460
Η Κρίστεν Στιούαρτ γράφει ιστορία στις Κάννες, βγάζοντας τις γόβες της στο κόκκινο χαλί. Μια τολμηρή «ιεροσυλία» | REUTERS/Eric Gaillard

Η Κρίστεν Στιούαρτ ξυπόλυτη στις Κάννες

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2018, 17:42
Η Κρίστεν Στιούαρτ γράφει ιστορία στις Κάννες, βγάζοντας τις γόβες της στο κόκκινο χαλί. Μια τολμηρή «ιεροσυλία»
|REUTERS/Eric Gaillard

Η Κρίστεν Στιούαρτ ξυπόλυτη στις Κάννες

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2018, 17:42

Η Κρίστεν Στιούαρτ είναι γνωστή για το αντικομφορμιστικό της στιλ. Απέχοντας πολύ από την εικόνα της αψεγάδιαστης, ατσαλάκωτης σταρ, είχε τραβήξει τα φλας και πέρυσι στις Κάννες, όταν εμφανίστηκε φορώντας μακριά τουαλέτα με αθλητικά παπούτσια.

«Κανείς δεν μπορεί να με αναγκάσει να φορέσω ψηλοτάκουνα. Είναι πολύ ξεπερασμένο να ζητάς τέτοια πράγματα στις μέρες μας. Από τη στιγμή που δεν ζητούν από τους άνδρες να φορέσουν φουστάνι και ψηλές γόβες, δεν μπορούν να το απαιτήσουν ούτε από εμένα» ήταν η αποστομωτική της απάντηση στις Κάννες το 2017.

Εφέτος, μιας και είναι και μέλος της γυναικοκρατούμενης επιτροπής του κινηματογραφικού φεστιβάλ, είπε να πάει την αντίστασή της απέναντι στα ψηλοτάκουνα, πολλά βήματα πιο πέρα. Και μάλιστα, κάνοντας αυτά τα βήματα ξυπόλυτη.

Φορώντας μαύρες γόβες του διάσημου οίκου Louboutin, -τις οποίες άλλες γυναίκες θα σκότωναν για να αποκτήσουν-, πάτησε το κόκκινο χαλί, προκειμένου να παρευρεθεί στην πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης ταινίας του Σπάικ Λι «BlacKkKlansman».

2018-05-14T173350Z_1469321164_UP1EE5E1CSECQ_RTRMADP_3_FILMFESTIVAL-CANNES-BLACKKKLANSMAN-PREMIERE
Κρατώντας τις γόβες του διάσημου οίκου στο χέρι, η Κρίστεν Στιούαρτ ανέβηκε τις σκάλες αναδεικνύοντας το πεντικιούρ και το τσαγανό της. REUTERS/Eric Gaillard

Προκειμένου όμως να ανεβεί τη μεγάλη σκάλα, προτίμησε να βγάλει τα ψηλοτάκουνά της, ώστε να περπατήσει με μεγαλύτερη άνεση, αποδεικνύοντας ότι μια γυναίκα μπορεί να είναι εξίσου σέξι, αν όχι περισσότερο, όταν είναι ξυπόλυτη.

Αυτή η κίνηση της αμερικανίδας ηθοποιού έρχεται ως απάντηση μιας άτυπης απαγόρευσης που ίσχυε το 2015, όταν, όπως είχαν καταγγείλει αρκετές γυναίκες, τους είχε απαγορευθεί να περπατήσουν στο κόκκινο χαλί επειδή δεν φορούσαν τακούνια.

Εκείνη η απαγόρευση, είχε κάνει πολλές ηθοποιούς να μιλήσουν ανοιχτά γι’ αυτόν τον «στυλιστικό ρατσισμό». Ανάμεσά τους, όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, ήταν και η Εμιλι Μπλαντ. «Για να είμαι ειλικρινής, κανονικά όλοι θα έπρεπε να φορούν χαμηλά παπούτσια στο κόκκινο χαλί. Κάτι τέτοιες εμμονές των Καννών είναι πολύ απογοητευτικές» είχε πει.

Η Στιούαρτ δεν είναι η πρώτη ηθοποιός που σπάει το πρωτόκολλο ανεβαίνοντας ξυπόλυτη τις περίφημες σκάλες. Το τόλμησε και η Τζούλια Ρόμπερτς το 2016 στην πρεμιέρα της ταινίας «Money monster» σε σκηνοθεσία Τζόντι Φόστερ.

epa05302463 US actress Julia Roberts arrives for the screening of 'Money Monster' during the 69th annual Cannes Film Festival, in Cannes, France, 12 May 2016. The movie is presented out of competition at the festival which runs from 11 to 22 May. EPA/ANDREAS RENTZ
Η πρώτη ξυπόλυτη διδάξασα Τζούλια Ρόμπερτς στις Κάννες το 2016. EPA/ANDREAS RENTZ

Στον αντίποδα αυτού του είδους ξυπόλυτης τόλμης και γοητείας, έρχονται εμφανίσεις όπως αυτή της Μπέλα Χαντίντ. Στην ίδια πρεμιέρα, εμφανίστηκε με εντυπωσιακή ασημί τουαλέτα, κατάφερε να ισορροπήσει στα ψηλά της τακούνια και η ιταλική Corriere della Sera τη χαρακτήρισε «σειρήνα».

2018-05-14T173108Z_1482663731_UP1EE5E1CNWCC_RTRMADP_3_FILMFESTIVAL-CANNES-BLACKKKLANSMAN-PREMIERE
Η «σειρήνα» Μπέλα Χαντίντ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και των τακουνιών της. REUTERS/Regis Duvignau

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...