411
H oλοκαίνουρια πινακίδα δίπλα στα καμένα ντουβάρια | protothema.gr

Ο Ψινάκης έβαλε πινακίδες εξόδου στη θάλασσα στο καμένο Μάτι

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2018, 08:57
H oλοκαίνουρια πινακίδα δίπλα στα καμένα ντουβάρια
|protothema.gr

Ο Ψινάκης έβαλε πινακίδες εξόδου στη θάλασσα στο καμένο Μάτι

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2018, 08:57

Με έκτακτες συσκέψεις και επισκέψεις υπουργικών κλιμακίων η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να τινάξει από πάνω της τις στάχτες της καταστροφής στο Μάτι. Το απόγευμα της Τετάρτης έγινε μία ακόμη εκτενής ενημέρωση των κατοίκων για την πορεία των υλοποίησης των έργων αποκατάστασης, τα επιδόματα και όλα τα ζητήματα αρωγής (συμπεριλαμβανομένων των γραφειοκρατικών εμποδίων).

Στην ενημέρωση συμμετείχαν ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιος Πετρόπουλος και οι δήμαρχοι Ραφήνας και Μαραθώνα,  Μπουρνούς και Ψινάκης.

Geplaatst door irafina.gr op Woensdag 12 september 2018

Ο δήμαρχος Μαραθώνα ήταν μάλιστα αυτός που δέχθηκε και τα περισσότερα παράπονα από τους κατοίκους, καθώς του καταλόγισαν αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε δημόσιους χώρους.

O Ηλίας Ψινάκης στο κέντρο πίσω με την κόκκινη γραβάτα, παρακολουθεί τον Χρήστο Σπίρτζη

Εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο -πάντα- της προσπάθειας που καταβάλλεται για να τονιστεί η επιτάχυνση του έργου αποκατάστασης της περιοχής, ο δήμος Μαραθώνα τοποθέτησε κατά  μήκος της παραλιακής διαδρομής στο Μάτι πινακίδες σήμανσης που υποδεικνύουν τις εξόδους προς τη θάλασσα.

Πενήντα και πλέον ημέρες δηλ. μετά την τραγωδία των δεκάδων εγκλωβισμένων στον φονικό λαβύρινθο της περιοχής, ο δήμος φρόντισε να… «φωτίσει» τις εξόδους στη θάλασσα. Γιατί όπως επιδιώκεται να τονιστεί, δίοδοι υπήρχαν, αλλά όχι η απαιτούμενη σήμανση.

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με ρεπορτάζ – αυτοψία από το protothema.gr,  μπήκαν πινακίδες που δείχνουν τη διέξοδο προς τη θάλασσα, καθώς και οι αντίστοιχες που ενημερώνουν τον περαστικό ότι ο δρόμος οδηγεί σε αδιέξοδο.

H εικόνα βέβαια των καλογυαλισμένων πινακίδων δίπλα στα καμένα στο Μάτι προκάλεσε ένα πικρό χαμόγελο σε όσους περνούσαν από το σημείο, ενώ δεν έλειψαν και τα γνωστά ευτράπελα με την τοποθέτηση των πινακίδων σε σημεία όπου ούτε καν φαίνονται!

Η πινακίδα κρυμμένη πίσω από τα φύλλα του θάμνου/ protothema.gr

Ανάλογες πρωτοβουλίες ανελήφθησαν από δήμους στο παραλιακό μέτωπο της Ανατολικής Αττικής. Ο δήμος Λαυρεωτικής για παράδειγμα τοποθέτησε 30 πινακίδες διαφυγής σε μήκος 7 χιλιομέτρων, από την έξοδο του Λαυρίου μέχρι τα Λεγρενά.

Οι κόκκινες πινακίδες δείχνουν μία εστία φωτιάς και έναν άνθρωπο να τρέχει, καθώς και ένα λευκό βέλος με την επιγραφή exit που δείχνει το δρόμο προς τη θάλασσα. Είναι αριθμημένες και στην κορυφή γράφουν ΕΞΟΔΟΣ και τον αύξοντα αριθμό. Άλλες πινακίδες δείχνουν τα σημεία όπου υπάρχουν πυροσβεστικοί κρουνοί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...