290
|

Η MYTILINEOS μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Αλουμινίου

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2022, 11:06

Η MYTILINEOS μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Αλουμινίου

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2022, 11:06

Μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Αλουμινίου (International Aluminium Institute/IAI) αποτελεί πλέον η MYTILINEOS, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το  IAI.

Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση (εδώ), η MYTILINEOS έχει καθιερωθεί ως ένας από τους ισχυρότερους διεθνείς παίκτες στον τομέα της μεταλλουργίας και μία από τις πλέον υγιείς αναπτυσσόμενες βιομηχανίες στην Ελλάδα, έχοντας ιστορία σχεδόν 60 ετών. Είναι ο μεγαλύτερος καθετοποιημένος παραγωγός βωξίτη, αλουμίνας και αλουμινίου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Με περισσότερο από μισό αιώνα λειτουργίας, είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε στον μοναδικό οργανισμό που εκπροσωπεί την παγκόσμια βιομηχανία πρωτογενούς αλουμινίου. Η μονάδα μεταλλουργίας της εταιρείας μας απασχολεί άμεσα σχεδόν 1.200 άτομα και έχει ενοποιημένο κύκλο εργασιών σχεδόν 700 εκατ. ευρώ, που αντιπροσωπεύει το 14,8% του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρείας (Γ’ τρίμηνο 2022). Η MYTILINEOS έχει επενδύσει 600 εκατ. ευρώ, σε μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις στη χώρα. Θα αξιοποιήσουμε την επένδυση αυτή για τη βιώσιμη ανάπτυξη των εργοστασίων μας», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Μονάδας Μεταλλουργίας της MYTILINEOS, Δημήτριος Στεφανίδης.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τη MYTILINEOS ως μέλος του IAI», τόνισε από την πλευρά του  ο γενικός γραμματέας του Διεθνούς Ινστιτούτου Αλουμινίου, Miles Prosser, για να προσθέσει:

«Η MYTILINEOS επικεντρώνεται στην ευημερία των ανθρώπων της, τον σεβασμό για το περιβάλλον και την υπεύθυνη παραγωγή βωξίτη, αλουμίνας και αλουμινίου, και ευθυγραμμίζεται με τις αξίες και τους στόχους του IAI για μια ασφαλή, δίκαιη και βιώσιμη παγκόσμια βιομηχανία αλουμινίου, και γι’ αυτό είμαστε στην ευχάριστη θέση να την καλωσορίσουμε ως μέλος. Η συμμετοχή της Mytilineos ενισχύει την παγκόσμια φωνή του IAI και της βιώσιμης βιομηχανίας αλουμινίου.

Το IAI ιδρύθηκε το 1972. Τα τρέχοντα μέλη του περιλαμβάνουν παγκόσμιες εταιρείες βωξίτη, αλουμίνας και αλουμινίου σε όλες τις μεγάλες περιοχές παραγωγής.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News