535
Σχεδόν 20 χρόνια πριν. Η Νικόλ Κίντμαν με τον Τομ Κρουζ στο «Μάτια Ερμητικά Κλειστά» του Κιούμπρικ, λίγο προτού χωρίσουν | EPA/WARNER BROS ITALY

H Νικόλ Κίντμαν «βαριέται οικτρά» όταν τη ρωτούν για τον Τομ Κρουζ

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2018, 09:30
Σχεδόν 20 χρόνια πριν. Η Νικόλ Κίντμαν με τον Τομ Κρουζ στο «Μάτια Ερμητικά Κλειστά» του Κιούμπρικ, λίγο προτού χωρίσουν
|EPA/WARNER BROS ITALY

H Νικόλ Κίντμαν «βαριέται οικτρά» όταν τη ρωτούν για τον Τομ Κρουζ

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2018, 09:30

Το 2018 είχε αρχίσει για τη Νικόλ Κίντμαν θριαμβευτικά. Η διάσημη αυστραλή ηθοποιός παρέλαβε Χρυσή Σφαίρα για την ομολογουμένως εξαιρετική ερμηνεία της στην αμερικανική σειρά «Big Little Lies». Η συγκεκριμένη σειρά είναι γεμάτη από άβολες αλήθειες που έχουν να κάνουν με τις ζωές τριών γυναικών. Η ηρωίδα που υποδύεται η 51χρονη ηθοποιός, είναι μία φαινομενικά ευτυχισμένη σύζυγος και μητέρα δύο παιδιών. Μόνο που, όταν οι πόρτες του πολυτελούς σπιτιού τους κλείνουν, ο άνδρας της τη χτυπά ξανά και ξανά και την χειραγωγεί με τον πιο νοσηρό τρόπο.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian, στον ευχαριστήριο λόγο της η Κίντμαν είχε αναφερθεί κυρίως στη μητέρα της, η οποία ήταν νοσοκόμα, ενώ στην πραγματικότητα ήθελε να γίνει γιατρός: «Τα επιτεύγματά μου είναι και δικά της επιτεύγματα». Μίλησε επίσης για τη στενή της φίλη, Ρις Γουίδερσπουν, με την οποία συμπρωταγωνιστεί στη σειρά, αλλά συνυπέγραψαν και την παραγωγή. «Είναι εντυπωσιακό τι μπορούν να κάνουν οι γυναίκες όταν είναι ενωμένες» είχε πει με ενθουσιασμό.

Με τον Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ στη σειρά «Big Little Lies». Η σύζυγος που υπομένει τον βίαιο σύζυγο πίσω από κλειστές πόρτες (HBO)

Ο ρόλος της Κίντμαν στη σειρά ενέπνευσε πολλές γυναίκες να βρουν τη δύναμη και να μιλήσουν ανοιχτά για τα επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας που υπέμεναν χωρίς να κάνουν κάτι γι’ αυτό. Και το γεγονός ότι η ηρωίδα που υποδύεται είναι μία όμορφη και πλούσια γυναίκα, υπογράμμισε ότι τέτοια αποτρόπαια περιστατικά δεν συμβαίνουν μόνο σε ομάδες χαμηλού οικονομικού και μορφωτικού επιπέδου, αλλά και σε σπίτια υπεράνω πάσης υποψίας.

Η ίδια η Κίντμαν, προκειμένου να τονίσει το θλιβερό γεγονός ότι μόλις το 4% των ταινιών του Χόλιγουντ γίνονται από γυναίκες, είχε θέσει ως στόχο να συνεργάζεται με γυναίκα σκηνοθέτιδα τουλάχιστον κάθε δεκαοχτώ μήνες κατά τη διάρκεια της πολυάσχολης ζωής και καριέρας της.

Με τον Ράσελ Κρόου σε σκηνή από την ταινία «Boy Erased» (Perfect World Pictures)

Κοιτάζοντας προς τα πίσω, δεν της λείπει καθόλου η περίοδος κατά την οποία όλοι την ήξεραν ως «κυρία Τομ Κρουζ». Ακριβώς επειδή για κάποιον λόγο, εκείνη την εποχή, όσα της πρότειναν να παίξει ήταν πολύ περιορισμένα, ρόλοι χωρίς ιδιαίτερη φαντασία, μονοδιάστατοι, που έκαναν φόκους αποκλειστικά στο όμορφο παρουσιαστικό της.

Τώρα λοιπόν, σε αυτή την πιο ώριμη ηλικία, κατά την οποία όμως διατηρεί ακόμη την εντυπωσιακή της εμφάνιση, η βεντάλια των προτεινόμενων ρόλων ανοίγει εντυπωσιακά. Τώρα μπορεί να παίξει γυναίκες διαφορετικές και κάθε ηλικίας και να θυμηθεί γιατί παθιαζόταν τόσο πολύ όταν φοιτούσε στη δραματική σχολή του Σίδνεϊ. «Οσο διάσημη κι αν γίνεις, έρχονται στιγμές που αναρωτιέσαι “Τι απέγινε η Νίνα από τον Γλάρο του Τσέχοφ; Δεν θα αξιωθώ ποτέ να την παίξω;”» λέει χαρακτηριστικά.

Σε σκηνή από το πιο εμπορικό «Aquaman» (Warner Bros)

Με τρεις ταινίες στις οποίες παίζει να αναμένεται να βγουν στις αίθουσες («Boy Erased», «Destroyer» και «Aquaman») μπορεί πλέον να κάθεται σε ένα τραπέζι και να μην χρειάζεται να μιλήσει για χιλιοστή φορά για τον πρώην της, τον Τομ Κρουζ, ώστε να φανεί ενδιαφέρουσα.

«Νιώθω ενδιαφέρουσα και χωρίς αυτόν. Και φυσικά, θεωρώ ότι από ένα σημείο και μετά είναι πολύ άδικο και ασεβές απέναντι στον σημερινό σύντροφό μου, να αναφέρομαι διαρκώς σε μία παλιότερη σχέση» καταλήγει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...