286
|

Η ΝΔ λέει «ναι» στην πρόταση του ΚΚΕ για Εξεταστική για τα Τέμπη

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2023, 13:08

Η ΝΔ λέει «ναι» στην πρόταση του ΚΚΕ για Εξεταστική για τα Τέμπη

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2023, 13:08

Την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να υπερψηφίσει την πρόταση του ΚΚΕ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα ψηφίσει υπέρ της πρότασης του ΚΚΕ επιφυλασσόμενη για το περιεχόμενο της πρότασης. Η διερεύνηση, όπως λέει η πρόταση, να ξεκινήσει από το 1997 και εντεύθεν. Οι θέσεις μας θα διατυπωθούν κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μαρινάκης.

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει την επίμαχη δήλωση (εδώ) του υπουργού Εργασίας, Αδωνι Γεωργιάδη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε τη σύσταση του ίδιου του Πρωθυπουργού προς τους υπουργούς του προσέχουν τις διατυπώσεις τους, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος παρερμηνείας:

«Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει να προσέχουν πολύ το σύνολο των στελεχών τις διατυπώσεις τους, γιατί υπάρχει κίνδυνος παρερμηνείας. Είδατε και σήμερα, ο υπουργός το είπε αυτό και ανέλαβε την ευθύνη για τη δήλωση που παρερμηνεύτηκε, το ξεκαθάρισε και έδωσε σχετική απάντηση…

Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε συγγνώμη για την αποστροφή του λόγου του. Υπήρχε σίγουρα και διαφορετική απόδοση του λόγου του. Εδωσε εξηγήσεις, αποκατέστησε αυτό που είπε και έχει σημασία να προχωρήσει η συζήτηση και να δοθούν οι απαντήσεις που πρέπει στο ζήτημα».

«Αλίμονο αν δεν μας απασχολούσε το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών που απασχολεί το σύνολο της κοινωνίας. Αυτό το αποδεικνύουν οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το δυστύχημα», τονισε στη συνέχεια της απάντησή του ο εκπρόσωπος της κυβέρνηση.

Στο σημείο αυτό ο κ. Μαρινάκης υπενθύμισε ότι «ο Πρωθυπουργός ανέλαβε ευθύνες προηγούμενων ετών και άλλων κυβερνήσεων», ενώ όπως επεσήμανε, «ακόμη και η νομοθετική πρωτοβουλία για τον νέο τρόπο επιλογής των διοικήσεων των οργανισμών είναι μια πρωτοβουλία που απαντά σε διαχρονικές παθογένειες που πληρώσαμε σε περιπτώσεις όπως τα Τέμπη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...