307
Το σήμα SS αναγραφόταν σε όλα τα στρατιωτικά είδη των Ναζί | Shutterstock

Γιατί οι γερμανοί φαντάροι σκίζουν τις ετικέτες των στολών τους;

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2022, 12:40
Το σήμα SS αναγραφόταν σε όλα τα στρατιωτικά είδη των Ναζί
|Shutterstock

Γιατί οι γερμανοί φαντάροι σκίζουν τις ετικέτες των στολών τους;

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2022, 12:40

Μόνο… συγκοπή δεν έπαθαν στην ηγεσία του γερμανικού Στρατού όταν είδαν ότι σε κάποιες από τις νέες στολές που έφτασαν στα στρατόπεδα υπήρχε το σήμα «SS». Πριν καταλάβουν καλά καλά τι είχε συμβεί, οι γερμανοί στρατιώτες πήραν την εντολή να σκίσουν τις ετικέτες του καινούργιου ρουχισμού τους. Η συντομογραφία για το μικρό και κοντό (Small και Short=SS) συνδέονται με τη συντομογραφία «SS» της Σούτσσταφελ (γερμανικά: Schutzstaffel), τη μεγάλη και βάναυση ναζιστική στρατιωτική οργάνωση που σκόρπισε στον πλανήτη τον τρόμο του Τρίτου Ράιχ και ήταν υπεύθυνη για το Ολοκαύτωμα.

Τις τελευταίες εβδομάδες, το υπουργείο Αμυνας της Γερμανίας μοίρασε περίπου 313.000 σετ μαχητικού εξοπλισμού στα στρατεύματα, που συμπεριλάμβανε κράνη, υπνόσακους, αδιάβροχα μπουφάν και παντελόνια, κόστους 2,3 δισ. ευρώ, γράφουν οι λονδρέζικοι Times.

Τα μεγέθη των ρούχων επισημάνθηκαν σύμφωνα με τους συνήθεις όρους στην αγγλική γλώσσα (S για το Small=μικρό, M για το Medium=μεσαίο, L για το Large=μεγάλο και XL για το Extra Large=πολύ μεγάλο). Η επισήμανση των πολύ μικρών μεγεθών, όμως (SS), δεν σκέφτηκε κανείς ότι θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλους μπελάδες.

Η εμφάνιση του συμβόλου «SS» στη Γερμανία απαγορεύεται ακόμη και στις πινακίδες των αυτοκινήτων σε όλα τα κρατίδια, εκτός από ένα. Από τη στιγμή που έγινε αντιληπτό το λάθος στις παραγγελίες, το υπουργείο διέταξε όσους στρατιώτες είχαν πάρει μπουφάν με τα γράμματα «SS» να τα αφαιρέσουν πάραυτα! Δεν είναι σαφές πόσες στολές έπρεπε –εν μέρει– να σκιστούν, αλλά ένας εκπρόσωπος του υπουργείου είπε ότι το θέμα δεν ήταν και τόσο μεγάλο – άλλωστε, πόσοι κοντοί και μικρόσωμοι στρατιώτες να υπηρετούν…

«Αυτή τη στιγμή είμαστε σε επαφή με τον κατασκευαστή για να διερευνήσουμε τι συνέβη. Κανείς δεν σκέφτηκε ότι αυτό θα δημιουργούσε προβλήματα. Ξέρουμε ότι φαίνεται πολύ περίεργο στον κόσμο, αλλά είναι σοβαρό και έπρεπε να το αντιμετωπίσουμε αμέσως. Το διερευνούμε και μόλις έχουμε ξεκάθαρα αποτελέσματα θα σκεφτούμε αν μπορούμε να το “σώσουμε” κάπως», δήλωσαν εκπρόσωποι του υπουργείου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...