367
|

Η στιγμή της τρομακτικής κατολίσθησης στο «Ναυάγιο» [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2018, 14:59

Η στιγμή της τρομακτικής κατολίσθησης στο «Ναυάγιο» [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2018, 14:59

Συγκλονίζει το βίντεο από τη στιγμή της κατάρρευσης των βράχων στην παραλία του «Ναυαγίου» στη Ζάκυνθο.

Στα πλάνα που ανέβηκαν στο Facebook, ακούγονται τα ουρλιαχτά του κόσμου που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στην παγκοσμίως γνωστή παραλία.

«Ω Θέε μου!» ακούγεται να λέει ο τουρίστας που τραβάει με το κινητό του τηλέφωνο την πτώση των βράχων στην ακτή, ενώ άλλοι τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν.

13-09-2018 κατολίσθηση ναυάγιο !!!!!

Geplaatst door Leonidas Malioufas op Donderdag 13 september 2018

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, από την κατολίσθηση προκλήθηκε μεγάλος πανικός με τους δεκάδες τουρίστες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην παραλία, να τρέχουν τρομοκρατημένοι προς τη θάλασσα.

Από τα βράχια που έπεσαν στο νερό, προκλήθηκε μεγάλος κυματισμός με αποτέλεσμα να ανατραπούν μικρές βάρκες που ήταν εντός του κόλπου. Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή ιδιοκτήτη σκάφους:

«Ακούστηκε ένα θόρυβος και έπεσε ένα μικρό κομμάτι βράχου, στη συνέχεια ένα δεύτερο μεγαλύτερο και τέλος, τρίτο μεγάλο κομμάτι βράχου που κατά την πτώση δημιούργησε μια θαλάσσια δίνη η οποία αναποδογύρισε τις βάρκες».  

Απο θαύμα δεν υπήρξαν θύματα καθώς όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο που ανέβηκε στο Instagram, οι πρώτες πέτρες έπεσαν στην κυριολεξία ένα μέτρο από εκεί που καθόταν μία παρέα λουόμενων.

Αμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού. Αφού διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν αγνοούμενοι, δόθηκε εντολή εκκένωσης της παραλίας και επεβλήθη απαγόρευση προσέγγισης σκαφών.

Το «Ναυάγιο» της Ζακύνθου (γνωστό και ως «Παναγιώτης») πήρε το όνομά του από ναυάγιο πλοίου που προσάραξε στην απομονωμένη ακτή Άη Γιώργης του νησιού. Το ναυάγιο συνέβη την 1η Οκτωβρίου 1980, ενώ το πλοίο έκανε λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Το μαγευτικό «Ναυάγιο»

Σήμερα αποτελεί το πιο διάσημο αξιοθέατο του νησιού ενώ η συγκεκριμένη παραλία θεωρείται από τις ομορφότερες και πιο ιδιαίτερες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Κάθε χρόνο, χιλιάδες άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη επισκέπτονται το συγκεκριμένο σημείο προκειμένου να το φωτογραφίσουν ή να κολυμπήσουν στα καταγάλανα νερά του Ιουνίου.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, δεν υπάρχει κανείς αγνοούμενος, ενώ η κατάσταση των τριών τραυματιών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ζακύνθου, δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Επί τόπου βρίσκεται κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που έφθασε στη Ζάκυνθο με ελικόπτερο Σούπερ Πούμα. Αλλα δέκα άτομα από την ΕΜΑΚ Πάτρας, μαζί με εκπαιδευμένο σκύλο, έφθασαν στο νησί από την Κυλλήνη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...