301
Οι Rolling Stones που πλέον... θα κυλάνε και στον Αρη | Reuters

Η NASA έδωσε το όνομα των Rolling Stones σε πέτρα από τον Aρη

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2019, 10:51
Οι Rolling Stones που πλέον... θα κυλάνε και στον Αρη
|Reuters

Η NASA έδωσε το όνομα των Rolling Stones σε πέτρα από τον Aρη

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2019, 10:51

H NASA έδωσε το όνομα των Rolling Stones σε μια πέτρα που βρέθηκε στον Άρη, τιμώντας τόσο τον μικρό λίθο, όσο και την ίδια την μπάντα για την… μακρά τους πορεία πάνω στην επιφάνεια του Αρη και την μουσική αντίστοιχα.

Ο λίθος, μεγέθους μπάλας του γκολφ, κέρδισε την προσοχή των επιστημόνων όταν βρέθηκε να κυλά για απόσταση ενός περίπου μέτρου κοντά στο σημείο προσγείωσης του διαστημόπλοιου InSight τον περασμένο Νοέμβριο.

Η ομάδα της NASA ονόμασε την πέτρα «Rolling Stones Rock» τιμώντας την για την μεγαλύτερη απόσταση που έχει κάνει μια πέτρα σε προσγείωση σε άλλο πλανήτη -σημειολογικά, για τα 55 χρόνια που βρίσκονται στο μουσικό «κουρμπέτι» οι Βρετανοί ρόκερ.

Η Λάρι Γκλέιζ, διευθύντρια του Planetary Science Division της NASA στην Ουάσινγκτον είπε: «Το όνομα Rolling Stones Rock είναι απολύτως ταιριαστό. Μέρος της αποστολής της NASA είναι να μοιράζεται τη δουλειά της με διαφορετικά κοινά. Όταν ανακαλύψαμε ότι οι Stones θα είναι στην Πασαντίνα, το να τους τιμήσουμε έτσι φάνηκε ένας διασκεδαστικός τρόπος να αγγίξουμε τους οπαδούς τους σε όλο τον πλανήτη».

«Έχω δει πολλές αρειανές πέτρες στην καριέρα μου. Αυτή πιθανότατα να μην συμπεριληφθεί σε πολλές επιστημονικές δημοσιεύσεις, αλλά είναι σίγουρα μία από τις πιο κουλ», συμπλήρωσε ο γεωλόγος της NASA, Ματ Γκόλομπεκ.

Η, διάσημη πλέον, πέτρα που πήρε το όνομα της σπουδαίας ροκ μπάντας

Οι Stones εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στη NASA.

«Τι υπέροχος τρόπος να γιορτάσει κανείς τη στάση της περιοδείας Stones No Filter στην Πασαντίνα» δήλωσε η μπάντα.

«Αυτό αποτελεί σίγουρα ένα ορόσημο στην μακρά μας πορεία. Ένα τεράστιο “ευχαριστούμε” στην NASA που το έκανε πραγματικότητα».

Την ανακοίνωση για την Rolling Stone Rock έκανε ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ πριν τη συναυλία της μπάντας στο Rose Bowl Stadium στην Πασαντίνα στις 22 Αυγούστου και μπορείτε να την δείτε παρακάτω: