178
Επιβάτισσα στις αφίξεις του αεροδρομίου του Μάντσεστερ | REUTERS/Phil Noble/File Photo

Βρετανία: British Airways, Ryanair, Easyjet κατά της υποχρεωτικής καραντίνας

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2020, 15:18
Επιβάτισσα στις αφίξεις του αεροδρομίου του Μάντσεστερ
|REUTERS/Phil Noble/File Photo

Βρετανία: British Airways, Ryanair, Easyjet κατά της υποχρεωτικής καραντίνας

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2020, 15:18

Για τις καταστροφικές συνέπειες του μέτρου της υποχρεωτικής καραντίνας των 14 ημερών για όσους επιστρέφουν στη Βρετανία προειδοποίησαν αεροπορικές εταιρείες στη χώρα, οι οποίες προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη.

Το μέτρο τέθηκε σε ισχύ από τη Δευτέρα και αφορά Βρετανούς και ξένους πολίτες. Οι παραβάτες κινδυνεύουν με πρόστιμο έως και 1.000 στερλίνες.

Την προσφυγή έκανε η International Airlines Group, μητρική εταιρεία της British Airways, ενώ την κίνηση που στηρίζουν και οι εταιρείες χαμηλού κόστους Ryanair και Easyjet.

Οπως εξηγούν «η καραντίνα θα έχει καταστροφικές συνέπειες στον βρετανικό τουρισμό και θα καταστρέψει χιλιάδες θέσεις εργασίας».

Kατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν έχει παρουσιάσει καμία επιστημονική απόδειξη για αυτή την αυστηρή πολιτική και επισημαίνουν ότι η καραντίνα είναι αυστηρότερη από τις οδηγίες για τους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί από τον κορoνοϊό. Οι εταιρείες θεωρούν ότι η καραντίνα θα πρέπει να περιοριστεί στους επιβάτες που έρχονται από χώρες υψηλού κινδύνου και τάσσονται υπέρ των «διαδρόμων» από και προς χώρες μικρού κινδύνου.

«Αυτή θα ήταν μια πιο πρακτική και αποτελεσματική λύση, ενώ η Βρετανία θα συμβαδίσει με το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης που ανοίγει τα σύνορα στα μέσα Ιουνίου», σημειώνουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...