252
Ενας τάφος φτιαγμένος με τουβλάκια Lego | Bestattungsmuseum

Γραφείο τελετών… Lego

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2019, 18:44
Ενας τάφος φτιαγμένος με τουβλάκια Lego
|Bestattungsmuseum

Γραφείο τελετών… Lego

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2019, 18:44

H Βιέννη διαθέτει πληθώρα εκκεντρικών μουσείων και ένα από αυτά είναι το Μουσείο των Επικήδειων Τελετών, στο οποίο εκτίθεται συλλογή με ρούχα νεκροθαφτών του 19ου αιώνα, φέρετρα, αλλά και το μοναδικό σύστημα συναγερμού για τους ανθρώπους του γραφείου τελετών για την περίπτωση που κάποιος είχε ταφεί ζωντανός -ένα κουδουνάκι.

Το μουσείο λοιπόν πήρε την πρωτοβουλία και παρουσιάζει, σε συνεργασία με την διάσημη βιομηχανία παιχνιδιών, μια νέα συλλογή από παιχνιδοτουβλάκια που απευθύνονται στους νεότερους σε ηλικία επισκέπτες του μουσείου που ενδεχομένως να αποχωρούν από αυτό με ερωτήσεις του τύπου «τι θα γίνει όταν ο παππούς μπει σε αυτόν τον κλίβανο;»

Το αποτεφρωτήριο Lego

Τα παιχνίδια αυτά θα πωλούνται στο κατάστημα δώρων και σουβενίρ του Bestattungsmuseum της αυστριακής πρωτεύουσας και, όπως τονιζει και η Ένωση Ψυχοθεραπευτών Βιέννης, υπό την αιγίδα και έγκριση της οποίας κυκλοφορεί η συγκεκριμένη συλλογή, «τα διάφορα ταμπού, όπως αυτό του θανάτου, δημιουργούν σε όλους μας, ειδικά στα παιδιά, ποίκιλα ερωτήματα. Ένα παιδί θέλει να μάθει για τις αλήθειες της ζωής».

Κάπως έτσι, στο κατάστημα δώρων μπορεί κανείς να αγοράσει Lego με τάφους, φέρετρα, αποτεφρωτήρα, μέχρι και μια πανέμορφη μαύρη νεκροφόρα.

«Για τους μικρούς και μεγάλους νεκροθάφτες του αύριο», αναγράφονται σε κάποια κουτιά με τα τουβλάκια.

Η νεκροφόρα της Lego

Στη συλλογή συγκαταλέγονται επίσης και ανθρώπινες φιγούρες – οι συγγενείς του νεκρού – που κλαίνε, αλλά και ένας χαμογελαστός σκελετός.

Οι τεθλιμμένοι συγγενείς

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...