564
|

«Γραμμή» Τσίπρα να πέσουν οι τόνοι στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Τσιόδρα

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2020, 11:17

«Γραμμή» Τσίπρα να πέσουν οι τόνοι στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Τσιόδρα

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2020, 11:17

Η είσοδος της χώρας στο δεύτερο lockdown αποτελεί καθώς φαίνεται μια πολιτική ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ να επενδύσει στην αποτυχία της κυβέρνησης να ελέγξει την επιδημία του κορονοϊού. Αυτό διαφάνηκε και από την κριτική που έσπευσε να ασκήσει το βράδυ της Τετάρτης ο Ανδρέας Ξανθός, από τους πιο μετριοπαθείς της Κουμουνδούρου, στα όσα είπε στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος προανήγγειλε το εθνικό «λουκέτο» αποδίδοντάς το στις πιέσεις της πανδημίας στο ΕΣΥ.

«Η αμετροέπεια σε στιγμές κρίσης είναι τραγική. Και εκθέτει. Την ώρα της αναγγελίας του lockdown και της κατάρρευσης του κυβερνητικού success story, δεν μπορεί ο κ. Κικίλιας να λέει ανερυθρίαστα ότι όσα έκανε η κυβέρνηση σε λίγους μήνες στο Σύστημα Υγείας δεν έγιναν επί 46 χρόνια, από τη μεταπολίτευση και μετά!» ανέφερε ο κ. Ξανθός, προκάτοχος του κ. Κικίλια στο υπουργείο Υγείας, και αναρωτήθηκε: «Αν είναι έτσι, τότε γιατί οι αντοχές του ΕΣΥ εξαντλήθηκαν από την αρχή του δεύτερου επιδημικού κύματος; Κοροϊδία λοιπόν η “θωράκιση”, ο “διπλασιασμός των ΜΕΘ”, οι “χιλιάδες προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού”; Ποιος λέει την αλήθεια, ο υπουργός ή άνθρωποι της “πρώτης γραμμής” και η σκληρή πραγματικότητα των νοσοκομείων; Η κοινωνία αυτή την ώρα απαιτεί ειλικρίνεια, σχέδιο και κυρίως ασφάλεια για την υγεία, την εργασία και το εισόδημα των ανθρώπων. Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι φανερό δεν μπορεί να τα εγγυηθεί» κατέληξε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ξανθός αποδόμησε τον κ. Κικίλια και το κυβερνητικό success story στην Υγεία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάρει και το χειροκρότημα στην Κουμουνδούρου. Τούτο διότι στο Πολιτικό Συμβούλιο έγινε και πάλι συζήτηση για το ότι ο πρώην υπουργός Υγείας είναι πολύ ήπιος και υπερασπίζεται την επιτροπή λοιμωξιολόγων και τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Σύμφωνα με τον «Μικροπολιτικό» των «Νέων», στελέχη της λεγόμενης «ομάδας Παππά», αν και όχι ο ίδιος ο Νίκος Παππάς, ο οποίος δεν έχει βγει δημόσια να επιτεθεί στους λοιμωξιολόγους (έχει τον Παύλο Πολάκη για αυτή τη δουλειά), έψεξαν τον κ. Ξανθό για το γεγονός ότι δεν βοηθά αντιπολιτευτικά, επειδή δεν ασκεί κριτική στον κ. Τσιόδρα.

Οπως έγραψε ο «Μικροπολιτικός», ο κ. Ξανθός στηρίχτηκε από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μάλιστα έδωσε γραμμή να πέσουν οι τόνοι κατά του κ. Τσιόδρα.

Βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να ασκεί οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση.

Χαρακτηριστική η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου εν όψει των εξαγγελιών του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Περιμέναμε από τον κ. Μητσοτάκη στην αυριανή του παρέμβαση να προσπαθήσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Να εξηγήσει, πώς αφού έχασε τον έλεγχο της πανδημίας, πώς ενώ επί 8 μήνες δεν έκανε τίποτα για να προετοιμάσει τη χώρα και το ΕΣΥ για το δεύτερο κύμα, πώς αφού το Σάββατο ανακοίνωσε «σχέδιο ενός μήνα», βλέπει τώρα το τραγικό αδιέξοδο της πολιτικής του, βλέπει το ΕΣΥ να έχει φτάσει ήδη στα όριά του και σπεύδει να αναιρέσει το σχέδιό του μόλις μετά από 4 μέρες, και τον εκπρόσωπό του μόλις λίγες ώρες μετά τις πρωινές διαβεβαιώσεις πως δεν επίκειται άμεσα lockdown.

Η ανακοίνωση δεύτερου lockdown αποτελεί εκ των πραγμάτων και ολική ομολογία παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησής του κ. Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση και να προετοιμάσει τη χώρα.

Ακόμη όμως και τις αυριανές ανακοινώσεις του κ. Μητσοτάκη έσπευσε να τις προαναγγείλει σήμερα ο εξαφανισμένος από τη διαχείριση της πανδημίας, υπουργός Υγείας.

Μια κυβέρνηση όμως, που δεν μπορεί να συντονιστεί ούτε στις ανακοινώσεις, δύσκολα μπορεί να πείσει και να καθησυχάσει την ελληνική κοινωνία ότι μπορεί να αντιμετωπίσει στοιχειωδώς αποτελεσματικά την υγειονομική αλλά και την οικονομική κρίση που πυροδοτεί».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...