1499
Διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις μου, ζητώ συγγνώμη από τους συγγενείς, είπε την Πέμπτη ο υπουργός Εργασίας | ΙΝΤΙΜΕnews

Γεωργιάδης: Τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ φταίνε – Ζητώ συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2023, 12:12
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/11/2023, 13:28
Διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις μου, ζητώ συγγνώμη από τους συγγενείς, είπε την Πέμπτη ο υπουργός Εργασίας
|ΙΝΤΙΜΕnews

Γεωργιάδης: Τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ φταίνε – Ζητώ συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2023, 12:12
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/11/2023, 13:28

Μια προσπάθεια να εξηγήσει τι ήθελε να πει την Τετάρτη στον Real FM, όταν σε συνέντευξή του υποστήριξε ότι τον πολύ κόσμο στην Ελλάδα δεν τον ενδιαφέρει μια Προανακριτική ή Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή για το τι συνέβη στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, έκανε την Πέμπτη ο υπουργός Εργασίας και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος βρέθηκε και απολογούμενος –και πολύ λογικά, η δήλωσή του ήταν τουλάχιστον άκομψη και επικοινωνιακό φάουλ, το οποίο άλλωστε αναγνώρισε– αλλά και «κρεμασμένος στα μανταλάκια» από τον αντιπολιτευόμενο Τύπο («Αυγή», «Δημοκρατία»).

Δεν είπα «κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα Τέμπη», αλλά για την «Προανακριτική ή την Εξεταστική για τα Τέμπη», δηλαδή «για την πολιτική διελκυστίνδα των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την τραγωδία», διευκρίνισε το πρωί της Πέμπτης ο κ. Γεωργιάδης σε μια επιχείρηση πολιτικού damage control, μετά τις διαστάσεις που πήρε η επίμαχη δήλωσή του στον Real FM και μετά τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης που ξεσήκωσε. Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας ένιωσε ότι έπρεπε να ζητήσει μία συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών. (Αυτούς άραγε δεν τους ενδιαφέρει να γίνει Εξεταστική ή Προανακριτική για το πώς σκοτώθηκαν οι δικοί τους;)

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χυδαιότητα και εξαχρείωση στην πολιτική από την προσπάθεια να κερδίσεις ψήφους πάνω στις ανθρώπινες τραγωδίες (…), εκεί που οι συμπολίτες σου βιώνουν πόνο και πένθος, εσύ να ψάχνεις για πολιτικό όφελος», παρατήρησε σε ανάρτησή του ο υπουργός Εργασίας για την «αξιοποίηση» της δήλωσής του από τον αντιπολιτευόμενο Τύπο.

«Εγώ δεν είπα στον Νίκο Χατζηνικολάου ότι “ουδείς ενδιαφέρεται για τα Τέμπη” όπως ψευδώς και δολίως γράφεται, αλλά “ουδείς ενδιαφέρεται για την Προανακριτική ή την Εξεταστική για τα Τέμπη” δηλαδή για την πολιτική διελκυστίνδα των κομμάτων της Αντιπολιτεύσεως για την τραγωδία. Το φοβερό αυτό δυστύχημα αυτό καθαυτό το διερευνά η Ελληνική Δικαιοσύνη και αυτή θα μας πει ποιος φταίει και ποιος όχι, η κοινοβουλευτική διαδικασία προφανώς γίνεται για άλλους λόγους αφού πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη δεν έχει κανένα απολύτως νόημα πλην της αντιπολιτευτικής φασαρίας.

Και όμως σήμερα δύο πρωτοσέλιδα, “ευαίσθητων” υποτίθεται εφημερίδων, παίζουν με τον πόνο των ανθρώπων που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους για να χτυπήσουν την κυβέρνηση, αποδεικνύοντας το βάσιμο του αρχικού μου επιχειρήματος και το γιατί το “θυμήθηκαν” ξαφνικά τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ και ποιον πραγματικά σκοπό εξυπηρετούν. Εμείς θα επιμείνουμε να δίνουμε την καθημερινή μάχη για να λύσουμε τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος και που για να τα λύσουμε μας εμπιστεύθηκε.

»Την ανθρώπινη μου ευαισθησία δεν την παραχωρώ ούτε στην μία ούτε στην άλλη εφημερίδα και εκφράζω φυσικά άλλη μία φορά τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων», έγραψε στο X (πρώην Twitter) ο κ. Γεωργιάδης.

Ο οποίος όμως δεν αρκέστηκε μόνο στην ανάρτησή του. Εδωσε νέα ραδιοφωνική συνέντευξη, πάλι στον Real FM, για να δώσει εξηγήσεις.

Αφού ζήτησε συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών –«δεν είχα καμία διάθεση να τους προσβάλω», είπε–, ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι «προφανώς και όλος ο ελληνικός λαός συγκλονίστηκε με αυτό το δυστύχημα, όλος ο ελληνικός λαός πενθεί και όλοι πονέσαμε για τα παιδιά που χάθηκαν. Και δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος μπορεί να θεωρήσει ότι εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος δεν πονά, δεν πενθεί για όλα τα θύματα».

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «στο θέμα των Τεμπών φυσικά και μας ενδιαφέρει όλη η διάσταση και το θέμα των ευθυνών διερευνάται από τη Δικαιοσύνη. Όταν κάποιο κόμμα ζητεί Προανακριτική Επιτροπή θεωρεί ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα. Αυτό όμως για να το πει κάποιος πρέπει προηγουμένως η Δικαιοσύνη να διαπιστώσει ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και τον λόγο τον έχει η Βουλή. Ετσι λέει το Σύνταγμα. Οταν τα κόμματα διαφωνούν μεταξύ τους αν πρέπει να γίνει Προανακριτική ή Εξεταστική – γιατί εγώ αυτό στηλίτευσα – αυτό σημαίνει αυθεντική ευαισθησία για τα θύματα; Αυτό κατά τη γνώμη μου δεν είναι σεβασμός στους νεκρούς, στα θύματα και τις οικογένειές τους ο πολιτικός τσακωμός των κομμάτων. Αυτό στηλίτευσα χθες»

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «ασφαλώς και πρέπει να χυθεί άπλετο φως όσον αφορά στις ευθύνες. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που γράφεται από τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ, ότι εγώ είπα πως κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα Τέμπη, εγώ δεν το είπα».

Οσον αφορά τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών και όσους έχουν μια ευαισθησία και ενοχλήθηκαν, ο κ. Γεωργιάδης είπε το εξής: «Η πολύχρονη εμπειρία μου στα media με έχει διδάξει για τη διαστρέβλωση που θα ακολουθούσε. Εκανα λάθος εκεί».

«Στο μέτρο το ανθρώπινο – όσον αφορά στα θύματα, τους συγγενείς και τις οικογένειές τους – ούτε εγώ, ούτε κανείς άλλος δεν θα λέγαμε ότι δεν μας ενδιαφέρει το δυστύχημα. Οσον αφορά τους πολιτικούς  αντιπάλους μου και το πώς θα κερδίσουν πολιτικά, δεν ενδιαφέρει τον κόσμο. Αν η διερεύνηση γίνει για να αποφευχθεί μια τέτοια τραγωδία στο μέλλον, έχουν απόλυτο δίκιο. Αν η διερεύνηση όμως γίνεται απλώς για να κάνουμε αντιπολίτευση, θα επιμείνω ότι αυτό δεν ενδιαφέρει τον κόσμο. Δεν είναι ο χώρος για να γίνεται μια φθηνή αντιπολίτευση σε τέτοιες ανθρώπινες τραγωδίες», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος παραδέχτηκε, τουλάχιστον, ότι «η δήλωσή του ήταν μια κακιά στιγμή ως προς την επικοινωνία. Αν ένα τέτοιο ζήτημα όμως γίνει αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης, δεν θα συμβάλει στο να ρίξουμε φως, αλλά στο να μείνει το “γκρίζο”».

Κληθείς να σχολιάσει την επίμαχη δήλωση  του υπουργού Εργασίας,  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης υπενθύμισε αρχικά τη σύσταση του ίδιου του Πρωθυπουργού προς τους υπουργούς του προσέχουν τις διατυπώσεις τους, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος παρερμηνείας:

«Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει να προσέχουν πολύ το σύνολο των στελεχών τις διατυπώσεις τους, γιατί υπάρχει κίνδυνος παρερμηνείας. Είδατε και σήμερα, ο υπουργός το είπε αυτό και ανέλαβε την ευθύνη για τη δήλωση που παρερμηνεύτηκε, το ξεκαθάρισε και έδωσε σχετική απάντηση…

»Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε συγγνώμη για την αποστροφή του λόγου του. Υπήρχε σίγουρα και διαφορετική απόδοση του λόγου του. Εδωσε εξηγήσεις, αποκατέστησε αυτό που είπε και έχει σημασία να προχωρήσει η συζήτηση και να δοθούν οι απαντήσεις που πρέπει στο ζήτημα».

«Αλίμονο αν δεν μας απασχολούσε το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών που απασχολεί το σύνολο της κοινωνίας. Αυτό το αποδεικνύουν οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το δυστύχημα», τόνισε στην απάντησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο σημείο αυτό ο κ. Μαρινάκης υπενθυμισε ότι «ο Πρωθυπουργός ανέλαβε ευθύνες προηγούμενων ετών και άλλων κυβερνήσεων», ενώ όπως επεσήμανε, «ακόμη και η νομοθετική πρωτοβουλία για τον νέο τρόπο επιλογής των διοικήσεων των οργανισμών είναι μια πρωτοβουλία που απαντά σε διαχρονικές παθογένειες που πληρώσαμε σε περιπτώσεις όπως τα Τέμπη».

ΣΥΡΙΖΑ: Να πάρει θέση ο Πρωθυπουργός

Σε οξύτατους τόνους, με χαρακτηρισμούς όπως «ύβρις απέναντι στους νεκρούς» και «επιτομή της αθλιότητας και της απανθρωπιάς», ήρθε -μέσω πηγών- η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Γεωργιάδη.

«Γνωρίζαμε ότι έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση αλαζονική και κυνική η οποία μας είχε συνηθίσει να στοχοποιεί και να απαξιώνει διάφορες κοινωνικές ομάδες στο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού. Αυτή τη φορά ξεπέρασε και τον πιο κακό εαυτό της, φτάνοντας στο σημείο της ύβρεως απέναντι στους νεκρούς», σχολίασαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως η δήλωση του υπουργού «αναφορικά με τις ενέργειες της αντιπολίτευσης για τη διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών και του σκανδάλου των υποκλοπών αποτελεί την επιτομή της αθλιότητας και της απανθρωπιάς».

«Ολοι οι πολιτικοί αντίπαλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν αποφασίσει, αντί να ασχολούνται με αυτά που ενδιαφέρουν πράγματι τους Έλληνες, να ασχολούνται με πράγματα που δεν αφορούν κανέναν παρά μόνο τον μικρόκοσμό τους. Δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα, πόσοι από τους 100 συμπολίτες μας, αν τους ρωτήσουμε, ενδιαφέρονται για εξεταστική ή για προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη;» ρωτούν με νόημα, ενω για τις διευκρινιστικές δηλώσεις Γεωργιαδη μιλούν για  εκ των υστέρων προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, που  δεν πείθει κανέναν.

Στο πλαίσιο αυτό καλούν τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να πάρει θέση:

«Ο Πρωθυπουργός της χώρας οφείλει να πάρει άμεσα θέση. Γιατί δεν έχει καταδικάσει ο κ. Mητσοτάκης την κατάπτυστη δήλωση του προβεβλημένου υπουργού και αντιπροέδρου του κόμματός του; Τι περιμένει; Να κάνει δημοσκόπηση πρώτα για να μετρήσει τη ζημιά που προκάλεσε στην κυβέρνηση; Όλα στο βωμό του μικροκομματικού συμφέροντος και της επικοινωνιακής διαχείρισης; Κανένας σεβασμός στη μνήμη των νεκρών;».

Σε ανάρτησή του στο Χ, το απόγευμα της Πέμπτης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, έκανε λόγο για μείζον πολιτικό θέμα, καλώντας παράλληλα τον Πρωθυπουργό  να αποπέμψει τον Αδωνι Γεωργιάδη από την κυβέρνηση .

Η συγκεκριμένη δήλωση, σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Κασσελάκης στην ανάρτησή του (δείτε τη πάνω) προσβάλλει αρχικά τη μνήμη των θυμάτων, τους τραυματίες και τους διασωθέντες και τους συγγενείς των θυμάτων, αλλά και το σύνολο των Ελλήνων που παρουσιάζονται ως ένας λαός χωρίς αισθήματα.

ΠΑΣΟΚ: «Μνημείο κυνισμού και αλαζονείας»

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τη δήλωση Γεωργιάδη «μνημείο κυνισμού και αλαζονείας», ενώ κάνει λόγο  για την ίδια  κυνική λογική με την οποία «παρέκαμψαν την εγκληματική απουσία του κράτους και τις υπουργικές ευθύνες, όταν δολοφονούνταν ο Αντώνης Καρυώτης στο λιμάνι του Πειραιά και ο Μιχάλης Κατσούρης στη Νέα Φιλαδέλφεια από την επέλαση κροατών χούλιγκαν».

Στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ στρέφει τα πυρά του στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, αναφέροντας:

«Προφανώς δεν αναμένουμε ο κ. Μητσοτάκης να αποδοκιμάσει και να στείλει σπίτι του τον υπουργό του», διότι «εκείνος κρατά την μπαγκέτα της αλαζονείας και της αμετροέπειας».

Λίγο αργότερα, μεσημέρι Πέμπτης, έκανε ανάρτηση για το θέμα και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...