203
Καταδικασμένος λόγω... emoticon | Shutterstock

Ενα emoticon στο Facebook τον καταδίκασε για παραβίαση ασφαλιστικών μέτρων!

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2018, 15:26
Καταδικασμένος λόγω... emoticon
|Shutterstock

Ενα emoticon στο Facebook τον καταδίκασε για παραβίαση ασφαλιστικών μέτρων!

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2018, 15:26

Από εδώ και πέρα ίσως θα πρέπει να σκεφτόμαστε παραπάνω από μία φορές πριν «αντιδράσουμε» σε μία ανάρτηση στο facebook. Ο λόγος; Μία τρελή υπόθεση στον Βόλο που πλέον έχει δημιουργήσει δεδικασμένο.

Σε έναν κάτοικο του Βόλου συγκεκριμένα, επιβλήθηκε φυλάκιση έξι μηνών από το Μονομελές Πρωτοδικείο της πόλης για χρήση φατσούλας που γελούσε (emoticon) στο Facebook!

Οπως αναφέρει η δημοσιογράφος Ελένη Χάνου από το taxydromos.gr, η υπόθεση αφορά σε Βολιώτη, σε βάρος του οποίου μία επαγγελματίας είχε προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα κατηγορώντας τον για συκοφαντική δυσφήμιση. Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, απαγορεύτηκε στον Βολιώτη να αναφέρεται άμεσα ή έμμεσα στην επαγγελματία.

Η επαγγελματίας, στις 2 Φεβρουαρίου 2017 ανάρτησε στην προσωπική της σελίδα στο facebook διαφήμιση της επιχείρησής της, και ο κατηγορούμενος «απάντησε» κάτω από την ανάρτηση με το γνωστό emoticon που γελάει. Και όπως φάνηκε, αυτή η φατσούλα ήταν αρκετή για να τον φέρει στο εδώλιο του κατηγορούμενου.

Το emoticon που γελούσε κάτω από την ανάρτηση της επαγγελματία θεωρήθηκε προσβλητικό και μειωτικό και ο άνδρας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών για παραβίαση της δικαστικής απόφασης. Το δικαστήριο έκανε δεκτό ότι η φατσούλα αποτελεί εκδήλωση συμπεριφοράς και διάθεσης για τον χαρακτηρισμότης προσωπικότητας του άλλου, και κρίθηκε ότι η «απάντηση» αποτέλεσε αξιόποινη πράξη και συγκεκριμένα παραβίαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...