206
Αεροσκάφη της British Airways προσωρινά «παροπλισμένα» λόγω κορονοϊού | REUTERS/Matthew Childs

Η British Airways ξεπουλά «ασημικά» για να επιβιώσει μετά τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2020, 12:56
Αεροσκάφη της British Airways προσωρινά «παροπλισμένα» λόγω κορονοϊού
| REUTERS/Matthew Childs

Η British Airways ξεπουλά «ασημικά» για να επιβιώσει μετά τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2020, 12:56

Χτυπημένη και αυτή όπως σχεδόν όλες οι αεροπορικές εταιρείες από την πανδημία του κορονοϊού, η British Airways αναζητά τρόπους για να ενισχύσει τα έσοδά της που καταποντίστηκαν.

Ηδη, όπως ανέφερε το Forbes, η αεροπορική εταιρεία κινείται διακριτικά για τον πλειστηριασμό τουλάχιστον 10 έργων τέχνης από τη συλλογή της.

Έχει ζητήσει μάλιστα από τον οίκο Sotheby’s να εκτιμήσει την αξία των έργων. Ενα από αυτά, ένας πίνακας της ζωγράφου Μπρίτζετ Ρίλεϊ, θα μπορούσε να πωληθεί ακόμη και για πάνω από ένα 1 εκατ. δολάρια.

Η συλλογή εκτιμάται ότι περιλαμβάνει περί τα 1.500 κομμάτια, κυρίως από βρετανούς καλλιτέχνες όπως ο Ντάμιεν Χιρστ και ο Πίτερ Ντόιγκ. Τα έργα εκτίθενται σε αίθουσες διακεκριμένων επιβατών σε όλο τον κόσμο, αλλά και στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, δίπλα στο αεροδρόμιο του Χίθροου, στο Λονδίνο.

Αν και η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει την πληροφορία, βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η ιδέα ήταν αποτέλεσμα brainstorming για τη μείωση του κόστους.

Μόνο στο πρώτο τρίμηνο του 2020, η μητρική εταιρεία της British κατέγραψε ζημιές 1,8 δισ. δολαρίων, ενώ το δεύτερο τρίμηνο, κατά το οποίο καθηλώθηκαν σχεδόν όλες οι πτήσεις σε Ευρώπη και Αμερική, θα είναι ακόμη περισσότερο ζημιογόνο. Υπάρχουν ακόμη σχέδια για την απόλυση έως και 12.000 υπαλλήλων, αλλά ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...