240
Η νέα διαδρομή του τάνκερ με κατεύθυνση την Μερσίνα | TankerTrackers

«Θρίλερ» με το ιρανικό τάνκερ που έβαλε πλώρη προς Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2019, 10:26
Η νέα διαδρομή του τάνκερ με κατεύθυνση την Μερσίνα
|TankerTrackers

«Θρίλερ» με το ιρανικό τάνκερ που έβαλε πλώρη προς Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2019, 10:26

Συνεχίζεται το «θρίλερ» με το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1 (πρώην Grace 1), το οποίο – σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press – δήλωσε άλλον προορισμό το πρωί του Σαββάτου και αντί της Καλαμάτας, κατευθύνεται πλέον προς την Τουρκία.

Ως νέος τελικός προορισμός του δεξαμενόπλοιου, έχει καταχωρηθεί στο αυτόματο σύστημα AIS το λιμάνι της Μερσίνας στην Τουρκία.

Η Μερσίνα βρίσκεται διακόσια χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το διυλιστήριο του Μπάνιγιας στη Συρία, όπου θεωρείται ότι κατευθυνόταν αρχικά το τάνκερ πριν συλληφθεί – έπειτα από απαίτηση των ΗΠΑ – από τις βρετανικές αρχές στο Γιβραλτάρ στις αρχές του Ιουλίου.

Σύμφωνα λοιπόν με την νέα πορεία του τάνκερ, αυτό θα διασχίσει το νότιο Αιγαίο – περνώντας νότια από τα Κύθηρα και μετέπειτα τη Ρόδο – στην πορεία του προς το τουρκικό λιμάνι.

Το πρωί του Σαββάτου, το Adrian Darya 1 βρισκόταν στο στενό μεταξύ Σικελίας και Μάλτας.

Βέβαια, όπως σημειώνει το δημοσίευμα του αμερικανικού ειδησεογραφικού πρακτορείου, οι ναυτικοί μπορούν να καταχωρήσουν οποιονδήποτε προορισμό στο σύστημα AIS, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να τον τηρήσουν.

Χτες, έγινε γνωστό ότι το Adrian Darya 1 άλλαξε ρότα, κατευθυνόμενο νοτιοανατολικά της Σικελίας και παραμένοντας έτσι σε διεθνή ύδατα και ενώ  αρχική πορεία του πλοίου το έβαζε εντός ευρωπαϊκών χωρικών υδάτων, καθώς θα περνούσε από το στενό ανάμεσα σε Ιταλία και Σικελία με προορισμό την Καλαμάτα, όπου αναμενόταν να αγκυροβολήσει ώστε να παραλάβει προμήθειες τροφίμων και καυσίμων και να μεταφορτώσει το πετρέλαιο που μεταφέρει σε άλλο τάνκερ.