232
Ο Σαρλ Μισέλ καταδίκασε και αυτός τη ρητορική Ερντογάν. Και μετά; | Olivier Mattys/Pool via REUTERS/File Photo

Η ΕΕ ανακάλυψε ξαφνικά τι είναι ο Ερντογάν: Απαράδεκτες οι δηλώσεις του, λέει και ο Μισέλ

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2020, 20:49
Ο Σαρλ Μισέλ καταδίκασε και αυτός τη ρητορική Ερντογάν. Και μετά;
|Olivier Mattys/Pool via REUTERS/File Photo

Η ΕΕ ανακάλυψε ξαφνικά τι είναι ο Ερντογάν: Απαράδεκτες οι δηλώσεις του, λέει και ο Μισέλ

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2020, 20:49

Ο ένας μετά τον άλλο, τα ανώτατα στελέχη της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας αντιλαμβάνονται τι είναι ο Ταγίπ Ερντογάν και με τι άνθρωπο έχουν να κάνουν. Έπρεπε βέβαια ο τούρκος πρόεδρος να προσβάλει προσωπικά (εδώ) τον Εμανουέλ Μακρόν απαιτώντας να υποβληθεί σε… ψυχοθεραπεία για να το καταλάβουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ας είναι.

Έτσι, μετά τον Ζοζέπ Μπορέλ (εδώ), τη στάση της Τουρκίας και τις επιθέσεις του Ερντογάν εναντίον του Μακρόν καταδίκασε την Κυριακή και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ο οποίος μάλιστα υπενθύμισε και τις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας στην Ανατ. Μεσόγειο έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, ο βέλγος αξιωματούχος ανέφερε μέσω Twitter:

«Αντί για θετική ατζέντα, η Τουρκία επιλέγει προκλήσεις, μονομερείς ενέργειες στη Μεσόγειο και τώρα τις προσβολές. Είναι απαράδεκτο. Σεβασμός στην Ευρώπη και στα κράτη μέλη της».

Νωρίτερα, το tweet του Μπορέλ είχε αναπαράγει η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, χωρίς πάντως στο δικό της σχόλιο να κατονομάσει τον Ερντογάν —η Γερμανίδα απλώς έγραψε ότι όλοι είμαστε στο πλευρό της Γαλλίας μετά την τρομοκρατική επίθεση που κόστισε τη ζωη στον Σαμουέλ Πατί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...