699
Το Malizia II στα νερά του Μανχάταν | Reuters

Η Γκρέτα έφτασε στη Νέα Υόρκη: «Στεριά!»

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2019, 20:24
Το Malizia II στα νερά του Μανχάταν
|Reuters

Η Γκρέτα έφτασε στη Νέα Υόρκη: «Στεριά!»

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2019, 20:24

Με καθυστέρηση μίας ημέρας από το προγραμματισμένο, η 16χρονη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ, έφτασε στη Νέα Υόρκη με το ιστιοφόρο μηδενικών εκπομπών άνθρακα Malizia II, προκειμένου να συμμετάσχει στην παγκόσμια σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης.

Όπως ανακοίνωσε η ίδια μέσω Twitter, «ρίξαμε άγκυρα στο Κόνι Αϊλαντ και περνάμε από το τελωνείο. Υπολογίζουμε να δέσουμε στη μαρίνα του Νορθ Κόουβ, στο Μανχάταν, στις 14.45 (ώρα ΗΠΑ- 21.45 ώρα Ελλάδος)».

Όπως σημειώνει ο Guardian, χθες είχε ενημερώσει μέσω Instagram πως είδαν τα φώτα της Νέας Υόρκης.

«Στεριά! Τα φώτα του Λονγκ Αϊλαντ και της Νέας Υόρκης μπροστά μας», έγραψε η έφηβη σε σχετικό ποστ της το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Land!! The lights of Long Island and New York City ahead.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Greta Thunberg (@gretathunberg) στις

Η ίδια η Γκρέτα ενημέρωνε διαρκώς ότι το ιστιοφόρο με το οποίο διαπλέει τον Ατλαντικό επρόκειτο να φθάσει την Τρίτη στις ΗΠΑ, αλλά οι κακές καιρικές συνθήκες καθυστέρησαν τη άφιξή τους στη μαρίνα του Νορθ Κόουβ.

«Ισχυροί άνεμοι μας σπρώχνουν προς δυσμάς. Προβλέπουμε να φθάσουμε στη μαρίνα του Νορθ Κόουβ, στο Μανχάταν, Νέα Υόρκη, το απόγευμα ή το βράδυ της Τρίτης» έγραψε η έφηβη ακτιβίστρια -τελικά έκανε λάθος κατά ένα 24ωρο.

Το ιστιοφόρο Malizia II, με σκίπερ τον Πιέρ Καζιράγκι, γιο της πριγκίπισσας Καρολίνας του Μονακό και τον Γερμανό Μπόρις Χέρμαν, απέπλευσε στις 14 Αυγούστου από το λιμάνι του Πλίμουθ στη νότια Αγγλία καθώς η νεαρή Γκρέτα αρνήθηκε να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη με αεροπλάνο, λόγω των υψηλών εκπομπών άνθρακα αυτού του μέσου μεταφοράς.

Η Τούνμπεργκ, αφού παρακολουθήσει τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για τη Δράση για το Κλίμα, θα επισκεφθεί τον Καναδά και το Μεξικό προτού μεταβεί στο Σαντιάγο της Χιλής για την ετήσια Διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...