674
Ο Βασίλης Κωστόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της δημόσιας τηλεόρασης από το καλοκαίρι του 2017, είπε ότι πέρυσι δεν του άρεσε η ΕΡΤ. «Αν μου άρεσε θα καθόμουν σπίτι μου και θα την έβλεπα» | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Η ΕΡΤ «μαγαζάκι της δεκαετίας του ’70» – το Μουντιάλ, ο Τσακνής και το κλειδωμένο γραφείο του Κωστόπουλου

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2018, 14:18
Ο Βασίλης Κωστόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της δημόσιας τηλεόρασης από το καλοκαίρι του 2017, είπε ότι πέρυσι δεν του άρεσε η ΕΡΤ. «Αν μου άρεσε θα καθόμουν σπίτι μου και θα την έβλεπα»
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Η ΕΡΤ «μαγαζάκι της δεκαετίας του ’70» – το Μουντιάλ, ο Τσακνής και το κλειδωμένο γραφείο του Κωστόπουλου

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2018, 14:18

Μια δημόσια ραδιοτηλεόραση με φέουδα, παράγοντες που αλλησπαράζονται και αντικρουόμενα συμφέροντα που εν τέλει υπονομεύουν το προϊόν, περιέγραψε κατ’ ουσίαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Βασίλης Κωστόπουλος ο οποίος ενημέρωσε την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την ετήσια Οικονομική Εκθεση του 2017.

Ο κ. Κωστόπουλος, ο οποίος διορίστηκε σε αυτή τη θέση από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά το καλοκαίρι του 2017, εξαπέλυσε βέλη κατά του πρώην προέδρου της ΕΡΤ, τραγουδοποιού Διονύση Τσακνή –τον οποίο επίσης είχε διορίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και παραιτήθηκε τον Οκτώβριο του 2017.

Ο κ. Κωστόπουλος περιέγραψε ιλαρές καταστάσεις για την ΕΡΤ, την επαναλειτουργία της οποίας ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να παρουσιάζει ως magnum opus της κυβέρνησης της Πρώτης Φοράς Αριστερά. «Την πρώτη μέρα που ξεκίνησα να μπω στο γραφείο μου το βρήκα κλειστό» είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας αιχμές για υπονόμευση εκ των έσω για πολλά μεγάλα θέματα, όπως τα δικαιώματα του Μουντιάλ.

Ο ίδιος περιέγραψε ότι την επόμενη μέρα κατάφερε να μπει στο γραφείο του. Βρήκε όμως μια ομάδα η οποία, υπό τον κ. Τσακνή συζητούσαν για τα δικαιώματα μετάδοσης του Μουντιάλ! «Οχι όμως για ολόκληρο αλλά για ορισμένους αγώνες. Κατάφερα να αντιδράσω σ’ αυτό, να αντιδράσω στην πιθανότητα απώλειας δικαιωμάτων του Μουντιάλ. Η προηγούμενη διοίκηση είχε παραιτηθεί ακόμα και από το δικαίωμα διεκδίκησης της Γιουρολίγκας, παρ’ ότι η χώρα μας μετέχει σ’ αυτή με δύο ομάδες», είπε.

Κατά τα άλλα ο κ. Κωστόπουλος παραδέχτηκε ότι δεν του άρεσε η ΕΡΤ πέρυσι. «Αν μου άρεσε θα καθόμουν σπίτι μου και θα την έβλεπα», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Οι παραδοχές του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ προκάλεσαν την αντίδραση των μελών της Επιτροπής. Η πρόεδρος Τασία Χριστοδουλοπούλου προσπάθησε να το κουκουλώσει, διακόπτοντάς τον για να του υποδείξει ότι είναι «εκτός θέματος» γιατί δεν παρουσιάζει την έκθεση για τα οικονομικά πεπραγμένα του 2017, όμως τα όσα είχε πει δεν μπορούσαν να μείνουν ασχολίαστα.

«Πρέπει να διερευνηθεί γιατί ο κ. Κωστόπουλος κάνει μια καταγγελία για την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Βαγγέλης Βενιζέλος, στην παρέμβασή του. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφού κατήγγειλε τη «συνδιοίκηση των συνδικαλιστών στην ΕΡΤ την οποία ανέχεται η κυβέρνηση αναφέρθηκε στην περιβόητη παρατήρηση του δημοσιογράφου Σωτήρη Καψώχα ότι του θυμίζει «φασίστα» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας: «Πρόκειται για ένα απολύτως  κομματικό μαγαζί. Όχι της δεκαετίας του ’80, υπήρχαν και παλιά κομματικές παρεμβάσεις, αλλά φοβάμαι πως πάμε ακόμη πιο πίσω. Ο κ. Κωστόπουλος που ήταν πάντα εκεί γνωρίζει με ποιο τρόπο ασκήθηκε και στο παρελθόν η εποπτεία της από άλλες κυβερνήσεις».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στις πρόσφατες καρατομήσεις διοικητικών στελεχών της ΕΡΤ, όπως της ΕΡΤ3, καθώς και του Λεωνίδα Αντωνόπουλου από τον ραδιοφωνικό σταθμό “Κόσμος

«Δεν ήμουν από αυτούς που ήθελαν να κλείσει η ΕΡΤ, αγωνίστηκα για να ξανα-ανοίξει» προσέθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Αιχμηρός ήταν και ο Γιάννης Τραγάκης της ΝΔ, ο οποίος αποκάλεσε τον πρόεδρο της ΕΡΤ «κακό ντίλερ αθλητικών προγραμμάτων».

«Εχετε καταλάβει ότι είστε σε ένα μαγαζί που αλληλοσπαράζεστε;» τον ρώτησε και ζήτησε εξηγήσεις για τις καταγγελίες των στελεχών της δημόσιας τηλεόρασης.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η τοποθέτηση του Σπύρου Λυκούδη. Χαρακτήρισε την τοποθέτηση Κωστόπουλου «ομολογία για την ύπαρξη μικρών και μεγάλων πολέμων αλλά και διαρκών υπονομεύσεων που εμποδίζουν όμως την παραγωγή έργου».

Ο κ. Λυκούδης αναφέρθηκε και στα πεπραγμένα της έκθεσης για τη δημόσια τηλεόραση. Επικαλούμενος τα σχετικά στοιχεία, είπε ότι δεν μπορούν να καταγραφούν τα έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος διότι δεν υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία.

«Δεν γνωρίζουμε πόσα χρήματα δίδονται για τις εξωτερικές παραγωγές. Δεν υπάρχουν στοιχεία για την κατανομή των εργαζομένων τις ειδικότητες τους και τις αμοιβές τους. Δεν υπάρχουν στοιχεία για την κρατική διαφήμιση αλλά και για την τηλεθέαση».

Εξηγήσεις ζήτησε από τον κ. Κωστόπουλο ακόμα και η Αννέτα Καββαδία του ΣΥΡΙΖΑ, ρωτώντας τον χαρακτηριστικά αν αισθάνεται ευχαριστημένος όταν κοιτά τον εαυτό του στον καθρέπτη!

Η πολιτική ηγεσία της ΕΡΤ παρακολουθούσε τον ευτελισμό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης χωρίς να θέλει να σχολιάσει. Ο κ. Παππάς είχε φορέσει το γνωστό του χαμόγελο.

«Εχω την αίσθηση ότι οι επικριτές της ΕΡΤ δεν βλέπουν ΕΡΤ διότι αν έβλεπαν, θα κατανοούσαν ότι οι στρατηγικές επιδιώξεις δείχνουν ότι η δημόσια τηλεόραση πατά στο μέλλον» είπε από την πλευρά του ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος, που προφανώς δεν είχε ακούσει τα όσα είχε πει τόση ώρα όλοι οι υπόλοιποι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...