390
Oταν ο Μπαράκ συνάντησε την Γκρέτα | Facebook/Barack Obama

Η Γκρέτα συνάντησε τον Ομπάμα – και επιτέθηκε στους αμερικανούς γερουσιαστές

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2019, 09:54
Oταν ο Μπαράκ συνάντησε την Γκρέτα
|Facebook/Barack Obama

Η Γκρέτα συνάντησε τον Ομπάμα – και επιτέθηκε στους αμερικανούς γερουσιαστές

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2019, 09:54

Υστερα από το μοναχικό υπερατλαντικό ταξίδι της (εδώ) η Γκρέτα Τούνμπεργκ, έχει επιδοθεί σε μια επιχείρηση γοητείας της Ουάσινγκτον. Αλλά με τον πλέον ανορθόδοξο τρόπο. Μιλώντας σκληρά ακόμα και σε αυτούς που προσπαθούν να την επαινέσουν!

Η διάσημη 16χρονη ακτιβίστρια της οικολογίας, βρέθηκε στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ –στην «καρδιά του τέρατος» δηλαδή, στο επίκεντρο των πολιτικών του αρνητή της κλιματικής αλλαγής Ντόναλντ Τραμπ– για να μιλήσει, μεταξύ άλλων, σε συνάντηση ειδικής επιτροπής της Γερουσίας για το περιβάλλον.

Η παρουσία της νεαρής από τη Σουηδία στο Καπιτώλιο είναι ένας «πρόλογος» των δράσεων των επόμενων ημερών, που θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου με μια μεγάλη παγκόσμια διαδήλωση για το κλίμα.

Εχοντας απέναντί τους τη Τούνμπεργκ αλλά και άλλους νεαρούς ακτιβιστές για τη δράση τους, οι γερουσιαστές επαίνεσαν το έργο τους. Ομως συνάντησαν την αντίδραση της νεαρής από τη Σουηδία:

«Αφήστε τα καλά λόγια δεν τα θέλουμε!» τους είπε θυμωμένη η Γκρέτα. «Μη μας προσκαλείτε εδώ, απλά για να μας πείτε πόσο μεγάλη πηγή έμπνευσης είμαστε, χωρίς να κάνετε κάτι για την κλιματική αλλαγή. Ολο αυτό που κάνετε δεν οδηγεί πουθενά. Αν θέλετε συμβουλές για το τι να κάνετε προσκαλέστε επιστήμονες και ρωτήστε τους. Εμείς δεν θέλουμε να ακουστούμε θέλουμε να ακουστεί η επιστήμη».

H Γκρέτα Τούνμπεργκ στο Κογκρέσο, παρέα με άλλα παιδιά που ανησυχούν για το μέλλον του πλανήτη (EPA/SHAWN THEW)

Και κατέληξε: «Ξέρω ότι προσπαθείτε, αλλά όχι αρκετά σκληρά. Λυπάμαι».

Παράλληλα με την παρουσία της στο Κογκρέσο, η Γκρέτα συναντήθηκε με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Πάντα cool ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ δημοσιοποίησε μια φωτογραφία του να ανταλλάσσει μια ιδιότυπη χειραψία με την έφηβη από τη Σουηδία και έπειτα ανέφερε:

«Σε ηλικία μόλις 16 ετών, η Γκρέτα Τούνμπεργκ είναι ήδη μια από τις σημαντικότερες υπερασπίστριες του πλανήτη. Η ηλικία της ίσως να έχει να κάνει με αυτό. Με τη γνώση ότι η γενιά της θα επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος της κλιματικής αλλαγής, δεν φοβάται να πιστεύει ότι η πρόοδος είναι δυνατή – και να δώσει τη μάχη για μια πραγματική αλλαγή. Είναι ένα παράδειγμα γιατί εγώ και η Μισέλ δημιουργήσαμε το Ιδρυμα Ομπάμα – επειδή πιστεύουμε σε ένα μέλλον που θα χτιστεί από το θάρρος και την ελπίδα των νέων ανθρώπων όπως η Γκρέτα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...