότητές τους. Ο Τσίπρας ξεκίνησε εκεί που ξεκίνησε και κατάντησε αυτό που κατάντησε».

Η συζήτηση έκλεισε με το ερώτημα προς τον υποψήφιο για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, για το πώς θέλει να τον θυμούνται. «Ως έναν άνθρωπο που τόλμησε να πει σε κομβικές στιγμές για τη χώρα κάποιες αλήθειες. Έστω κάποιες αλήθειες. Δεν είναι και λίγο στην ελληνική πολιτική», απάντησε ο Σταύρος Θεοδωράκης στον Τσολιά, λίγο πριν χωρίσουν οι δρόμοι τους στον Εθνικό Κήπο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News