418
Στολισμένος διάδρομος στον Λευκό Οίκο | REUTERS/Kevin Lamarque

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση χωρίς σκηνικά από τη… «Λάμψη» στον Λευκό Οίκο

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2020, 19:28
Στολισμένος διάδρομος στον Λευκό Οίκο
|REUTERS/Kevin Lamarque

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση χωρίς σκηνικά από τη… «Λάμψη» στον Λευκό Οίκο

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2020, 19:28

Τα γιορτινά του φόρεσε ο Λευκός Οίκος -για τελευταία φορά με την παρουσία της οικογένειας Τραμπ- και σε αντίθεση με άλλες χρονιές, η διακόσμηση άρεσε σε όλους.

Τις περασμένες χρονιές, οι επιλογές της Μελάνια Τραμπ, που ως πρώτη κυρία είναι υπεύθυνη για το εορταστικό ντεκόρ, είχαν προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς προτιμούσε νεωτερισμούς: 40 κατακόκκινα δέντρα το 2018 ή λευκά ξερά κλαδιά το 2017, τα οποία φωτιζόμενα με ψυχρό φως από κάτω προς τα πάνω, θύμιζαν περισσότερο σκηνικό από την ταινία τρόμου «Η Λάμψη» παρά Χριστούγεννα…

Φέτος όμως, όλα μοιάζουν παραδοσιακά, όπως αναφέρουν η Guardian και αμερικανικά ΜΜΕ.

Το θέμα της φετινής διακόσμησης δανείζεται τον τίτλο του από το αμερικανικό πατριωτικό τραγούδι του 1910, «America the beautiful» (Η όμορφη Αμερική). Οπως εξήγησε η ίδια, εμπνεύστηκε το θέμα από το γεγονός ότι όλοι οι Αμερικανοί εκτιμούν από κοινού τις παραδόσεις, τις αξίες και την ιστορία τους.

Ακόμα και οι New York Times έγραψαν ότι η αισθητική είναι «εντυπωσιακά κανονική».

Ενα από τα πολλά χριστουγεννιάτικα δέντρα του Λευκού Οίκου μπήκε στο Κόκκινο Δωμάτιο, στολίστηκε με χειροποίητα διακοσμητικά και είναι αφιερωμένο στους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή της πανδημίας.

Το δέντρο που τιμά αυτούς που μάχονται στην πρώτη γραμμή κατά του κορονοϊού βρίσκεται στο Κόκκινο Δωμάτιο

Εκατόν τριάντα εθελοντές από όλη τη χώρα συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Οίκο, το Σαββατοκύριακο και τοποθέτησαν 62 δέντρα, 106 στεφάνια, 366 μέτρα γιρλάντας, 3.200 σειρές από φωτάκια και 17.000 φιόγκους για να διακοσμήσουν και τα 132 δωμάτια του κτιρίου.

Εθελοντές στόλισαν τον Λευκό Οίκο το Σαββατοκύριακο

Σε ένα σημείο δεσπόζει, όπως κάθε χρόνο, ένα τεράστιο κέικ στο σχήμα του Λευκού Οίκου, το οποίο όμως αυτή τη φορά περιέχει και τον Κήπο των Ρόδων, η πρόσφατη ανακαίνιση του οποίου από την πρώτη κυρία, επικρίθηκε για την άσχημη αισθητική του.

Πριν λίγες εβδομάδες, είχε κυριαρχήσει για λίγο στα ΜΜΕ η δημοσιοποίηση ηχητικού στο οποίο η Μελάνια παραπονιόταν με υβριστικές εκφράσεις για την πίεση που αισθανόταν κάθε χρόνο επειδή έπρεπε να αναλάβει τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Μία ορχήστρα δίνει συναυλία με φόντο τα χριστουγεννιάτικα δέντρα -παραδοσιακά αυτή τη φορά
Πριν λίγες ημέρες, η Μελάνια Τραμπ υποδέχθηκε για τελευταία φορά το έλατο του Λευκού Οίκου
Μία στολισμένη γωνία του Λευκού Οίκου

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...