294
Ο δήμαρχος Αθηναίων | Nikos Libertas / SOOC

Ο Καμίνης στέλνει στην κυβέρνηση λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ από σχολείο υπό κατάληψη

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2017, 19:09
Ο δήμαρχος Αθηναίων
|Nikos Libertas / SOOC

Ο Καμίνης στέλνει στην κυβέρνηση λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ από σχολείο υπό κατάληψη

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2017, 19:09

Ο  Γιώργος Καμίνης -μέσω της μηνιαίας τακτικής εκπομπής του «Ραντεβού με τον Δήμαρχο», στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 984»- έκανε γνωστό ότι έφτασε στον δήμο Αθηναίων λογαριασμός της ΕΥΔΑΠ από το κτίριο σχολείου στον πεζόδρομο της οδού Πρασσά, στο Κολωνάκι, που τελεί υπό κατάληψη, ύψους 15.000 ευρώ.

«Ο λογαριασμός των 15.000 ευρώ θα σταλεί στα υπουργεία Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη και με αγωγή θα ζητήσω το χρηματικό ποσό να αποδοθεί στον δήμο Αθηναίων», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, σημειώνοντας ότι «ο καθένας θα πρέπει να διεκδικεί τα δικαιώματά του αλλά και να επιμερίζονται οι ευθύνες».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Καμίνης αναφέρεται σε σχετικό θέμα. Περίπου δύο μήνες πριν είχε καταγγείλει τις καταλήψεις κτιρίων που σημειώνονται στο κέντρο της πόλης, σε τοποθεσίες όπου επρόκειτο να εγκατασταθούν ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Τότε, αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση κτιρίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. «Καταλήφθηκε πριν από μερικά 24ωρα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει στέγη ένα από τα πιο ευαίσθητα τμήματα του προσφυγικού κύματος», είχε δηλώσει τότε ο ίδιος. Ο δήμαρχος συνέχισε λέγοντας ότι «κανείς δεν ξέρει τι γίνεται εκεί μέσα» και επέρριψε ευθύνες στους αρμόδιους κρατικούς φορείς για τη στάση που τηρούν.

Παράλληλα, μέσω της ραδιοφωνικής του εκπομπής, ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στις δύο σημαντικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διήμερο στο Δημαρχείο της Αθήνας με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης και τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων με αντικείμενο τα προβλήματα της πρωτεύουσας. «Αποκόμισα την εντύπωση ότι ο πολιτικός κόσμος εκτιμά την προσπάθεια που καταβάλλουμε, αναγνωρίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, όπως γνωρίζει και τις δυνατότητες της Αθήνας», είπε ο κ. Καμίνης. «Συμφωνήσαμε ότι τα προβλήματα της Αθήνας πρέπει να ακουστούν στη Βουλή, σε μια μεγάλη συζήτηση, καθώς επίσης και ότι απαιτείται ευρεία συναίνεση σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ασφάλειας και ανάπτυξης για την πόλη», σημείωσε ο ίδιος

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...